SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gören Görüyor!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:46:09
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Ziraat Odası'nı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti.

"GÜZEL İŞ YAPMAK ZOR.."
İnönü Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden seçilen Prof. Dr. Cemil Çelik, ziraat odasında yaptığı konuşmada, “İnsanların güzel şeyleri konuşması kolay. Herkes güzel konuşabilir ama güzel iş yapmak zor. Ve herkesin, her kurumun, üniversite de dahil yöneticilerin yaptığı işlerin hesabını devlete ve millete de vermesi gerekir. Biz de yaptığımız çalışmalarla ilgili bir kitapçık hazırladık. Bu benim karnem. 2008’den 2012 yılına kadar üniversiteye ne kazandırdığımın resmidir. Konuşmaktan ziyade yapılanlara bakmak lazım. Az iş yapmadık. 700 küsurlu hastane bin 50 yatağa çıktı. 7 olan fakülte sayımız 14’e çıktı. 3 olan enstitü sayımız 5’e çıktı. 33 yılda yapılan kapalı fiziki binaların yüzde 35’e kadar yeni bina yaptık. Hasta yakınları konuk evi yaptık. Ramazan ayında her gün 500 kişiye iftar yemeği ve sahur yemeği verilen bir hayır işi yaptık. Bunda Malatya Belediyesi’nin, Malatyalı işadamlarının ve hepinizin katkısı var” dedi.
 
İnönü Üniversitesi'ne ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ne büyük katkılar sağladıklarına dikkat çeken Çelik, “Önümüzdeki hafta Türkiye’de uzayla, astronomiyle ilgili toplantıya biz ev sahipliği yapacağız. 250 bilim adamı Malatya’ya gelecek. Malatyalı hayırseverlerimizin üniversitemize 42 milyon TL’lik katkısı oldu. Diş hekimliği, hukuk, ziraat, iletişim, ilahiyat fakültesi ve ziraat fakültesi, uzaktan eğitim merkezi, yabancı diller yüksek okulu, BESYO oluşturuldu. 33 yılda açılan bölüm kadar yeni bölüm açtık. 17 bin olan öğrenci sayısı da 30 bine çıktı. Özet olarak oluşturduğumuz kitapçıkta bunlar var. Aylık geliri 5,5 milyon TL olan hastanemizin temmuz ayı geliri 17 milyon TL oldu. Bunları gören görüyor. Görmeyenler için de çalışmaları böyle bir kitapta topladık” ifadelerini kullandı.
 
Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Malatya’da göreve başladığından beri İnönü Üniversitesi’nin ne durumda olduğunu Malatya kamuoyu biliyordu. Öğrencileriyle kavgalı, Malatya halkıyla kavgalı, sivil toplum kuruluşlarıyla kavgalı, içine kapanık bir üniversitenin nereden nereye geldiğini Malatya biliyor” diye konuştu.
 
ESOB VE ESKKK'DA..

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ve oda başkanlarını da ziyaret etti. Ziyarete o esnada MESOB’da bulunan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’da katıldı.
 
MESOB Başkanı Şevket Keskin, eylül ayında Ahilik Kültür Haftası'nı kutlayacaklarını ve 20 Eylül günü yapılacak olan Ahilik Bayramı etkinliğine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katılacağını söyledi. Keskin, “Bakanımız Hayatı Yazıcı da bu yıl Ahilik Bayramı kutlamalarına önem veriyor. Malatya’da Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ’ın katılımı ile güzel bir program yapacağız. Valilik, Belediye, TSO, Ticaret Borsası ve Esnaf Kefalet Kooperatifimizin işbirliği ile güzel bir organizasyon yapacağız. Malatya ve Ahilik Kültürüne yakışır bir Esnaf Bayramı yapacağız. Esnaf, sanayici ve tüccarın baba ocağıdır” dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Çelik, üniversitede bu yıl yaklaşık 300 yabancı öğrencinin olacağını belirterek, “Özelikle yabancı öğrencilerin sizin o kıl çadırın altında oturarak, Akçadağ pilavı yemesini önemsiyorum. En az ülkelerine gittiklerinde Esnaf Bayramı’na katıldık demelerini önemsiyorum” derken, Keskin ise, “Biz bütün üniversiteli öğrencilerimizi bekliyoruz. Siz Malatya ile üniversite arasında bir köprü oldunuz. Üniversite ile Malatya’yı barıştırdınız. Bunu başardınız. Malatya ile kaynaştırdınız. Malatya ile iç içe oldunuz” diye konuştu.
 
Çelik, “Hep beraberiz. Her zaman manevi desteğinizi hissettim. En büyük sermayemiz, bir birimizle birlikte olmamızdadır. Sizlerden hiçbir zaman kendimi ayrı görmedim. Sizlerle beraber olduğumda kuvvetli olduğumu hissettim. Üniversiteyi daha ileriye taşımak için bu dönem daha çok çaba sarf edeceğiz. Üniversite değişiyor. Bunu Türkiye fark ediyor. Geçtiğimiz hafta 3 yabancı profesör, 2 Alman 1 Polonyalı, 3 haftalığına bizde karaciğer nakli öğrenmek için geldiler. Biz hep şunu alışıktık, ‘biz gideceğiz, Almanya’dan Amerika’dan şunu öğreneceğiz’ diye. Hep bu kültürle büyüdük, Cumhuriyet tarihi boyuncu. Şimdi Allah’a şükür belli alanlar da da onlar gelip bizden bir şeyler öğrenmeye başladılar. Umarım daha iyi konumda oluruz. Üniversitelerde toplumun ihtiyacı olan bilimi, tekniği, sosyal alanlardaki projelerle hizmet ederiz” dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Çelik, ziyaret esnasında bir önceki 4 yıllık dönemini kapsayan faaliyet raporunu MESOB Başkanı Keskin’e sunarak, “Hani deniyor ya, hesap verebilirlik diye. Hesap verebilen üniversite olarak 4 yılda yaptığımız faaliyetleri bir kitap da topladık. Size hesap vermek adına millet adına bunu size takdim ediyorum. Allah nasip ederse 2. dönemde de sizlere takdim etme şansımız olur” ifadelerini kullandı.
 
Keskin ise, “İşte şeffaf olmak bu demektir. Hem devlete hem millete ve en büyük hesabı da Allah’a vereceğiz. İlk defa bir rektörün sivil toplum kuruluşuna yaptığı icraatları anlatan raporu sunması, son derece memnun ettik. Karnenizin hep başarıyla geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.
 
Ziyaret esnasında MESBO’da bulunan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, üniversitenin neredeyse kayısıdan daha fazla bir katma değeri Malatya’ya sunduğunu söyleyerek, “30 bin öğrencisi ile güzel gelişmeler. Umut ediyoruz ki, Malatya’ya daha güzel hizmetler vereceği hale gelir. Şuanda güzel bir yerdeyiz. Organ nakilleri çok güzel. Yurt dışı gezilerinde bunu duymaktan mutlu oluyoruz. Kanser ile ilgili çalışmalarında başarıyla sonuçlanmasını bekliyoruz. Üniversite ile şehrin bir kaynaşma içinde olmasını arzu ediyoruz. Bunun için elimizden gelen desteği vereceğimizi açık bir dille ifade ediyorum” diye konuştu.
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i ziyaret ederek 4 yıllık çalışma raporunu sundu. Evren, “Herkesin böyle olması lazım. Üniversitemizin daha ileri gideceğine inanıyoruz. Her zaman sizin yanınızdayız. Üniversite bizim, Malatya’nın. Kayseri üniversitesini nasıl başarılı bir yere getirmişse biz de üniversitemizin başarılı bir yere gelmesi için kurum ve kuruluşlar olarak sizin yanınızdayız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız