SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gizemli Türkler

A- A+ PAYLAŞ

 

ABD'de ağırlıklı olarak orduya çalışan ve 2 bin 100 kişiyi istihdam eden Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketi Fatih Özmen ve Eren Özmen çiftine ait.

SNC ne Türk kamuoyunda ne de ABD kamuoyunda fazla bilinmiyor ama arka arkaya ödüller alıyor. Inc. Magazine tarafından 2010 yılında ABD'nin en hızlı büyüyen 10 şirketinden biri seçilen SNC aynı zamanda Amerikan hükümetinden iş alan bir işkadınının sahip olduğu en büyük şirket.

Fatih ve Eren Özmen çiftinin sahip olduğu Nevada merkezli SNC, elektronik, uzay, havacılık, mikro uydu, uçak, iletişim sistemleri ve güneş enerjisi alanlarında faaliyet gösteriyor. SNC, ABD dışında gelişmekte olan ülkelerde yenilenebilir enerji, telemedicine, nano teknoloji, uzay ve siber operasyon alanlarında şirket satın almalara gidiyor.        

   

Özmen çiftinin öncülüğünde 1994 yılında 20 kişinin çalıştığı SNC, şu an yedi farklı iş kolunda 15 farklı eyalette, 29 farklı lokasyonda 2 bin 100 çalışanı ile faaliyet gösteriyor. New York merkezli Global iş portalı Turkavenue.com konuyla ilgili haberine göre,1963 yılında kurulan SNC'de 1981 yılında çalışmaya başlayan Fatih Özmen, University of Nevada'da elektrik mühendisliği bölümünden mezun oldu. Engin mühendislik birikimini şirkete taşıyan Özmen, şirketteki ilk yıllarında pek çok yüksek teknoloji sistemi geliştirilmesine ve yönetilmesine öncülük etti. Eşi Eren Özmen de, University of Nevada'da MBA'ni tamamlamasının ardından 1988 yılında SNC'ye katıldı.  

Özmen çifti 1994 yılında SNC'ı satın aldı. Amerikan devletinden aldığı işlerle büyüyen SNC, elektronik, iletişim, uzay ve havacılık endüstrisindeki yeni teknolojilere imza atarak büyümesini sürdürdü. SNC'de Eren Özmen President ve CFO olarak görev yapıyor.

KAMUOYU TANIMIYOR, ARKA ARKAYA ÖDÜL ALIYOR

Özmen çiftinin sahibi olduğu SNC kamuoyunda pek bilinmiyor. İnternetten arama yapıldığında ikilinin vermiş olduğu bir röportaja veya bir habere rastlanmıyor. Hatta beraber fotoğrafları dahi yok. Sadece Eren Özmen'in şirketin web sitesinde küçük bir fotoğrafı yer alıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Lasvegas Sun gazetesi'nde yer alan bir haber yorumda Fatih Özmen için 'Sierra Nevada'nın arkasındaki gizemli adam' ifadesi kullanılmış ve Özmen çiftinin medyada hiç yer almadığından bahsedilmişti.

Özmen çiftinin öncülüğünde pek çok ödüle sahip olan SNC, 2001 yılında Nevada'da “Yılın En Seçkin Şirketi”, 2009 ve 2011'de “Kuzey Nevada'nın Çalışabilecek En İyi Şirketi”, 2010 yılında “Florida'nın Çalışılabilecek En İyi Şirketi” ödüllerini aldı. Eren Özmen ise 2002 yılında “Yılın Rol Kadın Modeli”, 2005 ve 2006'da “Government Computer News” ödüllerine layık görüldü. SNC Amerikan hükümeti tarafından yayınlanan devlet ihalelerinde iş alan kadınların sahip olduğu en büyük şirket sıralamasında birinci sırada yer aldı. The International Women Presidents' Organization, SNC'yi ayrıca ABD genelinde kadınların sahip olduğu en hızlı büyüyen 50 şirketten biri olarak açıkladı.

Amerikan Ordusunun tedarikçilerinden ve en hızlı büyüyen 10 şirketten biri olan SNC, son olarak Nevada Military Support Alliance (NMSA) tarafından “Examples of Great” ödülü ile ödüllendirildi. NMSA, Nevada eyaletinde Amerikan ordusunda hizmet verenlerin ve gazilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız