SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görev Yerleri Değiştirildi"

A- A+ PAYLAŞ
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı'nın Silvan'daki terör olayı ile ilgili raporuyla ilgili olarak, "Zaten bizim bakanlığımızın yaptığı çalışma ile Genelkurmayımızın yaptırdığı soruşturmanın sonucu birbiri ile örtüşüyordu" dedi.
Bakan Şahin, Özel Hareket Daire Başkanlığı'ndaki mezuniyet töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Genelkurmay Başkanlığı'nın Silvan'daki araştırma raporunu açıkladığını fakat İçişleri Bakanlığı'nın kendi yürüttüğü araştırmanın sonuçlarını açıklamadığını hatırlatması üzerine Bakan Şahin, her iki kurumun da yürüttüğü araştırmanın birbiri ile örtüştüğünü söyledi. "Her iki kurumun iki gün ara ile başlattığı bu inceleme çalışması hemen hemen eş zamanlı, eş güdüm içinde gerçekleşti" diyen Bakan Şahin, konunun aynı olduğunu ve araştırmanın karşılıklı bilgilendirme süreci içinde yaşandığını, raporların değerlendirilmesinin müştereken yapıldığını belirtti. Bakan Şahin şunları kaydetti: 
 
"Zaten bizim bakanlığımızın yaptığı çalışma ile Genelkurmayımızın yaptırdığı çalışmanın sonucu birbiri ile örtüşüyordu. Aynı konuda yapılan iki çalışmanın sonuçları aynı olunca açıklamanın iki kez yapılmasının gereği kalmadı. Ve bir açıklama ile konu kamuoyuna duyuruldu." 
 
"BAZI KOMUTANLARIN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ" 
 
Araştırmanın tamamlanmasının ardından bazı eksikliklerin yargıya intikal ettirildiğini hatırlatan Bakan Şahin, bir gazetecinin 'Bölgede görev yeri değiştirilen jandarma komutanı var mı?' sorusuna, "İdari olarak Jandarma Genel Komutanlığımızın bu yönde bir uygulaması oldu. Sayı önemli değil" yanıtını verdi. 
 
Gazetecilerin görev yeri değiştirilen komutanlar arasında jandarma bölge komutanı olup olmadığını sorması üzerine Şahin, görev yeri değiştirilen jandarma bölge komutanı olmadığını, alay komutanı düzeyinde bir görev yeri değişikliğinin de olmadığını ifade etti. 
 
Tabur komutanı veya bölük komutanı düzeyinde görev yeri değiştirilen olup olmadığı yönündeki soruya Şahin, "Olabilir" diyerek, "Sayısı önemli değil, gerekli görülenler tedbir olarak Jandarma Genel Komutanlığımız tarafından değerlendirilerek soruşturmaya paralel bir şekilde idari tedbirler alınıyor. Bunun devamı da olabilir, olmayabilir de" cevabını verdi. 
 
Şahin ayrıca, Karadeniz Bölgesi için özel birlik çalışması yaptıklarını belirtti. 
 
BİNBAŞI VE ÜSTEĞMEN'İN YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
 
Jandarma Genel Komutanlığı'nın tallimatıyla Silvan'daki operasyonu yürüten Üsteğmen, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda bir binbaşı, Jandarma Bölge Komutanlığı emrine alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız