SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Gizliliği Kalkmamıştır”

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:55:35
“Gizliliği Kalkmamıştır”
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon ve Zirve Yayınevi davalarında ayrı ayrı tutuklaması bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un avukatı İlkay Sezer, arama tutanağında yer almayan CD’de çıkan belgeler için, Genelkurmay'ın mahkemeye “Gizliliği kalkmamıştır” bilgisini gönderdiğini kaydetti. 

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un da tutuklu 17 sanıktan birisi olarak yargılandığı Zirve Yayınevi davasının görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne talepte bulunan Av. İlkay Sezer, “Gerçekten, müvekkilimiz Ahmet Hurşit Tolon’da bulunduğu ileri sürülen ELBA marka iki adet CD, müvekkilimizin oğlunun şahsi konutunda, yokluğunda, kapısının kilidi çilingir marifetiyle açtırılarak yapılan hukuka aykırı arama neticesinde elde edildiği ileri sürülen, düzmece CD’lerdir. Nitekim, ELBA marka CD’lerin arama tutanaklarında yer almaması da, bunun en açık göstergesidir. Mahkemenizce kabul edilen iddianamede müvekkilimizde bulunduğu ileri sürülen Psikolojik Harekat Seminerleri Psikolojik Harekat Sunular Fener Rum Patrikhanesi.ppt isimli dijital veri ile PH 02-2-09.ppt ve PH 02-2-09.doc isimli dijital verilerle ilgili iddiada bulunulması nedeniyle, CMK mülga 250'nci madde ile Yetkili ve Görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak 2009/191 E. dosyasında bulunan üzerinde 3 rakamı bulunan ELBA marka 'ELBA 3' isimli CD’nin imajının istenmesini talep ediyoruz” dedi.

Av. İlkay Sezer’in mahkemeye sunduğu talep yazısında, şu ifadeler ileri sürüldü: “Müvekkilimiz Ahmet Hurşit Tolon halen sanık olarak yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın tüm aşamalarında vermiş olduğu samimi ifadelerinde de, iddiaya konu CD'leri ve içerisinde yer alan bilgilerin, kesinlikle kendisine ait olmadığını defalarca beyan ederek, iftira niteliğindeki iddiaları şiddetle reddetmiştir. Kaldı ki müvekkilimize ait olmayan iki adet CD’den ELBA marka üzerinde 3 yazılı olan CD içerisinde 'Psikolojik Harekat Seminerleri' isimli klasörde bulunduğu ileri sürülen 'PH 02-2-09. doc' (Misyonerlik Faaliyetleri) konulu sununun ve bu sunuya ait yazı metninin Genelkurmay Başkanlığı’na ait resmi bilgiler olduğu da sabittir. Gerçekten, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yazılan müzekkereye Genelkurmay Başkanlığı’nca verilen 02 Nisan 2009 tarihli yanıtta; 'Gizliliği kalkmamıştır. Belge; misyonerlik faaliyetleri başlığında, gizli gizlilik derecesinde hazırlanmış 7 sayfa yazıdır' şeklinde cevap verilmek suretiyle, müsnet suçun delili gibi gösterilen powerpoint sunu ve word formatındaki konuşma metninin Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanmış metinler olduğu kabul edilmiştir. 'PH 02-2-09. ppt' isimli 'Misyonerlik Faaliyetleri' başlıklı sunu ile benzer içerikle hazırlanmış olan aynı klasörde bulunan 'misyonerlik' ve 'MİSYONERLİK' isimli sunuların dijital künyelerine de bakıldığında, adı geçen iki sununun da Genelkurmay Başkanlığı’nca hazırlanmış olduğu açıkça görülmektedir. Görüldüğü üzere, Genelkurmay Başkanlığı’nın bu cevabi yazılarından da açıkça anlaşıldığı üzere; içerisinde 'Kayra Dağıtım Pazarlama Ltd. Şti.' geçen 'Misyonerlik' isimli sunu, Genelkurmay Başkanlığı’nca hazırlanmış ve Genelkurmay Başkanlığı'na ait resmi veriler olup, müvekkilimiz Ahmet Hurşit Tolon’un ne bu belgelerin hazırlanmasında, ne de sunulmasında üstlenmiş olduğu herhangi bir görev, yetki ve sorumluluğu asla söz konusu değildir.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız