SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gökçe'ye Gölet

A- A+ PAYLAŞ

Doğanyol İlçesi'nde yapılan sulama göleti inşaatı devam ediyor. Malatya İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan göletin inşaatının bitmesiyle bölgede hâkim bitki örtüsü olan ve ekonomiye katkı sunan kaysı ağaçları suya kavuşacak.

 
İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, 2010 yılını sulama seferberliği yılı ilan edildiği hatırlatılarak, bütçeden ayrılan 20 Milyon TL ödenekle birçok sulama kanalları ve göletin yapıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca son 30 yılda yapılan en büyük çalışmalar ile İl genelinde 83 adet projenin ugygulanıp 187 bin dekar arazinin sulamaya kavuşturulduğu ifade edildi. 
 
Bu yılda sulama projelerine devam eden Malatya İl Özel İdaresi'nde, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü mühendisleri tarafından yürütülen çalışmalara Doğanyol ilçesinin Gökçe Beldesi'nde yapımı devam eden ve 6-7 bin dekar arazinin sulaması hedeflenen Gökçe Göleti için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 
 
"YAKLAŞIK MALİYETİ 1 MİLYON 174 BİN TL"
 
Projenin kontrollünü yapan Özel İdare Mühendisi Baki Alay çalışmaları değerlendirdi. Alay, ’Doğanyol İlçesi Gökçe beldesine yapılmakta olana sulama göleti çalışmalarımız devam etmektedir. Yukarı dereler içinde bulunan su kaynakları borular vasıtasıyla gölet yatağına getirilecek. İş makineleri gövde kil dolgusunu yapıyor. Göletin içindeki su ön tarafa konulan su çıkış vanalarından alınacak. Burada birikecek su ile yaklaşık 6-7 bin dönüm bir arazi sulanacak, bölgenin hâkim bitki örtüsü olan 15-20 bin kayısı ağacının sulanması bu göletten sağlanacaktır. Göletin teknik özelliği; gövde uzunluğu 15 metre olup tamamı kil zonlu yapılmaktadır. Krek uzunluğu maksimum 114 metre gelmektedir. Gövde toplam hacmi 30 bin metre küptür. Göledimiz su ile dolduğu zaman 558 bin metre küp su depolamış olacaktır. Bu bölgenin sulama problemi büyük oranda çözülmüş olacaktır. Bu göletin yapımını İl Özel İdaresi üstlenmiş olup, proje yaklaşık maliyeti 1 Milyon 174 bin TL olarak belirlenmiştir İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Tarafından yürütülen sulama göleti inşaat yapımı bittikten sonra bölgede hâkim bitki örtüsü olan ve ekonomiye katkı sunan kaysı ağaçları susuzluktan artık kurumayacak." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız