SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gönlümüz Bir Soframız Bir"

0
Güncellendi - 2018-05-18 04:59:02
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ramazan Ayı boyunca Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde hizmet verecek olan İftar Çadırındaki  iftar programına katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. Günde bin kişiye ücretsiz iftar yemeği vereceklerini belirten Başkan Çınar,  vatandaşlarla birlikte aynı sofra etrafında bir araya gelerek iftar yapmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

30 GÜN BOYUNCA ÜCRETSİZ İFTAR YEMEĞİ VERİLECEK

Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ayı olan Ramazan Ayının manevi atmosferinin Yeşilyurt’un tüm bölgelerinde aynı seviyede yaşanmasını sağlayacak etkinliklere bu yılda devam edecek olan Yeşilyurt Belediyesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde kurduğu İftar Çadırında 30 gün boyunca hasta, hasta yakınları, personeller ve mahalle sakinlerine ücretsiz iftar yemeği hizmeti sunacak.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen etkinlik Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlarken ardından ney dinletisi ve ilahiler seslendirildi. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunlarına ise vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 “BÜTÜN HASTALARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”

İftar Çadırında kurulan kazanların başına geçen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşlara yemek dağıttı.

Hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bereketin, sevginin, saygının, paylaşımın en yoğun yaşandığı Ramazan Ayı paylaşım ve huzur ayıdır. Yeşilyurt Belediyesi olarak birlik ve beraberliğin üst seviyede yaşandığı güzel ilçemizde bu mübarek ayın tüm faziletlerinin en üst seviyede yaşanmasına önem veriyoruz. Bu yıl ki bütün etkinliklerimizi ‘Gönlümüz Bir Soframız Bir’ sloganı altında hayata geçireceğiz. Anadolu insanları olarak gönlümüzde, soframızda hep bir olmuştur. Ekiplerimiz sahurdan itibaren çalışmalarına başlayarak ilçemizde bu mübarek ayın en güzel şekilde geçmesi için çaba sarf ediyorlar. Etkinliklerimizi halkımızla bütünleşerek yapıyoruz, buradaki önceliğimiz; bir ve beraber hareket edip toplumsal huzurumuz ve mutluluğumuzu güçlendirmektir. Allah’a şükürler olsun ki ilçemizde kardeşlik, dostluk, birlik ve beraberlik üst seviyededir. Vatandaşlarımızla aynı sofra etrafında buluşmak, iç içe olmak, konuşmak ve dertleşmek bizim için çok önemlidir. Hasta, hasta yakınları, personeller ve bu bölgedeki tüm hemşerilerimizin faydalanacağı İftar Çadırında hemşerilerimizle aynı sofrayı paylaşmak, aynı anda oruç açmanın huzurunu yaşamak bizim adımıza en büyük onur ve şereftir. Tüm hastalarımıza acil şifalar dileklerimizi paylaşırken, hasta yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

“İLÇEMİZİN DÖRT BİR TARAFINDA MÜBAREK AYIN MANEVİ HAVASI HÂKİM”

Ramazan Ayı etkinlikleri hakkında kısa bilgiler paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı, mahalle sakinlerimizle birlikte aynı sofrada buluşmamıza imkân sağlayan meydan iftarlarımıza bu yılda devam ediyoruz.  Barış ve kardeşlik ayında ilçemizin farklı mahallelerinde düzenleyeceğimiz 15 meydan iftarında binlerce kardeşimizle birlikte iftar sofralarında buluşup ekmeğimizi, aşımızı ve muhabbetimizi paylaşacağız.  30 gün boyunca Ramazan Ayının heyecan ve coşkusunu tüm kardeşlerimizle birlikte yaşayacağız. Toplumsal huzur, paylaşım, dostluk ve yardımlaşma duygularına katkı sunan meydan iftarlarımızda aynı mahallede yaşayan insanların arasındaki dostluk ve yardımlaşma bağları daha güçlenecektir. Eski Ramazanları hatırlatan tiyatro gösterileri ve ney dinletimiz olacaktır. Yetim ve öksüz çocuklarımızın yanı sıra ilimizde misafir ettiğimiz Suriyeli aileleri de iftar yemeklerinde ağırlayacağız. Kamu, kurum, kuruluş, meslek örgütlerimizin temsilcileri, basın mensupları, muhtarlarımıza özel iftar programları tertip edeceğiz. İlk kez oruç tutan çocuklarımızı özel bir programda ağırlayacağız. İlçemiz dolu dolu bir Ramazan ayı yaşayacaktır” diye konuştu.

“LOKMA TATLISI VE ŞERBET İKRAMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Belediye Başkanı Çınar son olarak her gün farklı camilerde teravih namazı öncesi ve sonrasında lokma tatlısı ve şerbet ikramı yapılacağını hatırlattı.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİNE ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ”

30 gün boyunca açık kalacak olan İftar Çadırından dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan vatandaşlar “ Yeşilyurt Belediyesi gerçekten çok anlamlı ve özel bir hizmet sunuyor, bizler buradaki hastanede tedavi görüyoruz hem bizler hem de hasta yakınları iftarda yemek sorunu yaşayacaktık ancak Yeşilyurt Belediyesinin bu hizmeti karşısında çok mutlu olduk. Cenab-ı Allah Başkanımızdan ve ekibinden razı olsun. Kendilerine sonsuz şükranlarımızı sunarız” diye konuştular.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesine kurulan iftar çadırındaki ilk iftar yemeğine Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları,  Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    Albirini vur ötekine içerisi kan ağlıyor ama dışarıda reklam peşindeler önce kul hakkı yemesinler yazık ramazan ayında belediye bütçesinde harcama kolay ceplerinde yardım o zaman zor
    0
    0
    Yanıtla
  • şanslı (5 yıl önce)
    basın görüntü aldığı bir ana denk gelen vatandaş ne kadar şanslı, başkan bol kepçe vermiş, vatandaş ve başkan gülüyor. başkanım tebrikler. ancak dün istasyonda teravih sonrası anons yapıldı başkan gelecek sizi dinleyecek, vatandaşlardan bazıları bekledi, ama ne gelen oldu ne giden, anons yapılan mekanda bulunan vatandaşlara bir özür borcunuz var .bilginiz olsun. mekanı bilerek söylemiyorum siz bilirsiniz...burayı okursanız cevap bekliyorum.
    0
    0
    Yanıtla