SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göbek Derdine Son 'Ama...!'

A- A+ PAYLAŞ

Yine mi kilo sorunu yine mi altın kurallar diye hemen dudak büzmeyin. Belki de sizin bünyenize uyacak, sizi sırım gibi yapacak olan altın kurallar bu kurallardır, kimbilir?

Pratik yöntemlerle kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Diyetisyen Serkan Tutar'ın tavsiyelerine kulak verin...

1: Teknolojik aletlerden uzak durun: Televizyon, bilgisayara ayırdığınız bir saati vücudunuza ayırın. Yapacağınız hızlı tempo yürüyüş 1 saatte vücudunuzdan 250-300 kalori yakılması anlamına gelecektir.

2: Sağlıklı atıştırmalar yapın: Atıştırmak hepimizin korktuğu bir alışkanlık olsa da, bilinçli yapılan atıştırmalar kilo vermede başrol oynamaktadır. Peynirli sandviç, taze meyve suyu, yoğurt, tahıllı ekmek en mantıklı atıştırmalıklar olacaktır..

3: Öğünlere göre sağlıklı besin seçimi: Öğlen ve akşam yemeği seçimi en büyük problemlerden biridir. İçerisinde et bulunan yemekleri öğle yemeğinde, sebzeli yemekleri ise akşam yemeğinde tercih etmelisiniz.

4: Kahvaltı zamanı: Sabah yapılmayan kahvaltı kısa vadede olumsuz etkisi olmadığı sanılsa da uzun vadede kilo almanıza neden olacaktır. Sabah düşük kan şekeri ile uyanan vücut, siz besin almadığınızda dengesizleşir. Öğlen saatlerinde yoğun şekilde yenilen yemek ise kan şekerinizin çok hızlı yükselmesine neden olur. Sonuçta kan şekerinde dengesizlik meydana gelir ve metabolizma hızınızda azalmalara neden olur.

5: Lifli besinleri tercih edin: İçerisinde lif bulunan besinler tokluk hissinizin daha uzun sürmesini sağlar ve bir sonraki öğüne daha tok mide ile oturursunuz.

6: Gözlerinizi açmadan su için: Sabah kalkar kalkmaz içilen su bağırsak hareketlerinizi hızlandırır.

7: Haftada bir kaçamak yapın: Tek düze bir yaşam hepimizi sıkacağı gibi tek düze beslenmede sizi sıkacak ve yapmış olduğunuz programda bozulmalara sebebiyet verecektir. Sevdiğiniz ve kalorisi yüksek besinleri haftada bir gün tüketmelisiniz.

8: Yemeğe küçük, salataya büyük tabak: Büyük tabağın yarısını boş görmektense, küçük tabağın tamamını dolu görmek sizi psikolojik olarak rahatlatır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız