SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gizlice Yapmışlar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Belediye Meclisi'nde kabul edilen S Plaka Yönetmenliği'nin Meslek Odası olan Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan gizlenerek çıkartıldığını ve ciddi endişelere yol açacak durumun yaşandığını bildirdi.

"BELEDİYE'NİN DİYALOG KURULLARINI BİLMESİ GEREKİYOR"
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklamada, "İl Trafik Komisyonu'nun 03.09.2008 tarih ve 2008/73 sayılı kararı gereği Malatya Belediye Başkanlığı Malatya'da S Plaka Uygulaması'na geçilmesi çalışmalarını başlatmıştır. Servis Plakası ile ilgili mesleki kuruluş Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası'dır. Malatya Belediyesi, S Plaka uygulaması ile ilgili olarak çalışma başlatırken, mesleki odayı bilgilendirmesi gerekirdi. Ancak, belediye yönetimi bilgi verme zahmetine ihtiyaç duymayarak, sessiz ve gizlice S Plaka Yönetmenliği'ni Belediye Meclisi'nden geçirmiştir. S Plaka uygulamasına karşı değiliz. Şoförler ve Otomobilciler Odası, yıllardan beri Malatya'da S Plaka Uygulanmasına geçilmesini savunmaktadır. Belediye'nin böyle bir uygulama yönetmenliğini hazırlarken, mesleki kuruluştan bilgi ve öneri almalıydı. Bu durumu yazılı ve sözle olarak defalarca bildirmemize rağmen Malatya Belediyesi yönetimi diyalogdan ve işbirliğinden uzak bir şekilde, 'Ben yaparım, ben bilirim' mantığı ile hareket etmişlerdir. Tüm taleplerimize karşın bize ilgili başkan yardımcısı ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden nezaketen de olsa bilgi verilmemiştir. Mesleki odanın sürece katkı verme talebi hiçbir şekle dikkate alınmamıştır. Malatya Belediyesi gibi bir kurumun nezaket ve diyalog kurullarını iyi bilmesi gerekirdi" dedi.

"TASLAK METİN İLE MECLİS'TEN ÇIKAN METİN FARKLI"
Keskin, "10 gün sürekli hazırlanan yönetmelik hakkında bilgi istedik. Ancak bir türlü ulaşamadık. Başta Sayın belediye başkanımız ve diğer yetkililer ile her görüşmemiz de hazırlanan metni görmemiz ve hazırlanan taslak metin üzerinde mutabakat sağlama teklif ve önerilerimiz nihayet Belediye Meclisinin yönetmeliği görüşeceği 05.08.2009 tarihinden bir gün önce yani 04.08.2009 tarihinde saat 17.30'da 37 sayfa olarak hazırlanan taslak metine aşırı ısrarlarımız neticesinde ulaşabildik. Mesai saatinden sonra ulaşabildiğimiz taslak metin ertesi gün, 05.08.2009 tarihinde Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edilmiştir. Ancak bundan daha vahimi; ortaya çok çirkin ve ahlaki olmayan bir durum daha çıkmıştır. Çünkü; Odaya verilen taslak yönetmenlik metni ile Belediye Meclisi'nde sadece el kaldırıp indirme ile kabul edilen yönetmenlik birbirinden farklıdır. Belediye'nin ilgili birimleri 1 gecede yönetmenliği değiştirerek, Belediye Meclisi'ne sunmuştur. Bu kent, ne yazık ki çok önemli bir yönetmenliğe 1 gecede hazırlanarak kavuşmuştur. Bu durum; Belediye Meclisi'nin aldığı kararların ne kadar sağlıklı olduğunu tartışır bir seviyeye ulaştırmıştır. Bu durum ciddi endişeleri de beraberinde getirmiştir. Belediye Meclis Üyeleri, kararlar için el kaldırıp, indirmek yerine; alınan kararların Belediye Meclis gündemine ne şekilde getirildiğini zahmet edip sorgulasınlar. Sayın Belediye başkanımız ve sorumluluğu olan yetkililer güvenimizi tamamen sarsmışlardır. Esnaf camiasının diyalog ve işbirliği konusundaki çabaları hiçe sayılmıştır. Konunun diyalog içerisinde çözülmesi, istişare edilmesi, Malatya ve esnafın menfaati için ne lazımsa onların yapılması gerekirken işi oldu-bittiye getirmeyi asla kabul etmiyoruz. Belediye başkanımız sayın Ahmet Çakır ile yapmış olduğumuz görüşmelerimiz dahi hiçe sayılarak 'Ben yaptım oldu', 'yetki bendedir', 'ben yaparım' mantığı ile hareket edilmiştir. Sayın Belediye Başkanının, görüşmemiz esnasında bizim yanımızda yetkililere talimat vermesine rağmen alt birimlerin sayın başkanı hiçe sayarak kendi bildiklerini yapmaya çalışması yadırganacak bir durumdur" ifadelerini kaydetti.

"DEMOKRASİDE AYIPLANAN BİR HAREKETTİR"
Esnaf ve sanatkarın haklarını her türlü zemin ve şartta taviz vermeden savunmayı kutsal bir görev bildiklerini belirten Keskin şu ifadeleri aktardı:

"Malatyalıların sevmediği mantıkla kimse hareket etmesin. Çünkü Malatyalılar, 'Ben yaptım mantığını' asla sevmez. Belediye başkanının bu mantıkla hareket eden ve böyle düşünen ekiplerini Malatya'nın menfaati için acilen gözden geçirmesi gerekir. Bugünden itibaren mevcut yönetim anlayışının Malatya'ya faydalı olamayacağı kanaatini taşımaktayım. Yangından mal kaçırır gibi karar alınmaz. Sivil toplum kuruluşlarını hiçe sayanlar, bunun demokratik sistemde ayıplanan bir hareket olduğunu bilmelidir. Kaldı ki, Şoförler ve Otomobilciler Odası yarı resmi bir kurumdur ve İl Trafik Komisyonu'nun üyesidir. Mevcut anlayışla bu şehir yönetilemez. Sayın belediye başkanının gerekeni yapacağına inanıyorum. Malatya'daki diyalog ve işbirliği ortamını bozan taraf esnaf ve sanatkar kesimi değildir. Gereken yapılmadığı takdirde, bizler her şartta üzerimize düşen görevleri sonuna kadar sürdüreceğiz. Esnafın ve Malatya'nın çıkarı için her şeyi yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız