SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gördüm, Hayran Kaldım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:10
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Belediye Başkanı ve AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır ile AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi; Hayat Vakfı, İmalat Demir ve Tamir Sanatkarları Odası, Mobilyacılar Esnafı Odası, Özal Köyü ve Kırkpınar Köyü’nü ziyaret etti.

İlk olarak Hayat Vakfını ziyaret eden AKP heyeti, Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Nusret Akpolat ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette Doç. Dr. Akpolat Vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra İmalat Demir ve Tamir Sanatkarları Odası’nı ziyaret eden heyet, Oda Başkanı Cevdet Özyalın ve demirci esnafıyla bir araya geldi.

Ağaç Sanayi Sitesi’nde Mobilyacılar Esnafı Odası’nı ziyaret eden heyet, Oda Başkanı Şeyho İlbeği’den esnafın sorunlarıyla ilgili bilgiler alıp, mobilyacı esnafıyla görüştü.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, “Dört belediye başkanı ile çalıştım. Esnafımıza yönelik en büyük projelere Belediye Başkanımız Ahmet Çakır imza attı. Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Ağaç sanayi sitemiz içinde bulunan mobilyacılarımız, kerestecilerimiz ve mermercilerimiz artık ayrılmalı. Biz bunun için çeşitli projeleri inceledik. TOKİ işbirliğiyle Kayseri’de bu çalışmalar yapılmış. Biz Yeşiltepe ve Yaka Mahallesinde belirlediğimiz alanların bu siteler için uygun yerler olduğunu düşünüyoruz. Bu projeye esnafımızda katkı sağlayacak. Projelerimiz de hazır. Sürecin başlamasını istiyoruz” dedi.

Ziyaretlerde konuşan Milletvekili Mustafa Şahin, Türkiye'nin en büyük reformlarının AK Parti'nin iktidara gelmesiyle başladığını ve amaçlarının kaliteli siyaset, insan odaklı hizmetler üretmek olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin İslam dünyasının lideri ülke olduğunu belirten Şahin, “Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de, dünyanın her yerinde Müslümanlar zulüm görmektedir. Bu zulümler bir tesadüf değildir.Yine kurgulanmış bazı oyunlarla İslam dünyasının lideri olan Türkiye’yi de 17 Aralık sendromu ile karıştırmak isteyen dış mihraklar var. Bu mihraklar Anadolu insanının duygularını kullanmaya çalışıyorlar. Açık konuşuyorum; Özgürlüğümüzü, onurlarımızı ayaklar altına almayacağız. Kimseye pes etmedik, eyvallah demedik. Bizim amacımız halkımızın refah ve mutluluğunu arttırmak. 30 Mart seçimlerinde vatandaşlarımız hem dış güçlere cevap verecek hem de ülkemize sızmış çürük elmaları da temizleyecek. 5 yıldır başkanımız ciddi efor sarf etti. Malatya’ya kazandırdıklarıyla rüştünü gösteren ender başkanlarımızdan biri oldu. Eskiden karanlık çöktüğünde Malatya cadde ve sokaklarında yürümek zorlaşıyordu. Şimdi ışıl ışıl cadde ve sokaklarda herkes rahatça gezebiliyor. Geçtiğimiz gün Fahri Kayahan Bölgesinde açılan yolları gördüm. Hayran kaldım. Halk arkamızda olmasa bunları yapamazdık. Oy vermeyen insanlarımız bile bu çalışmaları, projeleri takdir ediyor. Büyükşehir ile birlikte daha güzel ve insanlarımızın hayranlıkla izleyeceği projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Bu çalışmaları ortak akıl kullanarak yapacağız” diye konuştu.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de Malatya’da muhalefet partilerine oy vereceğini söyleyen seçmenlere çağrıda bulunarak, Başkan Çakır’ın 5 yıllık hizmet fotoğrafına bakarak geçmiş dönemlerle kıyas yapılmasını istedi.

AKP'nin gücünün halk olduğunu vurgulayan Tüfenkçi, şunları kaydetti:

“Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, ilimize çok önemli hizmetler yaptı. 5 yıl önceki Malatya fotoğrafına bakarsak bu gerçeği görürüz. Bu değişimi halkımız beğendi. Birçok yerde takdir edildik, teşekkürler aldık. Sanayi sitemiz ilk defa Ahmet Başkanımız döneminde altyapı ve üstyapı hizmetlerini gördü. Laf üretmiyoruz hizmet üretiyoruz. Bu çalışmaları yapmak her babayiğidin harcı değil. Gücümüzü halktan alıyoruz. Hak ve halktan başka kimseye de boyun eğmeye niyetimiz yok. Halkımız her şeyi vicdanında değerlendiriyor, tartıyor ve karar veriyor. İşte istikrar bu. Başbakanımız meydanda halka ne söz verdiyse hepsini yerine getirdi. Büyükşehir süreciyle birlikte Malatya modern bir şehir haline daha hızlı gelecek. Malatya kendine has atılımı gerçekleştirecek. Büyükşehir yasası çıktığı zaman muhalefet bu yasayla Büyükşehirler yönetilemez diyordu. Şimdi biz yönetiriz diye talip oluyorlar. Ama yasayı bilmiyorlar. Muhalefetin hiçbir adayı Malatya’da yaşamıyor. Malatya’nın ve halkın nelere ihtiyacı var bilmiyorlar. Bizim dışımızda hiçbir partinin adayının süreçten sonra hazırlığı yok. Başkanımız yaklaşık iki yıldır Malatya’yı karış karış gezdi. Projeler hazırladı. Süreçle beraber ilçelerimiz ve mahallelerimiz hak ettiği hizmeti kaliteli bir şekilde alacak.”

KAYISI ENTEGRE FABRİKASINI KURUYORUZ

Ziyaretlerde konuşan Ahmet Çakır, Türk milletinin yaşanan siyasi krizleri tarih boyunca iyi analiz ettiğini kaydetti.

AKP belediyelerinin, hükümetle uyumlu çalışmaları sayesinde Türkiye’nin yerel kalkınma içinde olduğunu vurgulayan Çakır, “Görev süremiz içinde Malatya’nın her alanda gelişmesi için çalıştık. Fiziki yatırımların yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalarda yaptık. Malatya’nın değerlerine hep önem verdik. Bizler iki yıldır üzerinde çalıştığımız yaklaşık 50 bin kayısı üreticisini ilgilendiren ilk etapta maliyeti 20 milyon TL olan Kayısı Entegre Fabrikasını kuruyoruz. Kayısının ıskarta olan kısmını meyve suyuna dönüştürerek konsantre haline getirerek ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı televizyon ve internet ekranından kurtarmak için semt konakları ve çok amaçlı sosyal tesisler yaptık. Sanat sokağı ve sanat galerisinde verilen kurslarla unutulmaya yüz tutmuş tarihi sanatlarımızı ayakta tutuyoruz. Bizler 5 yıllık süreçte hiçbir bölge ayrımı yapmadık. Adil ve hakkaniyetli olduk. Bizler her zaman Malatya’yı düşündük. Akpınar’da yapılan çalışmaları gördünüz. Yine Malatya’nın kalbi olan Şire Pazarını tarihi dokusuyla birlikte ortaya çıkardık. Bakırcılar Çarşısını modern bir çarşı haline getiriyoruz. Sanayi sitemizde altyapı yoktu. Göreve gelmemiz ile birlikte buralarda alt yapı çalışmalarının yanı sıra üst yapı çalışmaları da yaptık. Esnafımızın bu çalışmalardan memnun olması bizleri ayrıca mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Heyet, daha sonra Özal ve Kırkpınar köylerine geçerek sorunları dinledi. Özal Köyü Muhtarı Bayram Şekeroğlu, içme suyunun Özal Köyü’ne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, Kırkpınar Köyü Muhtarı Nihat Solmazgül ise heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız