SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gizem'in Tahliye İstemine Red

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:14:53
Gizem'in Tahliye İstemine Red
A- A+ PAYLAŞ

Greenpeace’in barışçıl eylemi sırasında Rusya'da gözaltına alınan Gizem Akhan’ın kefaletle serbest bırakılarak tutuksuz yargılanması talebi mahkeme tarafından reddedildi. 

Gözaltında bulunan 30 kişi arasında kefaletle serbest bırakılması reddedilenlerin sayısı 13’e çıkmış oldu. Diğer 17 kişi hakkındaki kararların da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Şu an gözaltında bulunan 30 kişi de korsanlıkla yargılanıyor. Eğer bu suçlama cezaya dönüşürse, Rusya ceza hukukuna göre 15 yıla kadar hapis getirebiliyor. Murmansk’ta bulunan Lenin Bölge Mahkemesi, soruşturma devam ederken, bu 30 kişinin en erken 24 Kasım’a kadar gözaltında kalabileceğine karar verdi. Greenpeace avukatları ise gözaltında yargılanma kararına itiraz etti.

“KIZIMIN YANINDAYIM”

Gizem Akhan’ın annesi Tülay Akhan, bu hafta başında Türkiye kamuoyuna yazdığı mektupta herkesi Gizem’in ve Rusya’da gözaltında bulunan diğer 29 kişinin serbest bırakılması için destek olmaya çağırmıştı. Kuzey Buz Denizi’nde petrol sondajı yapmaya çalışan Gazprom adlı şirkete karşı barışçıl bir protestoda yer aldığı için kızının elleri kelepçeli, demir parmaklıklar ardında yargılanması karşısında yaşadığı şoku dile getiren Akhan, “dünyanın geleceği için hepimiz adına adımlar atan, yollara düşen, dirayetli duran bu insanlar ceza almamalılar. Bu bayram yanımda olamasa da ben kızımın yanındayım” dedi. Gizem’in kendisine yazdığı mektuptan da söz eden Tülay Akhan, Gizem’in mektubunda “Dünyanın her yerinden bize mesajlar göndermişler, dün okuduk. Güney Afrika, Amerika, Meksika… Arkamızdaki desteği, insanların bizim için çalıştığını duydukça rahatlıyoruz. İyi olduğunuzu, desteklediğinizi bileyim. Şu an için tek ihtiyacım olan bu” yazdığını söyledi.

Rusya’da gözaltında bulunan 28 eylemci, 1 serbest fotoğrafçı ve 1 kameramanın serbest bırakılması için bugüne dek dünya çapında 1 buçuk milyona yakın insan Rusya büyükelçiliklerine mektup gönderdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız