SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göl ve Göletlere Yavru Balık

0
Güncellendi - 2018-07-17 21:26:10
Göl ve Göletlere Yavru Balık
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından balıklandırma çalışmaları kapsamında çeşitli göllere 110 bin yavru balık bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Malatya’da da göletlere yavru balık bırakıldı. Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen pullu sazan yavruları Malatya’ya getirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince Hekimhan Yukarı Selimli Göleti, Arguvan İsaköy Göleti, Battalgazi ilçesinde bulunan Orduzu, Margap, Zorbalı ve Yaygın Göletleri ile Hekimhan Basak Göletine toplam 110 bin adet yavru balık bırakıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, su kaynaklarının balıklandırılmasının Malatya’da balıkçılığının gelişmesi açısından önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Bu çalışmanın her yıl devam etmesi gerekmektedir. Ayrıca balık neslinin korunması ve gelecek nesillere canlı balık bırakılabilmesi için kaynakların kirletilmemesi ve bilinçsiz balık avcılığının önlenmesi konularında toplum daha dikkatli olmalıdır. Yapılan çalışmaların ilimize hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Sürgü ve Polat Barajlarına niye yok..........
    0
    0
    Yanıtla