SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gökyüzünde Müthiş Buluşma

A- A+ PAYLAŞ

Ay ve yıldızın gökyüzünde Türk bayrağı şeklini alması Malatya'da da vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Vatandaşlar bu gece ay ve yıldızın gökyüzünde birbirlerine yaklaşmasını ilgiyle izlerken, bir çok vatandaş gökteki anlamlı buluşmanın fotoğraflarını çekti.

Yandaki fotoğraf da Görüş Gazetesi Muhabiri Selahattin Gökatalay tarafından 17.15 sıralarında çekildi.

YÜZYILDA BİR..
"Gezegenlerin Birleşmesi", ya da "Örtülme" olarak adlandırılan bu olay, yeryüzünün farklı noktalarında da izlendi. Güney yarımküredeki Avusturalya’da yaşayanlar, Venüs- Jüpiter ve Ay üçlemesini gülen bir yüz olarak izlerken; kuzey yarımkürede Amerikalılar, "gökyüzünün kaşlarını çattığı"na tanıklık ettiler. Türkiye’nin bir çok bölgesinden de "Gezegenlerin Birleşmesi", anlamlı görüntüler oluşturdu. Hilál halindeki Ay’la Venüs gezegeni, Türk Bayrağı formu alırken, vatandaşlar kameralarıyla sokoklara fırladılar. Bu buluşmanın, Türkiye’nin çeşitli illerindeki simge anıt ve binaların arkasında oluşturduğu görüntü, vatandaşlara duygulu dakikalar yaşattı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, 19.30’a kadar süren olayın yüzyılda bir gerçekleştiğini söyledi. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden ay ile Venüs’ün nefes kesen valsi gözlendi.

FOTO: Selahattin GÖKATALAY (Görüş)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız