SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gizli Görüşmenin Perde Arkası

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi-Zeynep GÜRCANLI

Mavi Marmara olayı sonrası İsrail’le Türkiye arasındaki ilk yüzyüze temasın ardından Türk tarafının istekleri ortaya çıktı. Davutoğlu görüşmede, olaydan hemen sonra Türkiye’nin belirlediği ve bir nota ile İsrail’e resmen ilettiği istekleri tekrarlamakla yetindi.

Şu ana kadar bilinmeyen ise, görüşmeye İsrail hükümeti adına katılan Ticaret Bakanı Benjamin Ben Eliezer’in görüşmede neler söylediği idi.

Hürriyet.com.tr, o görüşmede İsrail tarafının hangi mesajları verdiğine ulaştı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Ben Eliezer, görüşmede Mavi Marmara olayı ile ilgili olarak dört mesaj verdi:

İsrail, olayda ölümler meydana gelmesinden dolayı üzgündür. Ancak yapılan ilk incelemelerde ölenler arasında Hamas’la bağlantılı kişiler olduğu da anlaşılmıştır. Dolayısıyla, İsrail’in bu kişilerin ailelerine herhangi bir tazminat ödemesi sözkonusu değildir. Hamas’la bağlantısı olmayanların ailelerine ise tazminat ödenmesi sözkonusu olabilir.

Olaylarla ilgili olarak İsrail’de bir soruşturma komisyonu kurulmuştur. Bu komisyonun yapısı ve görev yönergesi hakkındaki ayrıntılı bilgi eğer dilerseniz size ulaştırılabilir. Türkiye’nin uluslararası komisyon konusundaki ısrarını anlamakla birlikte, İsrail’in kurduğu bu komisyona da bir şans verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’den de bu şansı bekliyoruz.

Bu konuların ayrıntılarını görüşmek üzere, İsrail ile Türkiye arasında diplomatik yolların açılmasını istiyoruz. Biz her türlü görüşmeye hazırız.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİK SÖZCÜSÜ: YORUM YOK

Hürriyet.com.tr, Ben Eliezer’in görüşmede bu mesajları verip vermediğini İsrail’in Ankara Büyükelçiliği sözcüsü Amit Zarouk’a da sordu. Zarouk, haberi yalanlamak ya da doğrulamaktan kaçınarak, sadece “yorum yok” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız