SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Göletler Nasıl Baraj Oldu?!"

0
Güncellendi - 2016-03-28 20:29:12
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Malatya'da temelleri atılan 4 barajın kısa süre önce gölet olarak kamuoyuna açıklandığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sayın Bakan Malatya’daki her açılış programından sonra kafalarda soru işaretleri bırakıp gidiyor. DSİ Genel Müdürlüğünün kısa süre önce gölet olarak duyurduğu 4 tesis açılışta nasıl baraj oldu?” diye sordu. Ağbaba, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Malatya’da temel atma ve açılış programlarıyla ilgili TBMM Başkanlığına  soru önergesi verdi.

ÖNCE GÖLET, SONRA BARAJ DEDİLER

Malatya’ya yapılan tüm yatırımları önemsediğini belirten Ağbaba, ancak ortaya konulan çelişkili açıklamaların da açıklığa kavuşturulması gerektiğini kaydetti.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 26 Mart 2016 tarihinde Malatya ilinde 12 tesisin temelinin atıldığını, 5 tesisin açılışı gerçekleştirildiğini belirten Ağbaba,“ Temeli atılan barajların isimleri Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı,Darende Ayvalı Barajı,Hekimhan Budaklı Barajı, Doğanşehir Elmalı Barajı, Hekimhan Karadere Barajı olarak açıklanmıştır.Temeli atılan barajların, kısa süre önce DSİ Genel Müdürlüğü tarafından baraj değil gölet olarak açıklanmış olmaları kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştır.”ifadelerine yer verdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  “24 Haziran 2015 tarihinde basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerde , Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından  yapılan açıklamaya göre  Malatya’da Hekimhan-Karadere Göleti, Darende-Ayvalı Göleti,  Doğanşehir Elmalı Göleti ve Hekimhan Budaklı Göleti inşaatlarına 2015 yılında başlanacağı belirtilmiştir.1 yıl önce DSİ tarafından gölet olarak duyurulan 4 tesis Bakan tarafından temel atma törende nasıl baraj olmuştur? Göletlerin baraj olarak kamuoyuna duyurulmasının sebebi nedir?”diye sordu.

Ağbaba, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

"MALATYALILAR GÖLETLE BARAJ FARKINI BİLMİYOR MU?

Göletler baraj olarak açıklanırken, Malatya halkının gölet ile baraj arasındaki farkı bilmeyeceği mi düşünülmektedir? Bu yapılan işlem Malatyalıların  kandırılması değil midir? Temel atma töreninde konuşan DSİ Genel Müdürü’nün de ilgili göletlerden baraj olarak bahsetmesi, genel müdürün kendi kurumunun açıklamaları ile çeliştiğinin göstergesi değil midir?

TEMEL ATMALAR GÖSTERMELİK Mİ?

Bir baraj yapılmadan önce kaç yıl boyunca bölgede su ölçümleri gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Açıklanan barajlar için bu ölçümler yapılmış mıdır?  AKP Milletvekillerinin 2014 yılı başında yaptıkları açıklamada örneğin Darende Ayvalı Göletinin projesinin tamamlanarak 2014 yılı içerisinde ihale edileceğini açıklamasına, ilgili gölet ihalesinin 14.01.2015 tarihinde yapılıp inşaatına başlandığı açıklamasına rağmen aradan 1 yıl geçtikten sonra hangi temel atılmıştır? Yaklaşık 1 yıldır devam eden bir gölet inşaatı neden temel atma töreninde kamuoyuna açıklanmıştır? Aynı şekilde Hekimhan Budaklı Göleti  DSİ Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü tarafından 15 Ocak 2015 tarihinde ihale edilmiş, ihaleyi kazanan firma ile 10.04.2015 tarihinde sözleşme imzalanmış, iş yapım süresi 13.04.2015 - 01.05.2017 olarak yetkili kurum tarafından açıklanmıştır. Resmi açıklamalara göre 13 Nisandan beri devam eden bir göletin 11 ay sonra hangi temeli atılmıştır?  Bu temel atmalar göstermelik midir? Devam eden inşaatlar, yatırımlar neden defalarca açılışlara konu edilmektedir?"

FOTOĞRAF: Bakan Eroğlu, 26 Mart günü Beylerderesi'ndeki temel atma töreninde..

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

bakaneroğlu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • SEDAT (8 yıl önce)
    Rahmetli Turgut ÖZAL'IN yaptığı karakaya barajına ulaşmaları için en az 500 -1000 tane öyle ufak gölet yapmaları gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (8 yıl önce)
    Yapilan barajlar yuzunden iklim bozuldu kayisi yetistiriciligi hayal artik
    0
    0
    Yanıtla