SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gönülleri Fethettiğimizi Düşünüyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:42:39
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 3. Lig 1. Grup Play-off müsabakasında Pazarspor’a penaltı atışları sonrası 5-4 yenilerek elenen Fatih Karagümrük takımı Malatya’ya veda etti. 

Play-off’ta ilk maçında Pazarspor ile karşılaşan Fatih Karagümrük, penaltı atışları sonrası rakibine yenilerek, bir üst lig hayalini gelecek sezona bıraktı.

Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın, yönetim kurulu üyeleri ve teknik heyet Malatya’dan ayrılmadan önce basın toplantısı düzenleyerek, Malatyalı futbolseverlere, Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın ve Derebeyler Taraftar Grubu'na kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 

Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 10 gün Malatya’da kaldık. Bu süreçte kendi memleketimizde en iyi şekilde bizi ağırlayan Malatyalılara teşekkür ediyoruz. İş adamı İhsan Ulak, Malatya’da kaldığımız süre içerisinde bize çok büyük destek verdi. Kendisine bu anlamda özel bir teşekkür göndermek istiyorum” dedi.

Günaydın, gelecek sezon Spor Toto 2. Lig'e direk çıkmak istediklerini kaydederek, “Fatih Karagümrük Kulübü olarak uzun bir süreçten geçtik. 34 haftalık lig maratonunun ardından bir haftada Play-off süreci yaşadık. Ligi ikinci bitirdik ve Malatya’ya geldik. Burada penaltı atışları sonucunda rakibimize elendik. Takımımız çok iyi oynadı ve çok iyi mücadele etti. Bu anlamda gönülleri fethettiğimizi düşünüyorum. İki neticeli olan karşılaşmaydı ve penaltılarla elendik. İnşallah önümüzdeki sene aynı kadroyu muhafaza ederek, bir üst lige direk çıkmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Malatyaspor’a Play-off müsabakalarında başarılar dileyen Günaydın, “Yeni Malatyaspor’da Play-off süreci geçirecek. Bu anlamda Yeni Malatyaspor’a başarılar diliyoruz. Yönetimimiz Malatyalılardan oluşuyor. Bizde Play-off sürecinde Yeni Malatyaspor’un yanında olacağız. Biz çıkamadık, inşallah Yeni Malatyaspor çıkar. Malatya medyasına da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bize yer verdiler ve destek oldular. Play-off’ta finale çıkan Tekirova Belediyespor ve Pazarspor takımlarını da tebrik ediyorum. İnşallah haklarında hayırlısı olur. Hak edenin kazanacağı bir karşılaşma olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Fatih Karagümrük Kulübü Başkan Yardımcısı Fahri Kara ise, Malatya’dan kupa alarak İstanbul’a dönmek istediklerini ancak istediklerini alamadıklarını ifade ederek, “Malatyalılara, kulübümüz yönetim kuruluna, teknik heyetimize ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Biz Malatya’ya ev sahibi olarak geldik. Bizim için artık bitti. Elendik ve gidiyoruz. Üzülüyoruz ama bu çare değil. Futbolun adaleti yok. Adaleti olsa galip gelen taraf biz olacaktık. Kümeye düşmedik. Şampiyonluğa oynadık ve kaybettik. Birçok kulüp şampiyonluğu kaybediyor. Artık önümüzdeki sezona bakacağız” ifadelerini kullandı.

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere de, Fatih Karagümrük’ün iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, şunları söyledi: 

“Sezon başında geçmiş zamandan hiç oyuncusu olmadan sıfır bir kadro kuruldu. Yönetim kurulunun özverili çalışmasıyla bir kadro oluşturduk. Yeni kurulan bir takım Play-off müsabakalarında oynadı. Maçın sonunda penaltılarla elendik. Hatta son penaltıyla kaybettik. Oyunun genelinde kazanmayı hak eden taraftık. Kazanmayı hak eden bir futbol oynadık. Evet, biz Fatih Karagümrük olarak elendik. Bugün evimize gidiyoruz ama 15 gün sonra futbolun tekeri dönmeye başlayacak. Futbol yaşayacak. Diğer takımlar Haziran ayının sonunda önümüzdeki sezonla ilgili kafasını kaşırken; Fatih Karagümrük elindeki kadrosunu korursa, çok iş yapmış olacak. Yönetim kurulumuzun bu kadroyu koruyacaklarına da inanıyorum. Fatih Karagümrük’ün bu seneyi iyi geçti ama taçlandıramadı. Ancak elimizde iyi bir kadro var. Önümüzdeki yıl inşallah Fatih Karagümrük direk bir üst lige çıkar.”

Malatya’da daha önceden görev yaptığını da sözlerine ekleyen Coşkundere, “Biz üzüldük. Gerçekten çok üzüldük, hala da üzgünüz. Bir travma yaşıyoruz. Ama bunu da atlatacağız. Umarım Yeni Malatyaspor bizi sevindirir. Ben de daha önceden bu şehirde görev yaptım. Bu anlamda Yeni Malatyaspor’a sonsuz başarılar diliyorum” diye konuştu.

Fatih Karagümrük takım kaptanı Arif Güner ise, Fatih Karagümrük’ün üst ligleri hak eden bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, “Sezon başında Fatih Karagümrük’ta herkes yeniydi. Ama bu takımda inançlı bir ordu vardı. Ve bu inançlı ordu bugünlere kadar geldi. Malatya’dan şampiyon olarak İstanbul’a dönmek istiyorduk. Ama nasip olmadı. Pazarspor maçıyla da koca bir sezonu geride bıraktık. Yönetim kurulumuzdan Allah razı olsun, bizi mahcup etmediler. Fatih Karagümrük, bütün futbolcuların oynamak isteyeceği bir kulüp. Hocamıza da teşekkür ediyorum. Çok güzel bir takım oluştu. Kolej havamız vardı. Amacımız şampiyon olmaktı ama olmadı. Ama bu kadro korunursa Fatih Karagümrük üst liglerde yerini alacaktır. Ben Yeni Malatyaspor’a da play off sürecinde başarılar diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız