SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gönül İşi Yapıyorsunuz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:20
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ziyaret ettiği Fahri Kiğılı Kız Kur’an Kursu'nda ilgiyle karşılandı. 

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün de bulunduğu ziyarette, Müslümanların zor zamanlardan geçtiklerini ifade eden Milletvekili Çalık, camilerin insan olmak yolunda kişiye kazandırdıklarının yanında, tüm inananların daha kuvvetli şekilde bir araya gelebilmesini sağlayan, kendiliğinden, sözsüz ve kutsal bir ortaklık oluşturduğunu belirtti.

Herkesin Allah'ın önündeki eşitliğinin bir göstergesi olarak; camilerin tüm ziyaretçilerini ayrımsız kucakladığını vurgulayan Çalık, "Allah'ın evleri camilerimiz, kendimizi yabancı hissetmediğimiz en özel, en mahrem mekanlarımız… Orada bir misafir değil; aynı zamanda evin sahibiyizdir. Çünkü kendimizle karşılaşırız, kendimizi buluruz, hayatımız boyunca aradığımız huzuru, bağışlayıcı şefkati ve sonsuz mutluluğu buluruz" ifadelerini kullandı.

Camilerimizi daha güçlü kılan en önemli unsurların donanımlı ve maneviyatı yüksek din görevlileri olduğunu anlatan Çalık, vaizlikten Kur’an kursu öğreticiliğine; imam-hatiplikten müezzin-kayyımlığa bu görevleri icra edenlerin üzerindeki ağır sorumluluğun altını çizdi. Öznur Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizlerin işleri çok zor, çünkü tam bir gönül işi yapıyorsunuz. Allah'ın kitabını, Allah'ın emirlerini insanlara öğretiyorsunuz. Sizler, toplumda yerleri tartışılmaz maneviyat elçilerimizsiniz. İnsan dünya koşuşturmacasının içinde her gün yeniden hatırlaması gerekenleri hep unuturken, siz ne şanslı ne mutlusunuz ki; bunları her dakika hatırlıyor, yeniden yaşıyor ve başkalarına da aktarıyorsunuz. Bu büyük bir lütuftur."

Yeni dönemde Hz. Peygamber’in hayatının okullarda seçmeli ders olarak okutulacak olmasına da değinen Çalık, "İnsanlığın kurtuluş rehberi efendimizin daha iyi anlaşılması ile, maneviyata daha çok önem veren bir neslin yetişeceğine inancımız tam" dedi. 

Çalık, hocalarla da sohbet ederek, tüm diyanet camiasının ve din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız