SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gizli Ajandam Olmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:39:53
A- A+ PAYLAŞ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, itibariyle emeklilik kararını verdiğini belirterek, “Ben 25 yıllık Anayasa Mahkemesi görevim süresince hiçbir zaman gizli bir ajandam olmadı. Her şeyi açıklıkla, açık yüreklilikle sizlerle paylaşma imkanı buldum” dedi. 

Yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi başkanlığı seçimlerinden sonra kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na Zühtü Arslan’ın seçilmesi dolayısıyla kendisini tebrik eden Kılıç, seçimlerin ertelenme kararının dışarıda yanlış, talihsiz ve üzücü yorumlara neden olduğunu ifade etti.

Erteleme kararın kendisinin kararı olmadığının altını çizen Kılıç, “Arkadaşlarımın hem üyelerin hem de aday arkadaşlarımın çalışmalarını sonlandıramadığı, gerekli kulisleri yapamadığı, arkadaşların ikna için gerekli görüşmeleri gerektiği konusunda talepleri sonunda benden süre istediler ve bu nedenle de ben seçimleri iki kez ikişer gün arayla ertelemek durumunda kaldım” dedi.

Kılıç, bunun arkasında başka bir şeyi aramanın gerek olmadığını belirterek, başka anlamlar yüklemeye de gerek olmadığını sözlerine ekledi.

 İTİBARİYLE EMEKLİLİK KARARINI VERDİM”

Anayasa Mahkemesi’nin kendi iç düzenin bir gereği olarak seçimin ne zaman yapılacağı, hangi gün yapılacağı Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın yetkisi dahilinde olduğunu vurgulayan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dışarıdan konuşulanları, söylenenleri hiçbir şekilde önemsemiyorum, ciddiye de almıyorum. Neden Anayasa Mahkemesi’nin bu gündemiyle bu kadar ilgili bazı siyasi arkadaşlar onun sebebini kendi çok daha iyi biliyordur. Onun için bunların üzerinde durmayacağım ama bugün itibariyle sizleri bilgilendirmek için ertelemenin tek sebebinin arkadaşlarımın talebi olduğunu belirtmek istiyorum. Ben 25 yıllık Anayasa Mahkemesi görevim süresince hiçbir zaman gizli bir ajandam olmadı, her şeyi açıklıkla, açık yüreklilikle sizlerle paylaşma imkanı buldum. Bu çerçevede de bugün bu konuda yapılan spekülasyonların cevabını vermek gerekiyordu. Ben 1973 yılında kamu görevine başlayan birisi olarak 42 yıllık hizmetimin artık sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu 42 yıllık geçmişim 25 yılı Anayasa Mahkemesi’nde geçti. Bu 25 yılın büyük bölümünün yöneticilikle geçtiğini ifade edebilirim.”

Kılıç, bugün itibariyle emeklilik karanını verdiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız