SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göl Parkı İçin 10 Yıl Süreli 'Yap-İşlet Devret'e Onay

0
Güncellendi - 2020-06-11 18:55:33
Göl Parkı İçin 10 Yıl Süreli 'Yap-İşlet Devret'e Onay
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Haziran Ayı 3.Oturum Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Meclisi, açılış ve yoklamanın ardından gündemindeki maddeleri tek tek görüştü.

Koronanavirüs salgını dolayısıyla esnaflara destek vermek amacıyla Yeşilyurt Belediyesine ait kiralık işyerlerinden 01 Mart 2020 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında kira alınmamasına dair Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifi onaylanırken, Topsöğüt Karşıyaka mahallesinde devam eden sosyal konut projesi için 305 ada 2 Nolu parsel üzerinde hasılat paylaşımı yöntemiyle arsa satışına yönelik gündem maddesi görüşüldükten sonra kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Dilek Gölpınar mahallesine kazandırılacak olan ‘ Karakaya Göl Park’ projesinin yapım işi için mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan 143 nolu parselin yanı sıra 142, 145 ve 538 nolu taşınmazların Park ve Sosyal Tesisi yapılması için 10 yıl süre ile işletme hakkı tesisi suretiyle kiralanma talebini onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yakınca Mahallesine yapılacak olan ‘Yakınca Gençlik Merkezi’ projesi için mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan 157 ada 55 nolu parselin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 25 yıllığına tahsis edilmesine karar verdi.

Yakınca, Mollakasım, Topsöğüt ve muhtelif mahallelerde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan parsel ve taşınmazların açık teklif usulü ile satışının yapılmasına dair Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifini onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Özal (Cihadiye) Mahallesinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için Yeşilyurt Belediyesine bedelsiz bir şekilde devr edilen 2 milyon 836 bin metrekarelik alanda bulunan taşınmazların satışıyla ilgili Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün teklifini kabul etti.

Yeşilyurt Belediyesine ait olan Tecde mahallesinde ki park alanına kazandırılacak olan sosyal tesislerin 10 yıl süreyle yap-işlet-devret modeline uygun olarak açık teklif usulüyle kiralanmasına yönelik gündem maddesi ise onaylandı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Haziran Ayı 4.Oturum Toplantısını 12 Haziran Cuma günü saat 10:00’da gerçekleştirecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Meclisin gündemlerine bakın. Yüzüm kızarıyor, utanıyorum. Belediyenin yaptığı işler artık normal karşılanıyor.
    0
    0
    Yanıtla