SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Goalbal Lig Şampiyonası Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:32:50
Goalbal Lig Şampiyonası Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurtspor Kulübü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Görme Engelliler Goalball takımının da katılımıyla 5 gün boyunca Malatya’da yapılacak olan 2015 Goalbal Erkekler Liglere Yükselme Şampiyonası başladı.

  Malatya Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine; Türkiye Görme Engellileri Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Görme Engelliler İl Temsilcisi ve Yeşilyurtspor Görme Engellileri Kulüp Başkanı Şerif Büyükdaş ile şampiyonaya katılan takımların yetkilileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

  Malatya’da 2 ayrı spor salonunda yapılacak Goalball Erkekler Liglere Yükselme Şampiyonasına çok büyük önem verdiklerini ifade eden Türkiye Görme Engellileri Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin goalball sporunda Dünya’da söz sahibi olmaya doğru koşar adımlarla ilerlediğini söyledi.

  Son yıllarda goalball sporunda çok önemli bir ilerlemenin sağlandığı ve Milli Takım düzeyinde elde ettikleri başarılarla çıtanın yükseldiğini vurgulayan Başkan Çetin,”Görme engelli liglerde yakalanan başarının Milli Takıma yansıması nedeniyle uluslararası arenalarda elde edilen başarılarda emeği bulunan başta kulüplerimiz olmak üzere antrenörlerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. Sadece görme engellilere özgü goalbal branşında 2010 yılında Dünya Oyunlarında elde edilen başarıların 2012 yılı Dünya Paralimpik Oyunlarında devam etmesi akabinde Konya’daki Avrupa Şampiyonası ile son yapılan Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Bayan- Erkek Goalball Milli takımlarımızın aynı anda Avrupa Şampiyonu olması ülkemizdeki goalbal sporunun nereye geldiğinin en büyük göstergesidir. Bu başarı, tüm kulüplerimizin, antrenörlerimizin ve sporcularımızın el birliği ile ulaştıkları bir başarıdır. Başarı tüm camianındır, başarısızlık ise Federasyon Başkanına aittir. Goalbal’da elde edilen bu başarıların ülkemizde yaygın olarak sporcularımıza sirayet etmesi bugün itibariyle 37 kulübümüzün yükselme liglerine katılmasının bir sonucudur, hedefimiz yükselme liglerine katılım sayısını fazlalaştırmaktır daha da önemlisi imkanlar ölçüsünde goalball takımlarının daha fazla maç yapmalarını sağlayacak imkanlar oluşturmaktır. Dünya’da ve Avrupa’da bizim gibi iki devreli lig usülu yapan her hangi bir ülke bulunmamaktadır. Malatya’daki şampiyonaya Federasyon olarak çok büyük önem veriyoruz. Bizi bu güzel şehirde ağırlayan ve misafir eden herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

  Görme Engelliler İl Temsilcisi Şerif Büyükdaş, Goalball Erkekler Liglere Yükselme Şampiyonasına ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederken “ Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen goalbal takımlarının katılımıyla 5 gün boyunca devam edecek olan böylesine güzel bir şampiyonanın burada yapılmasını sağlayan Federasyon Başkanımıza ve Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılımın yüksek olması hepimizi daha fazla mutlu etti, 47’ye yakın kulübü burada en iyi şekilde misafir edeceğiz. Güzel bir şampiyona olmasını temenni ediyorum, tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel ise,” Gaolball Liglere Yükselme Şampiyonasının Malatya’da düzenlenmesi bizim adımıza sevindirici bir gelişme olmuştur. Şampiyonaya katılan tüm kulüplerimize teşekkür ederken, takımlarımıza ve hakemlerimize yürekten başarılar diliyorum” dedi.

  Türkiye Görme Engellileri Spor Federasyonun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Goalball Liglere Yükselme Şampiyonasına Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 36 takım katılıyor. 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Malatya Atatürk ve Yeşiltepe Spor Salonlarında oynanacak maçların ardından sıralamada ilk 12’e girecek olan takımlar, 3.Lige yükselmeye hak kazanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız