SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gizlimiz Saklımız Yok'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, geçtiğimiz haftalarda Malatya Valisi ve Belediye başkanı, İGM Başkanı ile bazı işadamlarıyla birlikte yaptıkları ABD gezisinin yanı sıra bazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şahin, gezi ile ilgili "gizemli" sorular sorulduğunu da belirterek, geziye ilişkin fotoğrafları da dağıttı.

Şahin, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"AK Parti hükümetleri Türkiye’yi dünyaya açtı.

AK Parti Türkiye’nin ufkunu açtı.

Türkiye’yi kısır çekişmelerden, lokal kavgalardan kurtardı.

Bir taraftan, küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, diğer yandan, milli birliğimizi pekiştirecek projeleri hayata geçiriyoruz.

Hükümetimizin 8 yıldan beri sürdürdüğü toplumsal barış projesi, ideolojik ve etnik ayrım yapmaksızın toplumun tüm kesimlerinde makes bulmuştur. Ve bugün aydınıyla, sanatçısıyla, siyasetçisiyle herkes bu sürecin tamamlanması için gönül birliği yapmıştır.

Hükümetimizin “toplumsal barış açılımını en güzel anlayan il Malatya’dır. Zira Malatya toplumsal barışın simgesi olmuştur. Her ne kadar Malatya’nın imajını bölmeye dönük provakatif eylemler yapıldıysa da, bölücüler Fırat’tan bu tarafa geçemediler.

Nasıl ki, Türkiye doğu ile batı medeniyetleri arasında bir köprü misyonuna sahip ise, Malatya’da, Türkiye’deki lokal kültürlerarasında bir “hoşgörü köprüsü” misyonuna sahiptir.

Malatya Türkiye’nin özüdür. Minyatürüdür. Bir ebru gibi tüm renkleri, etnik ya da ideolojik tüm renkleri bir ahenk içinde barındıran bir şehirdir. Türkiye’nin bütün renklerini Malatya’da görmek mümkündür. Bu ahengiyle Malatya bir markadır. Bizim yaptığımız kaysı ve hoşgörü odaklı bu markayı uluslar arası ticari ve kültürel piyasalara tanıtmaktır.

Kayısı üreticisine, pazarlayıcısına emeğinin karşılığını alacak, ekmeğini büyütecek programlar yapıyoruz. Bu vesileyle Sayın Başbakanımızın Kayısı üreticilerinin, ihracatçılarının sorunlarına yönelik önergemize verdiği desteğe Malatyalılar adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Yaklaşık iki haftadan beri kaysıyı tanıtma programı çerçevesinde yurtdışında olmam sebebiyle bulunmam nedeniyle sizlerle bir araya gelemedik. Gazeteci arkadaşlar kamuoyunu bilgilendirme maksadıyla haklı olarak bizim temaslarımızı görüntülü ya da yazılı olarak takip etmek istedi. Takip edemeyen arkadaşlar da bir yandan gezimizle ilgili basın açıklamamızı yayınlamadılar, öte yandan da “gizemli” sorular sormaktan kendilerini alamadılar. Ben bu eleştirileri arkadaşların kıvrak gazetecilik zekâsına veriyorum. Ancak bugün internet vasıtasıyla her an dünyanın her tarafıyla ücretsiz olarak görüşüp bilgi toplamak mümkünken nedense bazı yayın organları haberin ellerine hazır verilmesinde ısrar etektedirler.

Bizim gizlimiz saklımız yok. Vekil olarak, her şeyi milletimizin, hemşerilerimizin gözü önünde yapıyoruz. Zira vicdanımıza cevabını veremeyeceğimiz hiçbir hesabın içinde olamayız.

Ben Parlamento Dışişleri Komisyon üyesiyim. Aynı zamanda Parlamentolar arası Birlik üyesiyim. Oldukça yoğun bir programımız var. Sayın Başbakanımızın ve Dışişleri Bakanımızın temposuna ayak uydurmak zorundayız. TBMM’deki asli görevlerimizin dışında özellikle Malatya’da eğitim ve kaysının sorunlarına tanıtım yoluyla çareler bulmaya çalışıyorum.

AK Parti hükümetleri döneminde, bugüne kadar, toplam 449 uluslar arası anlaşma imzalandı. Bunların 106 tanesi benim de üyesi olduğum Dışişleri Komisyonu’ndan ve TBMM Genel Kurulu’ndan çıktı.

Kardeş şehir uygulamaları yerel yönetimlerin diplomatik ilişkileridir.

Merkezi idarenin ticari ve kültürel açılımlarının yerel yansımalarıdır.

Türkiye bugün global bir aktör olarak uluslar arası camiada saygın bir konuma geldiyse, global krize rağmen, piyasalarda canlılık varsa bunda uluslar arası ilişkilerimizin güçlü altyapısı ve hükümetimizin verdiği güvenin rolü vardır.

Kardeş şehir uygulamaları AK Parti politikalarının eseridir.

Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri süregelen ve AK Parti hükümetleriyle tüm illerde gelişen bir süreçtir. Kardeş şehir uygulamalarının, Türkiye’nin orta ve uzun vadede ticari tanıtımına katkısı olacağı kanaatindeyim.
Türkiye’nin güvenilir bir ekonomik altyapıya sahip olduğunun göstergesidir.

Türkiye genelinde toplam 790 kardeş şehir var. Bunlardan yaklaşık 184 tanesi ABD’deki şehirlerledir. Ondan sonra 50 kentle sırayı Almanya takip ediyor. Hâlihazırda İstanbul’un 151 tane kardeş şehri var.

Malatya’nın şimdiye kadar 3 kardeş şehri vardı. İlk kardeş şehrimiz Mekke. O dönemin Belediye Başkanı ve Valisini bu vesileyle şükranla anıyorum ki böyle şerefli bir hizmete imza atmak onlara nasip olmuştur.

1993 de Mekke ile kardeş şehir olmuşuz.
2006 Almanya Mannheim , Saarbrücken ,
2008 Battalgazi Eskimalatya Polonya’nın Kepno şehriyle kardeş şehir anlaşması yapmış.

Biz bunlara iki şehir daha ekledik.

ABD’nin Baton Rouge şehrinden sonra Demoin şehriyle kardeş şehir anlaşması yapıyoruz. Sayın Valimizin de açıkladığı üzere bu anlaşmanın ön görüşmelerini yaptık.

Yerel yönetimlerin ilişkileri, ülkeler arasındaki diplomasinin temelini oluşturur. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri yerel yönetimler aracılığıyla geliştirmek istiyoruz.
.
Yerel yönetimler arasındaki ekonomik, kültürel, ticari ilişkilerin dünya barışına katkı sağladığına inanıyorum.

Gelişen teknolojiyle dünya artık global bir köy haline gelmiştir.

Hekimhan Yukarı Saz Köyündeki bir genç, cep telefonundan Baton Rouge’deki arkadaşıyla sohbet ediyor. Artık, kayısı tüccarları tercüman aracılığıyla uluslar arası mektuplarına aylarca cevap beklemiyor. Dil bilmeyen bir insan bile google aracılığıyla uluslar arası bağlantı kurabiliyor. Biz bu iletişimin daha da kolaylaşması için gençlerimizin İngilizce öğrenmelerine kardeş şehir anlaşmalarıyla imkânlar aramaktayız.

Kardeş şehir anlaşmalarımızdan daha çok Malatya’mızda üniversite imtihanlarını kazanamayan gençlerimiz yararlanacaklardır. Bu gençlerimiz aynen ABD vatandaşlarının haklarına sahip olacaklardır.

Kendilerinden yabancı öğrencilerden alınan okul ücretleri alınmayacaktır. Bundan daha iyi hizmet olur mu?

Keza, bilindiği üzere gezimizin bir maksadı da dünyada eşi benzeri bulunmayan nadide Malatya kaysımızı 230 milyonluk ABD pazarına tanıtmak olmuştur. Chicago Türk Festivaline Türkî ülkelerden katılımcılar olmuş fakat en çok Malatya standı, zenginliği, ziyaretçisi sayısı ve yerleşim yeri bakımından ziyaret edilmiştir. Aldığımız tepkiler Kayısı ihracat yolunun tanıtımdan geçtiğini, bunun da yurtdışından ancak Festivaller ve Fuarlarla mümkün olduğuna şahit olduk. Bindiği üzere Dış Ticaret Müsteşarlığı yurtdışındaki uluslar arası gıda fuarlarının stand masraflarının yarısını karşılamaktadır. Festivaller vasıtasıyla doğrudan vatandaşa Fuarlar vasıtasıyla da tüccara ulaşmak istemekteyiz.

Biz, halklar arasındaki bu bağı, ekonomik ve kültürel alanda yöneticiler arasında köprü kuruyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız