SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Gök Kubbe Çökmedikçe Bu Bayrak Dalgalanacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Taarruz'un 30 Ağustos 1922'de "Büyük Zafer"le sonuçlanmasının 83. yıldönümü Malatya'da da düzenlenen törenlerle kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla düzenlenen İnönü Kapalı Çarşısı önündeki törende konuşan Kurmay Albay Ömer Faruk Küçük, "Güçlü bir Türkiye’yi kendi çıkarlarına uygun bulmayan dış güçler ile gaflet ve dalalet içindeki iç güçler, sinsi eylemlerini sürdürmektedirler.."dedi.

KUTLAMALAR..
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler günü kutlamaları, sabah Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Ardından Orduevi’nde tebriklerin kabulü gerçekleşti ve geçit töreni Hükümet Meydanı’nda yapıldı.

Buradaki tören, Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve Belediye Başkanı Cemal Akın’ın törene katılanların bayramını kutlamaları ile başladı.

İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından günün anlamını içeren konuşmayı 2.Ordu Komutanlığı’ndan Kurmay Albay Ömer Faruk Küçük yaptı. Küçük,” Bu zafer Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin, milletçe sökülerek, özgürlük ve onurumuzu yom etmek isteyen düşman güçlerinin, dize getiriliş destanıdır. Bu zafer Türk Milletinin 30 Ağustos 1922 tarihine kadar yaklaşık 4 yıl yurdunu işgal eden canına, namusuna ve malına kasteden düşmana karşı Atatürk’ün liderliğinde , milli birlik ve beraberlik içinde tam bağımsızlık uğrunda neler yapabileceğini dünyaya gösteren mükemmel bir anıttır” dedi.

Kurmay Albay Küçük konuşmasının son bölümünde de şunları belirtti:

“ Güçlü bir Türkiye’yi kendi çıkarlarına uygun bulmayan dış güçler ile gaflet ve dalalet içindeki iç güçler, sinsi eylemlerini sürdürmektedirler. Ancak dost ve düşman, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürk’ün izinde dün olduğu gibi bugünde Yüce Türk ulusundan aldığı güç ve destekle, çağdaş, laik, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetini, her türlü iç ve dış tehdide karşı koşullar ne olursa olsun koruyacak , ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini sonsuza dek yaşatacaktır.

Türkiye’yi bölmeye çalışan hainler ve onların işbirlikçileri şu hususu unutmasın. Şehit kanlarıyla kazanılan ve yine şehit kanlarıyla kurtarılan bu vatan dünya durdukça duracak, gök kubbe çökmedikçe , bu şanlı bayrak şanla, şerefle dalgalanacaktır.

Ulu önder Atatürk’ün önderliğinde başlatılan medeniyet mücadelemize engel olabilecek her türlü fikir ve bölücü harekete karşı sürdürdüğümüz mücadelemiz Türklüğün onur savaşıdır ve mutlak kazanılacaktır.”

Konuşmanın ardından kutlamalar resmi geçit töreniyle sona erdi. Törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

İnönü Kapalı Çarşısı önündeki törene; Vali Kadıoğlu, 2.Ordu komutanı Sarıışık, Belediye Başkanı Akın’ın yanı sıra AKP Malatya Milletvekilleri Ali Osman Başkurt ve Fuat Ölmeztoprak, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile askeri ve mülki erkan ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY (Görüş Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız