SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gönül Diliyle Bayramlaşıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

MESAJLAR.. Bu yıl 24- 26 Mayıs günlerinde kutlanmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle Vali Aydın Baruş, siyasiler, yerel yöneticiler ve bazı kurum- kuruluş temsilcileri tarafından mesajlar yayınlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemler kapsamında bu yıl bayram namazı kılınamayacak.

BAYRAM NAMAZI KILINAMAYACAK..

Camilerden uzak kalmanın hüznünü azaltmak amacıyla bayramın ilk gününde ülke genelinde, her ilin bayram namazı vaktinde minarelerden tekbir seslerinin yükseleceğini bildiren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Erbaş, kendisinin de Ankara’da bayram hutbesi irşat edeceğini belirtti.

Bayram coşkusunun yaşanabilmesi için önceki bayramlarda olduğu gibi aile fertleriyle, çocuklarla beraber tüm hazırlıkların yapılabileceğini anlatan Erbaş, şunları kaydetti:

“Sabah namazının ardından güneşin yükseldiği bayram namazı vaktine kadar heyecanla, dualarla, zikirlerle bekleyelim. Bayram namazı vaktinde minarelerden okunan tekbirlere eşlik ederek bayram sevincine ve coşkusuna katılalım. Diyanet TV’nin ve birçok televizyon kanalının sabah 06.00’dan itibaren canlı yayınlayacağı bayram hutbesini dinleyelim. Dileyen evinde bayram namazını dileyen de nafile niyetiyle iki ya da dört rekat kuşluk namazı kılabilir. Böylece bayram namazı vaktinin bereketinden ve bayramın güzelliğinden ailemizle beraber en iyi şekilde istifade edelim. Bu bayramın hüzünlü gönüllerin sevince dönüşmesine vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

MESAJLAR..

Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınlanan mesajlar şöyle:

Malatya Valisi Aydın Baruş

Vali Aydın Baruş Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları vurguladı:

"Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz, manevi zenginliklerle dolu bir Ramazan Ayı’nı daha idrak ederek bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bizleri Ramazan Bayramı'na kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Rahmet, bereket ve mağfiret vesilesi olan Ramazan Ayı’nı, maruz kaldığımız salgın tehlikesi nedeniyle camilerden ve teravihlerden mahrum kalarak geçirmenin burukluğunu hissettik.

Bayram günlerinde, salgına karşı alınan önlemler nedeniyle komşularımız, yakınlarımızı ve büyüklerimizi ziyaret edemeyecek olmamız bayram sevincimizi gölgelese de, onlarla birlikte gelecek bayramlara sağlıklı bir ortamda ulaşma umudu bizlere teselli kaynağı olacaktır.

Bayram günleri, milli ve manevi değerlerimizi bütün güzellikleriyle hissettiğimiz, kırgınlık ve küskünlüğü bir kenara bırakarak barıştığımız müstesna günlerdir. Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek, ortak hedefimiz olmalıdır. Bu günleri fırsat bilerek aramızdaki sevgi, merhamet, kardeşlik ve hoşgörü duygularını güçlendirmemiz bayramı gerçek anlamda idrak etmemizi sağlayacaktır.

Bu mukaddes günlerde, Şehit Ailelerimizi, Şanlı Gazilerimizi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesiz kardeşlerimizi hatırlamalı, telefonla da olsa kendileriyle hemhâl olmalı, yalnız olmadıklarını onlara hissettirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

Ramazan Bayramı vesilesiyle, milletimizin huzur içerisinde yaşaması ve vatanımızın bütünlüğü için görev yaparken hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehit ailelerimize, gazilerimize ve yakınlarına bir defa daha şükranlarımı ifade ediyorum.

Saygıdeğer Malatya Halkımız başta olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan herkese sağlık ve esenlikler niyaz ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.

Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise kurtuluş olan Ramazan Bayramına kavuşturan Allah’a sonsuz hamd ve senalar olsun.

Bayramlar, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, insan olmanın güzelliklerinin yaşandığı, kırgınlıkların unutulup, dostluk ve sevgiyle gönüllerin birbirine yakınlaştığı, karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği müstesna günlerdir.

Bu salgın günlerinde hepimize düşen, hassasiyetle ve kararlılıkla tedbirlere ve konunun uzmanları tarafından önerilen kurallara uymaktır. Kısa sürede ve en az hasarla bu dönemi atlatmak istiyorsak bunları yapmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sevdiklerimizin bayramını telefonda kutlayalım. Bayram sonrası maskemizi takalım ve kalabalık alanlarda sosyal mesafemizi korumaya dikkat edelim.

Büyüklerimizin ve akrabalarımızın ziyaretlerini çok arzu etsek de ertelemek zorunda kalacağız. Bayram ziyaretlerimizi inşallah bir sonraki bayramda yapacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Milletimizin, hemşerilerimin ve tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık afiyet içerisinde nice bayramlar dilerim."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Ramazan Bayramı'nın birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirten Ağbaba, dostluk ve kardeşliğin yaygınlaştığı, umutların yeşerdiği bayram tadında günlerin özlemi içinde olduklarını belirterek “Türkiye'de asıl bayram, barışın, dostluğun, kardeşliğin hakim olduğu zaman, tarafsız ve bağımsız adaletin işlediği zaman kutlanacaktır. Son günlerde yaşanılan gelişmelere bakınca çok net bir şekilde görülüyor ki bu topraklara adalet gelmezse hiçbir bayram ağız tadıyla kutlanamayacak. Farklı düşünen/konuşan/ yazan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği, insanların haksız ve hukuksuz gözaltına alınmadığı, yargılanmadığı, tutuklanmadığı, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği bir ülke en önemli önceliğimiz. CHP olarak 82 Milyonun hayali olan adil,özgür,mutlu ve huzurlu bir Türkiye için çalışıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ramazan Bayramı’nın üreticilerin emeklerinin karşılığını aldığı, icra dairelerinin yolunu bilmediği, tüm çalışanların insanca yaşayabilecekleri ücret aldıkları, gençlerin işsizlik, çocukların gelecek kaygısı yaşamadığı,açlık ve yoksulluğun sona erdiği, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının son bulduğu günler getirmesini diliyor, bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı

Milletvekili Kâhtalı, mesajında, “Rahmet merhamet ve bereket ayı olan kutlu Ramazan ayını huzur ve sükûnet içinde tamamlayarak bir güzel bayrama daha kavuştuk. Bu sene ne yazık ki, iftar ve sahur sofraların bir araya gelemedik, teravih ve mukabelelerde buluşamadık ama gönüllerimiz yine her daim bir ve beraberdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten dolayı bu bayramda ziyaretlerimizi gerçekleştiremeyecek olmanın hüznü içerisindeyiz. Vatandaşlarımız devletimizin almış olduğu tedbirlere riayet ederse inşallah diğer bayramda yine eski günlerdeki gibi bir arada olacağız…

Koronavirüsle mücadelenin getirdiği kısıtlılıklar içinde de olsa milletimiz yine sabrın, dayanışmanın, kenetlenmenin ve yardımseverliğin en güzel örneklerini yaşadı ve yaşattı.

Allah’tan, rızasını kazanmak amacıyla tutulan oruçları ve yapılan ibadetleri kabul etmesini diliyorum.

Bayramlar, aile ve sosyal hayatımızın en önemli günleridir.

Bayramlar, kırılan gönülleri onarmak, dargınlıkları, küskünlükleri ortadan kaldırmak için değerlendirmemiz gereken paha biçilmez fırsatlardır.

Millet olarak bayramları daima dostluk ve kardeşlik duygularıyla kenetlenerek coşku ve heyecan içinde yaşıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz ülke olarak önümüze çıkan her türlü badireyi aşmakta, her türlü zorluğun üstesinden gelmekte bize büyük bir güç ve irade kazandırıyor.

Bu sebeple maneviyatımızı kuvvetlendiren bayramlarımızı çok önemli görüyor, bizi birbirimize kenetleyen bu ruhu gelecek nesillere aktarmak noktasında büyük hassasiyet gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Bu güzel bayram günlerinin hayırlara vesile olmasını, bütün insanlığa sağlık ve esenlik getirmesini, hepimizin gelecek umutlarını tazelemesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”dedi.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

Çalık, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

"Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayı’nı bir kez daha geride bırakmanın buruk bir sevincini yaşarken, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren, birlik ve beraberliği güçlendiren Ramazan Bayramı’nı da karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.

İçinden geçtiğimiz şu süreçte Ramazan Bayramımızı evlerimizde geçirecek olsak da bayram ruhunu, millet olarak yaşayacağımıza inanıyorum. Teknolojinin bizlere sunduğu imkanlarla büyüklerimizle, akrabalarımız ve dostlarımızla görüşecek, bayramımızı kutlayacağız. Bayramda tedbiri elden bırakmayacak, bu zor günleri sağduyu ve sabır ile birlikte atlatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın aziz milletimize, tüm İslam Alemine, ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni eder, mutlu ve huzur dolu bir bayram geçirmenizi Yüce Mevla’dan niyaz ederim."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

"Kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma duygularının en üst seviyede yaşandığı bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, Ramazan Bayramı’na hep birlikte ulaştık. Rabbimizin bize lütfu olan bayramlar; dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması için eşsiz bir fırsattır. Ramazan Bayramı'nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milletimizi iyilikte ve hayırda buluşturmasını diliyorum.

Ramazanın ibadet, bayramın ise ziyaret zamanı olduğunu biliyoruz. Ancak bu bayram KOVİD-19 pandemisi nedeniyle, hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için evde kalmak zorundayız. Bu bayramda yapacağımız fedakarlık, özlediğimiz ve alıştığımız diğer bayramlara ulaşmamızı sağlayacaktır. Milletimiz, karşılaştığı bütün sıkıntılardan dayanışma ruhuyla kurtulmuştur. Bu zorlu süreci de dayanışma ruhuyla inşallah atlatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, Ramazan Bayramı’nın, birliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılmasını yaşadığımız coğrafyaya ve tüm dünyaya, sağlık, barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Bu yıl Ramazan Bayramını korona virüs salgınından dolayı sevdiklerimizden biraz uzakta ve buruk bir şekilde kutluyoruz.

Bayramlar yürek coşkusudur, kaynaşmaktır, buluşmaktır. Hele Ramazan bayramı ki; Allah rızası için tutulan oruçların bu dünyadaki ecridir, karşılığıdır, mükâfatıdır.

Sevgileri birleştiren, kardeşlik duygularını pekiştiren, hüzünleri azaltan, sevinçleri çoğaltan, Ramazan Bayramı'nın yurdumuza ve insanlığa sağlık, barış ve huzur dolu günler getirmesini diliyor, halkımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

Baro Başkanı Enver Han mesajında, “Bayramlar, bizi biz yapan değerleri kuvvetle hatırlayacağımız, milli ve manevi değerlerin en üst seviyede yaşandığı, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı, sıkıntılardan uzaklaştıran, umut ve sevincimizi artıran, aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren günlerdir” ifadelerine yer verdi.

Han, “Milletimizin gelecek nesillere bırakacağı en büyük değer, köklü kültür ve medeniyet geleneğinin kazandırdığı dayanışma ruhu içerisinde ailelerimizle, çocuklarımızla, komşularımızla ve milletçe idrak edeceğimiz özel bayram günleri olacaktır. Ancak bu bayramı biraz buruk yaşıyoruz. Bu bayramda sevdiklerimizle yan yana olamasak da gönül diliyle bayramlaşıyoruz. Korona salgınının bitmesi ve sağlığımıza kavuşmamız en büyük dileğimizdir.

Büyüğüyle küçüğüyle, gurbette yaşayanıyla, aile fertlerinin bir araya geldiği, özlemlerin giderilip dostlukların tazelendiği bu özel günlerin, tüm İslam aleminde nice güzelliklere vesile olmasını; huzur ve güven içinde geçmesini diliyorum. Bu duygu ve düşünceyle, mübarek Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut’un Ramazan Bayramı mesajı şu şekilde:

“Sevdiklerimizle sağlıklı bir şekilde hep bir arada olacağımız her bir günün de aslında yaşamımızda bayram olacağını bilmeliyiz.

Sılalar belki bugün gurbet.

Ama gurbetlerin sıla olacağı kayısı tadında bayramlarımız da olacak.

Bu süreçte büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpemezsek de, yüreklerimizin, gönüllerimizin, coşkularımızın hep bir arada olduğunu biliyoruz.

Bayramlar; çocuklarla gençlerle bir başka tatlı, bayram aslında onlarla güzel, çocukların sesi, gençlerin cıvıltısı bayramın neşesi. Çocuklarımız ve gençlerimize daha güzel bayramları ve daha sağlıklı günleri yaşatmak için kontrollü sosyal hayat şartlarına uyuyoruz ve maskesiz sokağa çıkmıyoruz.

Evde kalalım, sağlıklı kalalım.

Sağlıklı yaşamak ve sağlıklı kalmakta bayramdır.

Ramazan Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara ve sağlıklı günlere vesile olmasını diliyorum.

Bu vesileyle evlatlarını vatan ve bayrak uğruna feda eden şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Rahmeti, bereketi ve günahlarımızdan arındığımız bir Ramazan ayını daha bayram ile taçlandırmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bir ay boyunca ‘sabır’ ve ‘şükür’ diyerek manevi doygunluğa ulaştık. Tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler ve rahmet pınarlarına açtığımız avuçlarımızla; hamdolsun bir Ramazan Bayramı’na daha çok şükür kavuştuk. Küslerin barıştığı, özlemlerin giderildiği, tuttuğumuz oruçların mükafatını aldığımız bu Ramazan Bayramının tüm İslam alemine sağlık, sevgi, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Milletçe birlik ve beraberliği gösterme imkanı veren bir Ramazan Bayramını daha idrak etmenin engin mutluluğunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Asıl ihtiyaç duyduğumuz şey de zaten budur. Bunu başarabildiğimiz an, yaşantımızın bütünüyle anlam ve derinlik kazandığı an olacaktır. İşte bu duygu ve düşüncelerle Malatyalı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” İfadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bayramlar, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, sevincini ve mutluluğunu paylaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarını daha da pekiştirmesini sağlayan günlerdir.

Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış ve sevginin toplumun bütün kesimlerine yayıldığı günlerdir. Ramazan bayramı; Allah rızası için tutulan oruçların bu dünyadaki ecridir, karşılığıdır, mükâfatıdır. Dolayısıyla bizleri böyle bir iklim ve atmosferden mahrum etmediği için Yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır.

Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle büyüklerimizle, sevdiklerimizle ve dostlarımızla belki sarılıp kucaklaşamayacağımız, bir arada olup sohbet edemeyeceğiz ancak yeter ki gönül köprülerimizi sıkı tutalım.

Birbirimize karşı hoşgörümüzü ve saygımızı bu zor günlerde daha da güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi bu vesileyle kuvvetli hale getirmek durumundayız. İnanıyoruz ki bugün alınan tedbirler ve gösterilen sabır neticesinde; bayramı bayram tadında yaşayacağımız günlere el birliğiyle kavuşacağız.

Yaşadığımız sıkıntılı ve zorlu süreci evimizde kalarak, sosyal mesafeye dikkat ederek geçirmek durumundayız.

Özellikle bu mukaddes günlerde bir sıcak tebessümünüz ile içlerini ısıtabileceğiniz dualarına her zaman muhtaç olduğumuz anne ve babamızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı arayarak onlara duyduğumuz özlem ve sevgimizi ifade etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, çok değerli hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam leminin Ramazan Bayramını kutluyor, bu güzel bayramın huzura, kardeşliğe, sevgiye ve dünya barışına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz

"Sabrın ve paylaşmanın en yoğun biçimde yaşandığı 11 ayın sultanı Ramazanı şerifi bitirmenin hüznü ve mübarek Ramazan bayramına kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

Bizlere verdiği nimetler arasında en mühimlerinden biri olan bayramlardan ilkine, mübarek Ramazan Bayramına bizleri ulaştıran Yüce Allah’a hamd-ü senalar olsun. Cenab-ı Allah bu büyük nimetinin sorumluluğunu taşıyabilmeyi bizlere nasip etsin. Çok şükür başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, bayrama kavuştuk.

Birbirimize karşı hoşgörümüzü ve saygımızı bu zor günlerde daha da güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi bu vesileyle kuvvetli hale getirmek durumundayız. İnanıyoruz ki bugün alınan tedbirler ve gösterilen sabır neticesinde; bayramı bayram tadında yaşayacağımız günlere el birliğiyle kavuşacağız. Yaşadığımız sıkıntılı ve zorlu süreci evimizde kalarak, sosyal mesafeye dikkat ederek geçirmek durumundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, çok değerli hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bu güzel bayramın huzura, kardeşliğe, sevgiye ve dünya barışına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca

Koca mesajında, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olarak müjdelenen mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın hüznü kalbimizde oluşurken; bir yandan da Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnsanı insan yapan değerlerin çok güçlü olarak yaşandığı birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan bayramlarımız, milletimiz için de son derece önemli ve kutsal bir yere sahiptir.

Bayramlar aile, eş, dost akraba, komşuluk ilişkilerinin geliştiği, karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, dargınlıkların unutulduğu, küskünlerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları mana yüklü özel günlerdir. Virüs salgını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle her ne kadar yüz yüze görüşemesek de teknolojinin bize sunduğu iletişim kanalları ile onların yanında olduğumuzu; sevinç ve kederlerini, varsa sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu zor günleri, devletimiz ve milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Bu nedenle Ramazan Bayramı ve sokağa çıkma kısıtlaması süresince, evlerimizde kalarak ülkemizin virüse karşı verdiği mücadeleye zarar verebilecek tutum ve davranışlardan kaçınmamız gerekmektedir. Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu hatırlayacak isek, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, eşsiz fedakarlıklarını daima hissettiğimiz aziz şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını da hatırlayarak, onların da yanında olmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile Ramazan Bayramı'nın birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesine vesile olması ümidiyle teşkilat mensuplarımızın, Malatyalı hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin Bayramını en içten duygularımla kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum "ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayını geride bırakarak bayram günlerine ulaşmış, bulunmaktayız.

Cenab-ı Allah’tan, O’nun rızasını kazanmak amacıyla tuttuğumuz oruçların, samimiyetle gerçekleştirdiğimiz ibadetlerin kabulünü niyaz ediyorum.

Ramazan, nefsin terbiyesiyle birlikte, fiziki açlığın manevi doygunlukla telafi edildiği, amellerin halis niyetlerle tazelenip tahkim edildiği sabır ve tevekkül ayıdır.

Hemen ardından karşıladığımız bayram ise gönüllerin hürmet ve hatırlatmayla coştuğu, küslük ve dargınlıkların kavuşma ve kucaklaşmayla onarıldığı barış, kardeşlik, vuslat iklimidir.

Bayramlar Türk-İslam ahlakının yaşanıp yaşatıldığı manevi ve kültürel bir varlık alanı, ortak hatıra ve hedeflerimizin nefes aldığı buluşma ve kavuşma sahasıdır.

Ne var ki Ülkemiz ve Dünya Coğrafyası Covid-19 Salgını ile mücadele etmektedir. huzur, Sağlık ve istikrara kavuşturulmadıkça sevinçlerimizin bir yanı buruk, umut ve hayallerimizin bir tarafı buhranlıdır.

Bütün Dünya'yı mesken tutan Covid-19 Salgını bayramımızı gölgelemekte ve Yeryüzünde nice acılara sebep olmaktadır.

En kısa sürede bu illetin yeryüzünden yok olmasını yüce Allah'tan temenni ediyorum.

Beklenti ve ümidimiz budur. Tedbir ve gayret bizden, yardım ve himaye Yüce Allah’tandır.

Bu duygu ve düşüncelerle Bütün vatandaşlarımızın ve Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyor, her günümüzün bayram havasında geçmesini diliyorum."

AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Avukat Muhammed Emin Yalçınkaya

Korona virüsü sebebiyle Cumhuriyet tarihinde ilk defa bayramı sadece evlerde buruk bir sevinle karşılayacaklarını belirten Yalçınkaya; “ Bu bayramda sarılıp kucaklaşamasak da, yan yana oturum bağdaş kuramasak da, gönüllerimiz bir, umutlarımız başta ülkemiz ve tüm İslam âlemi için dualarımız birdir. Neşemiz umudumuz, sevincimiz birdir. Tarihte eşine çok rastlanılmayacak bir şekilde buruk bir Ramazan geçirdik. Teravih coşkusundan mahrum ibadetler yaşadık. Paylaşmanın bir arada olmanın sembolü olan iftarlarımızı gerçekleştiremedik.

İç yakıcı Cuma’lar yaşadık. Hülasa, garip bir zaman diliminden geçiyoruz. Lakin umudumuzu Allah’ın izniyle hiçbir zaman kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki inananlar için umutsuzluğa asla yer yoktur. Nasıl ki her gecenin bir sabahı varsa, nasıl ki her kışın bir baharı varsa, her darlıkta muhakkak bir ferahlık vardır. Bundan dolayıdır ki bu hüzünlü ve buruk bayram bize güzel günler getirecek. Kıymetli hemşerilerim, dostlarım, kardeşlerim. Hz. Mevlana’nın buyurduğu gibi, ümitsizliğin ardından nice ümitler vardır, karanlığın ardından nice güneşler vardır. Millet olarak hep birlikte gösterdiğimiz engin sabrın meyvesini alacağımız güzel günlerin geleceği umuduyla Ramazan Bayramı’nızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor sizleri Allah’a emanet ediyorum ”dedi.

Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Sevgiyi, hoşgörüyü ve kardeşliği simgeleyen, her türlü zorluk ve soruna rağmen, insanların birbirleriyle dayanışma içinde olduğu; birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği bir bayramı daha karışılıyoruz.

Bayramların, anlam ve önemini anımsattığı barış, kardeşlik, sevgi, hoşgörü gibi değerleri yaşam biçimi olarak benimsemeli; ayrımcılığın ve şiddetin yaşanmadığı, insanlığın geleceğini tehdit eden sorunların çözüldüğü, barışın egemen olduğu bir dünya için çaba göstermeliyiz.

Eğitim-İş olarak, yaşanan sıkıntılar ne kadar büyük olursa olsun, geleceğe inancımızı yitirmeden, emeğin karşılığının alındığı, işsizliğin ve yoksulluğun unutulduğu, toplumsal barışın ve kardeşçe yaşamın egemen olduğu, tam bağımsız Türkiye’de nice bayramları paylaşmak dileğiyle ulusumuzun ve tüm eğitim ve bilim emekçilerinin bayramını kutluyoruz."

Bülten- malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız