SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göğebakan ve Nalan Konserleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fuarı ve festivalin ilk gece konserlerine ilgi yoğundu. İlk gece Murat Göğebakan, Nalan ve Muzaffer Özdemir konser verdiler.

Mişmiş Park'daki Fahri Kayahan Sahnesi'nde gerçekleşen konserler ve öncesindeki açılış konuşmalarına ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"15. Malatya Fuarı’nın açılışının ardından Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin açılışı da saat 20.30’da Fahri Kayahan Sahnesi’nde yapıldı.

Sunuculuğunu Ziya Kürküt’ün yaptığı ve Ankara Kültür Araştırma Derneği (AKAD) ‘nin Halk Dansları Topluluğu’nun muhteşem oyunlarıyla başlayan açılışta daha sonra Malatyalı saz ve söz ustası Muzaffer Özdemir’in konseriyle sürdü.

‘Sazını Konuşturan Adam’ olarak ün yapan hemşerimiz Muzaffer Özdemir söylediği birbirinden güzel türküler ve saz dinletisi ile fuar alanını dolduran binlerce izleyene duygusal anlar yaşattı.

Konserden sonra Belediye Başkan Yardımcısı ve Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İzzettin Cengiz tarafından günün anısına Muzaffer Özdemir’e Kristal Kayısı Maketi hediye edildi.

Muzaffer Özdemir konserinden sonra Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı H.Cemal Akın Festivalin açılış konuşmasını yaptılar.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, yaptığı konuşmada, Belediye hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi. Akın, çağın en ucuz ve çevre dostu enerji kaynağı olan doğalgazı Malatya’ya getirerek, Malatyalıların hizmetine sunduklarını, bugün itibariyle yüzde 80 nüfusun yaşadığı 41 mahallede kullanıma hazır hale getirdiklerini, senelerdir atıl halde bekleyen Sümerbank İşçi Evleri yerinin modern bir şehir parkı ve rekreasyon alanı olarak hizmete sunulması için başlatılan projenin yılsonunda tamamlanarak hizmete gireceğini, yıllardan beri Belediye Başkanlarının rüyası olan Yeni Camii Çevre Düzenlemesinin tamamlanarak, hem Malatya’nın modern bir meydan kazandığını, hem de muhteşem camiinin bütün güzelliği ile ortaya çıkarıldığını, Sümerpark Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Şeker Fabrikası alanlarının kentimize kazandırılması ile şehrin sahip olduğu yeşil alan miktarının önemli ölçüde artarak AB standartlarına yaklaşmış olacağını söyledi.

Malatya’yı açarak, çok merkezli hale getirmek ve böylece kent içi trafik problemine köklü çözümler üretmek istediklerini de söyleyen Başkan Akın, “Bu bağlamda Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük alanda imar çalışmalarımız devam etmekte olup, 2008 yılında bitirilmesi planlanmaktadır.

Burada ve diğer bölgelerimizde gerçekleştireceğimiz Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Toplu konut idaremizle birlikte yeni bir kent kuracak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Ayrıca kuzey ve güney çevre yolunun açılması ile şehrin tek merkezli halden kurtarılması noktasında önemli katkılar sağlanacaktır. Bu konudaki çabalarımız da sürmektedir.

Sosyal belediyecilik alanında da önemli çalışmalar yapan yönetimimiz, son üç yıl içerisinde muhtaç durumdaki ailelere toplam 15 trilyonluk gıda, yakıt, giyim, eğitim ve diğer yardımlar yapılmıştır. Bu yardımlarımız önümüzdeki yıllar da artarak devam edecektir.” dedi.

Fuar’ların, ticari ve tanıtım yönlerinin yanında kent insanının bir araya gelmesine birlik, beraberlik ve kaynaşmalarına vesile olduğunu söyleyen Başkan Akın, “Bu sene sizlerin daha modern, nezih ve ferah bir alanda stantları ziyaret imkânı bulacağı ilimize yakışır bir sabit fuar alanı inşa ederek, hizmete açtık.

Fuarımızda belediye tarihinde bir ilk olarak 9 bin 50 metrekarelik modern kapalı fuar alanını yoğun bir çalışma ile tamamlayarak biraz önce açılışını yaptık.
Malatya buna fazlası ile layıktır; Sizler buna fazlasıyla layıksınız. Malatyamıza hayırlı olsun, kutlu olsun, mübarek olsun” dedi.

Bu yıl Festivale, vatandaşların müziğin her alanındaki beklentilerine cevap verebilecek, önemli sanatçıları davet etmeye çalıştıklarını dile getiren Akın, “Öyle umuyorum ki, birazdan sahne alacak sanatçılarımızla birlikte 5 gün boyunca müziğe ve eğlenceye doyacak, gönlünüzce eğleneceksiniz” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz de Malatya’nın birçok bakımdan Türkiye’nin önemli illerinden birisi olduğunu belirterek, açılan fuar ve festivaller ile insanların oluşturdukları mutluluk tablolarının bunun en güzel örnekleri olduğunu söyledi.

Bütün günlerin böyle güzel olması temennisinde bulunan Vali Daşöz, birliğin olduğu her yerde daima güzelliklerin olduğunu, bunun tek yolunun da gönüllerde geçen sevgi olduğunu belirterek, Bunun en güzel örneğini burda gösteriyorsunuz. Ve bunun bütün dünya tarafından, bütün insanlar tarafından bilinmesini, duyulmasını özellikle istiyorum. Bunun en güzeline sizlerin layık olduğuna inanıyorum. İşte festival sesimizi duyurmanın, bu mutluluğumuzu dünyaya göstermenin de bir aracıdır” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, konuşmasının sonunda 15. Malatya Fuarı ve Kayısı Festivalini düzenleyen başta Belediye Başkanı H.Cemal Akın olmak üzere tüm personele ve emeği geçenlere teşekkür etti. Daşöz ayrıca Festivale katılan sanatçılara da teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra muhteşem Havai Fişek Gösterilerinin eşliğinde sahneye Murat Göğebakan çıktı.

Seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla Fuar alanını dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşatan Murat Göğebakan, ayrıca Malatya ve kayısıya da övgüler yağdırdı.

Göğebakan’ın “Dünya’da değerli olan 2 tane altın var. Bunlardan biri bildiğimiz altın, diğeri de kayısımız. Altın Kayısı, Altın Şehri Festivaline hepiniz hoş geldiniz” sözleri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konserin sonunda Murat Göğebakan’a Belediye Başkanı H.Cemal Akın tarafından Kristal Kayısı Maketi ile kuru kayısı hediye edilirken, Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Alpkıray tarafından da isminin yazıldığı 44 numaralı Malatyaspor forması hediye edildi.

Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin ilk gününde son olarak Türk Pop Sanatçısı Nalan sahne aldı.

Nalan söylediği şarkılarla izleyenlere neşeli dakikalar yaşatırken, konser sonunda Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya tarafından günün anısına Kristal Kayısı Maketi ile Kuru kayısı hediye edildi. Ayrıca Nalan’a da Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Alpkıray tarafından isminin yazılı bulunduğu 44 numaralı Malatyaspor forması hediye edildi."

PROGRAM..
Fuar ve festivalin kalan bölümünün programı da şöyle:

"*12 TEMMUZ 2007 PERŞEMBE
17.00 Halk Dansları Gösterileri (Kernek Meydanı- Kanalboyu)
18.00 Sokak Basketbolu- Hip Hop gösterileri (Kapalı Çarşı Üstü)
20.00 Kemal Sunal Çocuk Sahnesi gösterileri (Mişmiş Park)
20.00 Konser Programı- Sunucu Ziya Kürküt (“)
20.00 Halk Dansları gösterileri(“)
20.30 Rahim Sağlam- İhsan Yavuzer konseri (“)
21.10 Havai Fişek Gösterisi (“)
21.15 Burcu Güneş- Ferhat Göçer konseri (“)

*13 TEMMUZ 2007 CUMA
10.00 Yüzme Yarışmaları Orduzu Açık Yüzme Havuzu
17.00 Halk Dansları- Milli Eğitim Önü ve Hürriyet Parkı
17.00 Ulusal Trap Skit Yarışması- Mişmiş Park
18.00 Boks-Kick Boks-Tekvando- Karate-Judo gösterileri- Mişmiş P.
19.00 Sokak Basketbolu –Hip Hop Gösterisi- Kapalı Çarşı üstü
20.00 Kemal Sunal Çocuk Sahnesi- Mişmiş P.
20.00 Halk Dansları gösterileri- Mişmiş P.
20.30 Nevzat Soydan Konseri- Mişmiş P.
21.10 Havai Fişek Gösterisi- Mişmiş P.
21.15 Sabahat Akkiraz- Alişan Konserleri

*14 TEMMUZ 2007 CUMARTESİ
10.00 Ulusal Bilardo Turnuvası- Gençlik Merkezi
10.00 2. Ulusal Briç Şampiyonası- Avşar Otel
12.00 Sünnet Şöleni- Mişmiş Park
17.00 Malatya-Elazığ Şöhretler Futbol- İnönü Stadı
17.00 Ulusal Trap Skit Yarışması- Mişmiş P.
18.00 Sokak Basketbolu Turnuvası- Hip Hop- İnönü K.Çarşısı üstü
20.00 Kemal Sunal Sahnesi gösterileri- Mişmiş P.
20.00 Konser Programı- Sunucu Ziya Kürküt- Mişmiş P.
20.00 Selahattin Yalçınkaya Konseri- Mişmiş P.
20.40 Havai Fişek Gösterisi- Mişmiş P.
20.50 Nuray Hafiftaş Konseri- Mişmiş P.
22.00 Semazen Gösterileri- Mişmiş P.
22.30 Ahmet Özhan Konseri- Mişmiş P.

*15 TEMMUZ 2007 PAZAR
10.00 Ulusal Bilardo Turnuvası- Gençlik Merkezi
10.00 2. Ulusal Briç Şampiyonası- Avşar Otel
10.00 Kayısı Kupası Kros Yarışması- İstasyon Cad- Belediye Önü
17.00 Ulusal Trap Skit Yarışması- Mişmiş Park
20.00 Kemal Sunal Çocuk Sahnesi gösterileri- Mişmiş P.
20.00 Konser- Sunucu Ziya Kürküt-Mişmiş P.
20.00 Sadi- Canan Özacar Konserleri-Mişmiş P.
21.00 Havai Fişek Gösterileri –Mişmiş P.
21.10 Şükriye Tutkun- İbrahim Erkal konserleri – Mişmiş P."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız