SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gölde 'Zorunlu' ve Tehlikeli Yolculuk!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Pütürge ve Doğanyol ilçeleri arasındaki karayolunun kardan dolayı üç günden beri kapalı olması nedeniyle ilçelerine gidemeyen vatandaşlar, can simidi bile olmayan balıkçı teknesi ile Karakaya Baraj Gölü üzerinde tehlikeli bir yolculuğa çıktı.

Malatya-Pütürge karayolunun kardan dolayı kapalı olması nedeniyle Pütürge ve Doğanyol ilçesine gitmek isteyen vatandaşlar ulaşımlarını sağlayamadı.

Üç günden beri Malatya'da bekleyen Doğanyollu vatandaşlar, yol açılmayınca çareyi tehlikeli bir yolculuğa çıkmakta buldu. Vatandaşlar, günlerdir bekledikleri minibüs yazıhanesinden minibüsle Kömürhan Köprüsü'ne götürülerek burada Karakaya Baraj Gölü üzerinden gelen balıkçı teknesine bindirildi.

Uçurum şeklindeki kayalıklardan baraj gölü kenarına indirilen ve aralarında yaşlı kadınlar ile erkeklerin de bulunduğu toplam 16 yolcu, içerisinde can simidi bile olmayan basit şekildeki balıkçı teknesi ile Doğanyol'a götürüldü.

İl merkezi ile iki ilçe arasında bağlantıyı sağlayan karayolunun Kubbe Dağı mevkiinde kış mevsiminde kar ve tipi nedeniyle sık sık uzun süreli ulaşıma kapanması nedeniyle, özellikle Karakaya Baraj Gölü kıyısına yakın olan Doğanyol ilçesi ile bazı köyler kışın göl yoluyla ulaşımı sağlamaya çalışıyorlar.

Vatandaşlar, İl Özel İdaresi'ne ait olan ve Kırkgöz mevkiinde kışın hiçbir faaliyeti olmayan, yazın da turistik amaçlarla kullanılan geminin, kış döneminde halen hiçbir güvenliği olmayan teknelerle sağlanmaya çalışan ulaşım için değerlendirilmesini istiyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız