SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gönül Köprüsü' Plaketleri

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ‘Gönül Köprüsü Projesi’ kapsamında son iki yıldır Malatya’dan il dışına giden ve il dışından Malatya’ya gelen öğrencilerin gezilerine katkı sunan resmi kurumlar ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine plaket verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen plaket töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, projenin, Türkiye'nin 81 ilinden gelen 100 bin çocuğun ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak, zihinlerdeki önyargıları yıkmak ve çocukların farklı illeri ziyaret ederek bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla başlatıldığını söyledi.

Bu kapsamda 2007-2008 eğitim öğretim yılında 720 öğrencinin Çanakkale’den Malatya’ya geldiğini, 109 öğrencinin de İstanbul’a gittiğini söyleyen Bulut, geçen yıl da Hatay’dan 120 öğrencinin Malatya’ya geldiğini, yine Malatya’dan 120 öğrencinin de Adana’ya gittiği belirtti.
Söz konusu bu gezilerin Turkcell’in ana sponsorluğunda yürütülmesine karşın il içindeki birçok kurum ve kuruluşun kendilerine katkı sunduğunu ifade eden Bulut, “Bu geziler kapsamında ilimize gelen öğrencilere Malatya’mızı ve kayısımızı çok işi bir şekilde tanıttık. Onları çok iyi ağırladık. Bu gezilerde bize desteğini esirgemeyen bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bulut’un konuşmasının ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Abdulmütalip Aksoy, Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya İl Müftülüğü, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren, Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata, Sevgi Hastanesi, Gözde Hastanesi, Müjde Hastanesi, Rahime Batu Lisesi ve Battalgazi Özel Bilim İlköğretim Okulu’na katkılarından dolayı plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız