SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göç Yasasına Dava

A- A+ PAYLAŞ

Aylardır Almanya'daki yabancıların isyan etmesine yol açan Başbakan Angela Merkel ve kurmaylarının hazırladığı yeni yasa, Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in de imzasından geçti. Aile birleşimi kapsamında gelecek yabancıların önce kendi ülkelerinde Almanca öğrenmesi ve sınava girip geçmesini öngören yeni yasayı "ırkçı" olarak değerlendiren Türkler de hemen harekete geçti.. Türkiye Kökenli Vatandaşlar Konseyi Başkanı Yaşar Bilgin, dava için avukat tuttuklarını açıkladı. Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat da, yasa mağduru herhangi bir Türk'ün açacağı örnek davaya 10 bin euro destek vereceklerini söyledi.

ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEK
Dr. Bilgin, "Bu konu uzun sürecek. Ancak biliyoruz ki bağımsız hukuk bizi memnun edecek bir sonuca ulaşacaktır" diye konuştu. Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı (TAM) Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen de yeni göç yasasının Alman anayasasının 3'üncü maddesi olan "eşitlik ilkesiyle" çelişen hükümler içerdiğini söyledi. Türk temsilcilerin yasaya karşı anayasa mahkemesine başvurması gerektiğini, sonuç alınamadığı takdirde de konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürmesi gerektiğini söyledi. Sol Parti Meclis Göç Politikası Sözcüsü Sevim Dağdelen, "Cumhurbaşkanı, koalisyon ortaklarının baskısına boyun eğdi" dedi. Milletvekili Nebahat Güçlü de "Bu imza Almanya'nın iki yüzlülüğünü gösterdi. Resmen, bizden olmayanlar ülkelerine gitsin diyorlar" diye konuştu. Göçmenlere gelmeden önce dil öğrenme şartının ABD, Japonya ve bazı Uzak Doğu ülkelerine uygulanmadığına dikkat çekti.

DIŞİŞLERİ: EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yeni göç yasanın "insan hakları ve aile birliğinin korunması gibi evrensel değerlerle bağdaşmayan, özellikle Türk vatandaşlarına yönelik ayrımcı ve eşitlik ilkesine aykırı hükümler içerdiğini" belirtti. Resmi girişimlerinin göz ardı edilmiş olmasının hayal kırıklığı yarattığı vurgulandı. Açıklamada "Benzeri olumsuz gelişmeler ve mevcut durumdan geriye gidiş, vatandaşlarımızın entegrasyon çabalarına katkıda bulunmamaktadır" dendi.

GELİR BEYAN EDİP ZORUNLU UYUM KURSUNA GİDECEK
YENİ göç yasasına göre Türkiye'nin de dahil olduğu AB ülkeleri dışından aile birleşimi yoluyla eş getireceklerin: "18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Evlilik yoluyla Almanya'ya gelecekler Almanca bildiğini kanıtlayacak, bilmiyorsa önce Almanca kursuna gidecek. Sonra vize için konsoloslukların düzenleyeceği Almanca sınavdan geçecek. Göçmenler Almanya'ya geldikten sonra da zorunlu uyum kurslarına katılacak. 900 saatlik bu kurslara katılmayanlara para cezası verilecek. 16-23 yaşları arasındaki göçmen gençler, iş sahibi değilse ve bir eğitim almıyorsa, Alman vatandaşlığına geçmek için geçimlerini sağlayacak gelire sahip olduklarını kanıtlayacak..." Bu yeni değişiklikler uzun süredir Almanya'da yaşayan ve resmi oturma izni yada çalışma izni olmayan göçmenleri de kapsıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız