SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Görevden Ayrılmam İstendi..''

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakırspor yenilgisinin ardından Pazar gecesi durumu görüşen yönetim kurulunun görevine son verilmesini uygun gördüğü Ziya Doğan, bu karardan sonra basın önünde konuştu.. Başkan Vekili İlhan Kavuk'un da hazır bulunduğu toplantıda Doğan, "Görevden ayrılmam istendi.." diye konuştu..

Malatyaspor Kulübü Başkan Vekillerinden İlhan Kavuk'la birlikte Altın Kayısı Oteli'nde bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Ziya Doğan, Sarı-kırmızılı yönetimin görevden ayrılmasını istediğini söyledi. Doğan, yönetimin bu kararını saygıyla karşıladığını belirterek, "Malatyaspor'un ligde kalması için hamle yapılması gerektiği belirtildi. Görevden ayrılmam istendi. Saygıyla karşıladım. Takım iyi gitmiyordu. İstifayı doğal kabul ediyorum" diye konuştu.

Ziya Doğan açıklamasında şunları söyledi:

”Son oynadığımız ve 3-2 mağlup kapattığımız Diyarbakırspor maçından sonra Başkan Vekilimiz Sayın İlhan Kavuk beni arayarak görüşmemizi istedi.Bende kabul ettim ve Pazar gecesi sayın Kavuk ile bir toplantı yaptık. Kendisi bana takımın kötü gittiğini ve mutlak surette müdahele yapmaları gerektiğini söyleyerek, açıkcası görevden ayrılmamı istedi. Ben de yönetimin aldığı bu kararı saygı ile karşıladım ve görevi bırakma kararı aldım.

Malatyaspor benim için ayrı bir anlam ifade ediyor.Önceki yıllarda görevde kaldığım dönemde çok güzel günlerim geçti. Şu dönemde çok kötü bir süreç yaşamadım. Üzüldüğüm bazı konular oldu. Ancak o konulara tekrar girmek istemiyorum. Gençlerbirliği'nden ayrıldıktan sonra çalışmama kararı almıştım. O dönemde Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile Başkan Vekilimiz İlhan Kavuk beni arayarak teklif sundular ve 'Bize yanlış yapma.Dost kazığı atma' diyerek göreve gelmem konusunda yoğun ısrarda bulundular.Ben de kabul etmiştim.

Son 12 yıl içerisinde hiç dinlenme fırsatım olmadı. Futbolun içinde bunlar doğal gelişmelerdir. Yani illa beni ısrarlı getirdiler diye sürekli çalışacağım diye bir mantık olmaz. Yönetimin aldığı karar sonrasında bugünden itibaren Malatyaspor ile yolları tamamen ayırmış bulunuyorum. Camiaya, Yönetime ve futbolcu kardeşlerime teşekkür ederim.

Malatyaspor Süper 1.Futbol Liginde kalacaktır.Ben buna sonuna kadar inanıyorum. İlk yarının son 8 haftasında önemli bir çıkış yakalamış ve ligde kalma yönünde ilerisi için umut veren Malatyaspor, kalan 10. haftada alacağı sonuçlarla ligde kalacaktır. Oynadığımız maçlara baktığımız zaman sadece Diyarbakır ve Trabzonspor maçlarının bazı bölümleri dışında oynadığımız her maçta galibiyete hak eden taraf olduk. Bizim elimizde olmayan hatalarla karşı karşıya kaldık. Ancak bugünden itibaren Malatyaspor’a başarılar diliyorum.” dedi.

Doğan, görevden ayrılmasıyla sonuçlanan gelişmelere karşın, kimseye kırgın olmadığını söyledi.

KAVUK'UN AÇIKLAMALARI..
Malatyaspor Başkan Vekili İlhan Kavuk ise şöyle konuştu:

”Turkcel Süper 1.Futbol Liginde 20 puanla 18.sırada yer alan Malatyaspor çok günlerden geçiyor. Ligde 10 maç kaldık. Son olarak deplasmanda oynadığımız ve kaybettiğimiz Diyarbakırspor maçından sonra Yönetim olarak toplanıp, sayın Ziya Doğan ile yolları ayırma kararı aldık. Hocamıza görev kaldığı süre içeriside yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ederiz. Bu takımın iyi yerlere gelmesi için çalıştı ve uğraş verdi. Ancak profesyonellikte ayrılıklar her zaman olmuştur ve bundan sonra da olacaktır. Bizde böyle bir karar aldık.

Sayın Ziya Doğan’a bundan sonraki yaşamından başarılar diliyorum. Biz Malatyaspor olarak bundan sonraki tek amacımız, Süper 1.Futbol liginde kalmaktır.Bunu da başaracağız. Önümüzdeki haftalarda başarılı alacağımız başarılı sonuçlarla küme düşme hattından uzaklaşmak istiyoruz” dedi.

Bir gazeticinin 'göreve gelecek yeni teknik direktör konusunda arayışlarınız var mı?' şeklindeki sorusuna Kavuk şu yanıtı verdi:

”Malatyaspor Kulübü olarak etik değerlere önem veren bir yapımız var. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada aynı tavrımızı sürdüreceğiz. Doğan ile yolları ayırma kararını dün gece aldık. Hocamız görevdeyden başka bir Teknik Direktörle görüşmemiz olmadı. Ancak bugünden itibaren teknik direktör sorununu çözmek için bazı isimlerle temaslara başlayacağız. En kısa sürede yeni hocamızı belirleyeceğiz.” diye konuştu.

VEDALAŞTI, MALATYA'DAN AYRILDI..
Teknik Direktör Ziya Doğan'ın, basın toplantısına girmeden önce Orduzu Pınarbaşı'ndaki Nurettin Soykan Tesislerine giderek futbolcularla bir toplantı yaptığı ve görevden ayrıldığını söylediği öğrenildi.

Tesislerde kulüp çalışanlarıyla da vedalaşan Doğan, Altın Kayısı Oteli'nde 30 dakika süren basın toplantısından sonra saat 13:30’da kendisine ait otomobille Malatya’dan ayrıldı.

ZİYA DOĞAN DÖNEMİ

Avrupa kupalarına katılma hedefiyle teknik direktör Feyyaz Uçar ile sezona başlayan sarı-kırmızılı yönetim, ilk 4 haftada alınan kötü sonuçlardan sonra Uçar ile yolları ayırarak, Ziya Doğan'ı takımın başına getirdi.

Ziya Doğan'ın 20 haftalık döneminde Malatyaspor 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. Rakip fileleri 16 kez havalandıran sarı-kırmızılı ekip, kalesinde 26 gol gördü.

Ligdeki kötü gidişi durdurabilmek ve kümede kalabilmek için ligin ikinci yarısında önemli transferler yapıldı. 12 futbolcu gönderilirken, 8 oyuncu takıma dahil edildi.

İKİ İSİM..
Bu arada, Malatyaspor'un ligdeki kritik durumu nedeniyle teknik direktörlük için düşünülen bazı isimlerin "astronomik" ücret talebinde bulundukları öne sürülürken, İstanbul'daki yöneticilerin, Ümit Kayıhan'ın yanı sıra geçen yıl Dünya 3'üncüsü olan 17 Yaş Altı Milli Takım Antrenörü Abdullah Avcı ile de görüşmekte oldukları öğrenildi.

Ümit Kayıhan'la yapılan görüşmenin ardından, Kayıhan'ın akşam saatlerine kadar süre istediği de haber alındı..

FOTOĞRAF: Teknik Direktörlük görevine son verilen Doğan ve Başkan Vekili Kavuk, basın toplantısında..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız