SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gördüm, Rahatsız Oldum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:28:33
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, seçim çalışmaları kapsamında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesini ziyaret etti.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Malatya büyükşehir statüsü kazandı. Malatya’da büyükşehir belediye başkanı ve iki de merkez ilçe belediye başkanı seçilecek. Bununla birlikte Malatya büyüyor. Ben bu ivmeyi kazanan ve büyümeyi hak eden Malatya’nın yönetilmesinde bizlere en hayırlısının nasip olmasını diliyorum. Malatya için kim hayırlı olacaksa, onun bizlere nasip olması en büyük temennimiz. Başkanımızda daha önceden Malatya’da belediye başkanlığı yapmış tecrübeli bir ağabeyimiz. Biz kendilerini tanıyoruz. Rabbim nasip ederse de Malatya’yı güzel yerlere taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal ise, sanayinin ve sanayileşmenin Türkiye için önemli olduğunu kaydederek, MÜSİAD’ın Türkiye’nin ticaretinin daha iyi noktalara gelmesi için çalıştığını söyledi.

Malatya’nın kent merkezinin değişik bir şekilde organize edilmesi gerektiğini belirten Erkal, “Kent merkezlerini genelde meydanlar sergiler. 24 saat gösteri, sanat, sergi ve fuarların yapılabileceği bir kent merkezi oluşturmak istiyoruz” dedi.

Erkal, Malatya’ya finans merkezi yapmayı planladıklarını da ifade ederek, şunları söyledi: “Kayısı Borsası kurulması için ben çok uğraşmıştım. Dünya Kayısı Borsası’nı Malatya’dan yönete bilir miyiz? Diye çalışmalarımız oldu. Yerini de tespit ettik ama talep gelmeyince kaldı. Malatya’ya ticari altyapının kazandırılması zaruridir. Çünkü Malatya cazibe ve çekim merkezi değil. Bu çok büyük bir sıkıntı. Malatya’nın küçük ve orta ölçekli sanayisinde ciddi sıkıntılar gördüm. Tekel ve Sümer Fabrikası gitti. Şoför Okulu da gitti. Bunlar ciddi kayıplar. Malatya’ya buralardan çok ciddi katkılar geliyordu. Onlar kayboldu ve de yerine yenisi konulmadı. Malatya bir cazibe ve çekim merkezi değilse, ve buraya para girmiyorsa, yatırım olmuyorsa herkes küçük bir rakamı paylaşmak zorunda kalıyor. Bu sefer kırılmalar ve dökülmeler başlıyor. Bu beni çok üzüyor. Bunu ziyaretlerimde de gördüm ve rahatsız oldum. Bu anlamda bizler yapacağımız ciddi çalışmalarla Malatya’yı cazibe ve çekim merkezi haline dönüştürmek istiyoruz. Bunun içinde ciddi ve önemli projelerimiz var.”

Ziyarette Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ve partililer de yer aldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız