SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gönül Bağımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:48:17
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesinde “Haydar Aliyev ve Bugünkü Azerbaycan” konulu program düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Asım Künkül, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesinde öğrenim gören başta Azeri öğrenciler olmak üzere çok sayıda yabancı uyruklu öğrencinin de iştirak ettiği program, Saygı Duruşu, Türk ve Azerbaycan millî marşlarının okunmasıyla başladı.

Azerbaycan’ın kurulmasında büyük katkısı olan Haydar Aliyev başta olmak üzere Azerbaycan’ın bağımsızlığa kavuşması uğruna kanlarını döken şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Türkiye ile Azerbaycan arasında, ekonomik ilişkiler, enerji ağları, doğalgaz gibi önemli bağlar var. Ancak bunlardan önce ve en önemlisi aramızda ‘gönül bağı’ vardır. Asıl önemli olan da budur. Bu bağı daha fazla güçlendirmek gerekmektedir. Bunu tesis ettiğimiz sürece gerisi kendiliğinden gelir. Bilim ve teknoloji üretmek, dünyada birbirimize destek olmak, hatırı sayılır ülkeler olmak gibi meseleler bunları takip edecektir. Her iki devlet de, ‘ayrı iki devlet ancak tek millet’ felsefesi uğruna tüm çabayı göstermektedir. Üniversitemizde öğrenim gören çok sayıdaki Azeri kökenli öğrenciler buradan aldıkları eğitim sonrasında ülkelerine donanımlı bir şekilde dönerek ülkelerinin refahı için gayret sarf edeceklerdir.” dedi. 

Evin kapısını Azeri öğrencilere ve kendilerine sonuna kadar açan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, “Artık bizim de İnönü Üniversitesi gibi bir eğitim ocağımız var.” dedi.

Şimdiki Azeri gençlerin çok şanslı olduklarını belirten Necibe Nesibova, “Biz öğrenciyken Türkiye hasreti ile büyüdük. Türkiye’ye kapılarımız açıldığından bugüne kadar önemli ilişkilerimiz olmuştur. Bunlardan en önemlisi ise eğitim konusundaki ilişkilerimizdir. Çünkü Türkiye, Azerbaycan’ın gelişmesinde önemli rol oynayacak genç kadrolar yetiştirmektedir. Bugün dahi en iyi yetişmiş kadrolarımız Türkiye’de eğitim almış olan gençlerimizdir. Bu bağlamda İnönü Üniversitesinde çok sayıda gencimizin öğrenim görmesi bizim açımızdan çok kıymetlidir.” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Tahmuraz Abbasov, “Haydar Aliyev ve Azerbaycan”; Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yücel ise, “Azerbaycan’da Enerji Kaynakları” konusunda bilgilendirici birer konuşma yaptılar.

İnönü Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler adına Ramal Şemşedili’nin İnönü Üniversitesi ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmasından sonra program, Azeri öğrenciler tarafından okunan şiirler, şarkılar ve milli folklor gösterisi ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız