SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gönül Desteği Bile Yok!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:00:58
A- A+ PAYLAŞ

Okçuluk Malatya İl Temsilcisi Engin Ayhan, okçuluk sporunun yeterli desteği görmediğini savunarak, Malatya'da okçuluk sporunu bir türlü profesyonelliğe dökemediklerini belirtti.

2014-15 yılından bu yana Malatya’da her hangi bir faaliyet gösteremeyen ‘Okçuluk’ branşının gelişmemesini Malatya Okçuluk il Temsilcisi Engin Ayhan, açıkladı. ‘Yeteri desteği’ göremediklerini belirten Ayhan, ‘Gönül desteği’ olmasının önemine de vurgu yaptı.

"Gönül desteği bile yok"

Kıdemli okçuluk yapan ve il temsilciliği görevini üstlenen Engin Ayhan, Malatya’da yeteri desteği göremediklerini ve bu desteğin yanı sıra gönül desteğinin de olmadığını vurguladı. Malatya’da profesyonelliğe adım atacak 12 sporcusunun olduğunu vurgulayan Ayhan, toplamda da 48-50’e yakın lisanslı sporcularının olduğunu kaydetti.

Sporun spor adına yapılmadığını dikkat çeken Malatya Okçuluk İl Temsilcisi Engin Yaman, “Malatya’da okçuluk branşını bir türlü profesyonelliğe dökemedik. Okçuluk bir ‘Ata sporumuzdur’. Ama her nedense bir türlü Malatya’da kendine yer bulamıyor. Önceden bir destek vardı. Özellikle ‘SODES’ kapsamında profesyonelliğe geçebilirdik. Ama oda olmadı. Önceki yıllarda engellilere yönelik güzel bir çalışmamız oldu. Malatya’da spor, spor adına yapılmıyor. Gönül isterdi ki gençlerimiz gönül desteği versin. Ama yetiştirdiğim 10-12 profesyonelliğe adım atabilecek sporcumuz var. Oda malzeme desteği olmadığı için, onlarda bir türlü okçuluk branşına yönelmiyor” diye konuştu. 

"İmkanlarımız ölçüsünde çalışıyoruz"

Adıyaman ve Elazığ gibi çevre illerin çok ileri seviyede olduğunu sözlerine ekleyen Ayhan, “Çevredeki illerimize bakıyoruz. Bizden çok çok ileri seviyedeler. Ama Malatya’da yeteri kadar destek olmadığı için, hep yerimizde sayıyoruz. Branşı geliştirmek adına bize bir spor salonu vermelerini istemiştim. Ama bize 'salonu gidin kendiniz bulun' demişlerdi. Bizde kendi imkanlarımız çerçevesinde, Türkiyem İlköğretim Okulunun bahçesinde çalışmalarımızı sürdürdük. Okçuluk o kadar tehlikeli bir spor branşı iken biz okul bahçesinde çalışmalarımızı sürdürdük. Battalgazi’de bir Okçuluk Derneği kurduk, Gönül desteği olmadığı için orası da kapandı. Gençlik Hizmetlerinin bize verdiği malzeme, amatör malzemeler. Yani hiçbir şey yolunda gitmiyor. O yüzden verilen imkanlar doğrultusunda tabi ki Malatya geri kalır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız