SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gördüler ve Şaşırdılar!."

0
Güncellendi - 2016-10-24 18:55:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge'ye bağlı Koçköy, Pazarcık ve Akpınar mahallelerinin ulaşım sorununu da çözdü.

5.3 kilometre uzunluğundaki Koçköy mahalle yolu ile Pazarcık – Akpınar Mahallesini bir birine bağlayan 2 kilometrelik yol standartları geliştirilerek, sathi kaplama asfalt ile kaplandı.

Koçköy Mahallesinin ulaşımını sağlayan 5.3 kilometrelik yol 3 metre genişlikten 6.5 metre genişliğine, Pazarcık – Akpınar Mahallesini bir birine bağlayan 2 kilometrelik yol ise 3 metreden 7.5 metre genişliğine çıkarıldı. Arazi yapısı itibariyle dağlık bir yapıya sahip bölgede uzun çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, yolu kışa girmeden tamamlamayı başardı. Tarihinde ilk defa asfalt gören mahalle yolları toz ve çamurdan kurtarıldı.

Muhtar Sırma: Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum

Yapılan yol çalışmalarını değerlendiren Koçköy Mahalle Muhtarı Ali Sırma, Malatya Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden son derece memnun olduklarını, Pütürge’nin her noktasında biriken sorunların çözüldüğünü bu çalışmaları tek başına Büyükşehir Belediyesinin yaptığını söyledi.

Muhtar Sırma, “Bundan birkaç yıl önce buralar asfalta kavuşacak deselerdi. Kimse inanmazdı. Şimdi bakın ne hale geldi. Bu çalışmaları Pütürge de yapmak gerçekten zor. Büyükşehir Belediyesi bıkmadan, usanmadan, durmadan çalışmaya devam etti ve ortaya bu güzel tablo çıktı. İstanbul’da yaşayan mahalle sakinleri yapılan hizmetleri gördüler ve şaşırdılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul’dan memleketlerine dönen bazı mahalle sakinleri de yapılan çalışmalardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

Yolun önceki halinin oldukça kötü olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Araçlarımızı aşağıda bırakıp, evlerimize gelmek için hayvanları kullanırdık. Araç buralara gelemezdi. Şimdi pırıl pırıl olmuş. Toz yok, çamur yok. Ne kadar mutlu olduğumuzu anlatamam. Büyükşehir Belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

pütürge1a

 

pütürge3

pütürge4

pütürge5

pütürge2

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mehmet (7 yıl önce)
    fen işlerinin görmesinden ziyade seçilen birde muhtar var ve bu işleri takip etmesi gibi birde görevi var müracat ve takip ederse bu işler olur kanısındayım
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (7 yıl önce)
    Pütürge-Koçköy; Şehire uzaklığı en az 1 saat Nüfus:48 yapılan yola bak... Su Mahallesi Yenibahçe sokak ilerisi; şehre uzaklığı 5 dakka, sokağın ileri kısımları yol vasfını yitirmiş durumda... Büyükşehir Belediyesi Fen işleri gözünün önünü ne zaman görecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • yav daha esenlik maaş yatırmadı işçilerin
    0
    0
    Yanıtla