SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gölcük'te Semt Pazarı!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:03:34
'Gölcük'te Semt Pazarı!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın'ın, seçim gezileri kapsamında ziyaret ettiği Hanımınçiftliği'ndeki semt pazarının, sağanak yağmurdan sonraki "gölcük" haline gelmiş görüntüsü şaşkınlık yaratırken, bazı pazar esnafları Dr. Yalçın'a, "sahibimiz yok" diye yakındılar.

Dr. Yalçın'ın, seçim gezilerine ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Bağımsız Milletvekili Dr. Ali Yalçın Yazıhan'ın, Durucasu, Fethiye, Sütlüce köylerini ziyaret ettikten sonra Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç ile görüştü. Yazıhan’daki ziyaret ve görüşmelerinin ardından merkeze geçen Yalçın, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ali Seydi Yücekaya’yı ve Hanımın Çiftliğindeki Pazar Esnafını ziyaret etti.

Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın’ın,  esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek yürüttüğü seçim çalışmalarının bu defaki durağı Yazıhan oldu. Yazıhan ve köylerini ziyaret eden Yalçın, esnaf ve vatandaşın seçim hakkındaki fikir ve öngörülerini dinledi.

Yalçın’ın işyerine konuk olduğu Berber, deyim yerindeyse içini döktü: “Ciddi söylüyorum, biz bütün samimiyetimizle yanınızdayız. Yeter artık, tepeden indirme, sipariş insanlarla, Malatya'yı tanımayan insanlarla sen gel burada siyaset yap. Öznur Çalık gelip burası benim 2. memleketim diyor, Allah rızası için 15 senedir ne yaptılar? Çöpten, pislikten geçilmiyor. Bir de utanmadan kalkıp diyorlar, önceki belediyeler bir şey yapmıyordu diye, şimdi sokaklarımızın halini görüyorsunuz. Çevremizi gezin bir ilçeye benziyor mu burası? Sizin için maddi, manevi ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” 

HALK, YÖNETİMDEN SOĞUDU

Merkez esnafından sonra ziyaret ettiği Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç, Yalçın’a “Ben halkla iç içe olan bir insanım siz de öylesiniz. Gönül ister ki çalışmalarını bildiğin sevdiğin insanın sevgisiyle çalışmasıdır. Allah girdiğiniz bu yolda muvaffak, hayırlı uğurlu etsin, çünkü sen Malatya sevdalısı bir insansın. Başarılar diliyorum,” dedi

Yazıhan’daki ziyaretlerinin ardından Malatya merkezine geçen Yalçın,  Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya’yı ve üyelerini ziyaret etti. Yücekaya, “Gerçekten kamuoyu ve millet tarafından çok sevilen birisiniz. Halk yönetimden soğudu, inşallah vekil olursunuz” dedi.

 SEÇİM, HALK İLE HEMHAL OLARAK ALMAMIZ GEREKEN BİR YOL

Yalçın, “Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğinin temsil ettiği insanlar için ne kadar çabaladığını koşturduğunu ve faydalı hizmetler ürettiklerini biliyoruz. Birbirimizi uzun yıllardır  bilir, tanırız. Bizi böyle güzel dostlarımızla bir arada kıldığı için Allah’a şükrediyoruz. İnşallah Malatya'ya hep beraber güzel hizmetler getirebiliriz. Halkın iradesinin, desteğinin sahada yansımasını istiyoruz. Memleketimizdeki en demokratik, en adil seçimler muhtarlık seçimleridir. Hizmetkârlık yerinde bulunmaktır. Bundan dolayı biz uzun yıllardır toplumun içinde değişik görevlerde bulunarak hizmet verdik. Bugün de bağımsız aday olarak seçilme süresinde tamamen halk ile diyalog halinde, doğrudan onların yanına giderek, hep beraber almamız gereken bir yol kat ediyoruz". 

2015 MALATYASINDA PAZAR YERİ MANZARALARI

Hanımın Çiftliğindeki Pazar yerine geçen Yalçın’ın, gördüğü manzara karşısında söylenecek o kadar çok söz vardı ki. Yağan yağmur neticesinde sel yatağına dönen Pazar yolunda, pazarcılar pantolonlarını dizlerine kadar çekmişlerdi. Hemen her yağmur zamanı bu hali alan pazar esnafı ve müşterilerinin ortak tepkileri, “Biz Türk vatandaşı değiliz valla, pazara geliyoruz, pazarda çektiğimiz rezilliği görüyorsunuz. Sahip yok, sahibimiz yok abi” şeklinde oldu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız