SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göldü Tarla Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:23:37
Göldü Tarla Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Yaz mevsiminde sıcakların etkisi ile debisi oldukça düşen ve kalan suyun da sulama kanallarına verilmesi nedeniyle kuruma noktasına gelen Tohma Çayı yatağında tarım yapılmaya başlandı. 

Malatya - Sivas yolu üzerinde yer alan Tohma Köprüsü'nün akış yönü istikametindeki suların çekilmesi ile boşalan alanlara Durucasu ve çevresindeki mahalleliler tarafından ekin ekilmeye başlandı. Karakaya Baraj Gölü’ndeki suların da çekilmesi ile Tohma yatağında geniş bir arazi yapısı ortaya çıktı. Alüvyonlarla kaplı verimli araziyi değerlendirmeye çalışan vatandaşlardan bir bölümü arazide hayvan otlatırken bazı mahalle sakinleri ise mısır, yonca ve fiğ gibi çabuk yetişen yem bitkileri ekerek, bir yandan boş araziyi değerlendirmekte, diğer yandan da bütçelerine maddi katkı oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu yıl havanın kurak gitmesi ve yaz mevsiminde sıcakların etkisi ile azalan veya kuruyan su kaynaklarının yetersizliği, vatandaşları sıkıntıya sokuyor.

Karakaya Baraj Gölü’nün adeta dereye dönmesi ise değişik bir görüntü oluşturdu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız