SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gizli'ye Göre Özal'ın Katili!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:13
'Gizli'ye Göre Özal'ın Katili!..
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon Davası'nının gizli tanıklarından birinin Turgut Özal'ın öldürüldüğü ve katilinin kim olduğuna ilişkin olarak mahkemeye gönderdiği dilekçesindeki iddiaları şaşkınlık yarattı.

Vatan Gazetesi'nin "Turgut Özal'ı eşi zehirledi" başlığıyla servise koyduğu, ancak daha sonra internet sitesinden çıkardığı,  Sabah Gazetesi'nin ise buradan alıntı yaptığı haberde şöyle deniliyor:

"Ergenekon davasının gizli tanığı tuhaf bir iddia ortaya attı. Özal davasına bakan mahkemeye gönderilen iddia dosyaya alındı: “Özal’ı, uygunsuz fotoğraflarıyla şantaj yapılan eşi Semra Özal zehirledi. Uygunsuz fotoğrafları vardı...”

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili açılan davanın dosyasına Ergenokan davasının gizli tanığı 'Selçuk'un, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği dilekçe girdi. Dilekçede, "Turgut Özal'ı, Semra Özal'ın zehirlediği" ifadesi de yer aldı.

Vatan gazetesinden Çınar Özer'in haberine göre; hukukçuların adil yargılama ilkesine aykırı olduğu iddiasıyla eleştirdiği gizli tanık ifadelerine dayanan dava dosyasında ilginç iddiaların yer aldığı ifade 5 Aralık 2012'de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 10 sayfalık dilekçe, el yazısının tanınmaması için mahkemece bilgisayara aktarıldı. Dilekçede şu iddialar yer aldı:

MGK, CIA, MOSSAD

"Savaş isimli şahıs bana, Turgut Özal'ın ölümünün zehirlenme yoluyla düzenlenen planlı bir suikast olduğunu, Semra Özal'ın bir takım kişilere uygunsuz beraberlikleri, bilgi ve görüntüleri kullanılarak şantaj yaptırıldığını, bu olayın içerisinde kendisinin de yer aldığını, hatta suikast işinin MGK'da yer alan birçok komutanın yönlendirmesiyle Teoman Koman'ın, MİT ve JİTEM'de yetkilendirilerek gerçekleştiğini, olayın CIA ve MOSSAD'ın bağlantı ve katkılarıyla yapıldığını, aynı şekilde güvendiğimiz İrfan, Ahmet ve isimlerini net bilmediğim 3-5 kişilik arkadaş grubu ortamında söyledi..."

Sabah'ın alıntı yaptığı haberin tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2013/04/23/turgut-ozali-esi-zehirledi#

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız