SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gölge Düşürecek' Raporu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da taş ve maden ocaklarının yol kenarına yapılmasının uygun olmadığı konusunda karar alındı.

İl Genel Meclisi Şubat ayı ilk toplantısını Naci Şavata başkanlığında yaptı. İl Genel Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda gündemdeki konular görüşüldü. İlk olarak ruhsat alım ücretlerinin görüşüldüğü toplantıda, "Belediye ve mücavir alan dışında kalan iş yeri ve işletmelere verilecek ruhsatlara ilişkin kişiye özel yapılan diğer iş ve işlemlere ilişkin olarak alınması gereken ücretlerle ilgili henüz bir düzenleme yapılmamıştır. Bu nedenle ilgili yasa ve yönetmeliklerin il özel idaresine yetki
çerçevesinde hizmet karşılığı ücret bedelleri tarifelerinin belirlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır" denildi.

Ruhsat ücretlerinin belirlenmesinin ardından Yeşilyurt ilçesi Yazlak ve Görgü köyünde bulunan taş ve maden ocaklarıyla ilgili konu görüşüldü. Meclis üyeleri taş ve maden ocaklarının yol kenarında bulunmasının uygun olmadığını belirterek bu yönde Vali Ulvi Saran'a bildirilmek üzere temenni kararı verilmesini kararlaştırdılar.

İl Genel Meclisi komisyonunun meclise sunduğu Yeşilyurt İlçesi Görgü ve Yazlak köyünde bulunan taş ve maden ocağıyla ilgili rapor şu şekilde:

"İmar ve bayındırlık komisyonu ile çevre ve sağlık komisyonunun mahallinde yapmış olduğu inceleme sonucunda; söz konusu yerin Ankara asfaltına kuş uçuşu mesafesi bir buçuk kilometre meradan alınan alan 40 dekardır. Ancak işletme ruhsatı alanı 883 dekardır. Dolayısıyla bu alana bazı yerleşim birimleri değişik vasıfta araziler dahil edilmektedir. ÇED konusunda sıkıntı olmadığı, ancak şu anda taş ve maden ocağı çalışmadığı için çevreye ve insan sağlığına zarar verip vermediği gözlemlenememiştir. Taş
kılırken dinamit patlatılmasının yerleşim alanına zarar verip vermediği tarafımızca tespit edilmemiştir. Sonuç olarak her hangi bir yasal engelin bulunmadığı ancak yerleşim alanlarının ileriki yıllarda imara açılmasıyla ocağın yakın olabileceği düşünülmekte olup ve durum görünüm olarak Malatya'nın güzel görünümüne gölge düşürecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız