SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göç Alan Kasabada Neler Oluyor?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın, diğer illerden yönelik göçten önemli ölçüde etkilenen Hanımınçiftliği Kasabası'nda, çoğunluğu göçle gelenlerin tarafı oldukları asayiş olayları hızla artıyor..

Malatya'nın hemen yanıbaşında, mahallelerine komşu olan Battalgazi yolu üzerindeki Hanımınçiftliği Kasabası; başta Adıyaman ve Elazığ'ın ilçeleri olmak üzere Ağrı, Muş, Bingöl, Şanlıurfa ve son olarak da yoğun bir şekilde Diyarbakırlı vatandaşların yerleştikleri bir yerleşim birimi oldu. Kasaba, göçle değişen demografik yapısının yanı sıra "vahim" boyutlu asayiş olaylarının sıkça yaşandığı bir yer haline geldi.

Hanımınçiftliği Kasabası'nda geçtiğimiz ay; kısa bir süre önce Adıyaman'dan gelerek yerleşen çiftten koca yolda yaralı, daha sonra karısı da evde boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunmuşlardı. Koca, karısını öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmıştı.

SON OLAYLAR..
Hanımınçiftliği Kasabası'nda geçtiğimiz Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında 9 yaşındaki E.adlı kız çocuğunun, sokakta oynarken yanına yaklaşan 20-25 yaşlarında, üzerinde gri çizgili renkli ceket, saçları kıvırcık siyah geriye yatık, kahverengi uzun ayakkabılı, orta boylu bir şahsın, ot topladığını ve otları getirmesi için kendisine yardım etmesi isteğiyle küçük kızı kandırıp kayısı bahçesine götürdüğü, burada tecavüze kalkıştığı sırada, Ş.Ö.adlı kadının olayı farkederek bağırması üzerine, kimliği belirsiz tecavüzcünün eylemini gerçekleştiremeyerek kaçtığı bildirildi.

Aynı gün, bu kasabadan Jandarmaya intikal eden ikinci olayda, bir süre önce bölgeye başka bir ilden gelerek yerleştikleri belirtilen 24 yaşındaki Ö.K.ile kardeşi 16 yaşındaki A.K., babaları tarafından evden kovulunca, jandarmaya başvurdular. İki kızkardeş, babaları tarafından sürekli tecavüze uğradıklarını öne sürerken, jandarmanın ifadesini aldığı annelerinin de iddiayı doğruladığı, bunun üzerine 45 yaşındaki zanlı babanın gözaltına alındığı belirtildi.

Kasabada; perşembe günü de Ağrılı olduğu bildirilen 17 yaşındaki E.G.'nin, açık kimliği belirlenemeyen V.adlı şahısla birlikte, kız kardeşiyle arkadaşlık ettiği iddiasıyla 18 yaşındaki E.O.adlı gence saldırdığı, şahsı boynundan, karnından ve kollarından bıçakla yaraladıkları, daha sonra kaçtıkları bildirildi. Yaralı gencin, daha sonra yakındaki evlere giderek yardım istediği, çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldığı, durumunun ağır olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız