SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görevi Bırakıyordum Ancak..."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:54
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, Kırklarelispor maçı sonrası görevi bırakma kararı aldığını ifade ederek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile yaptığı görüşme sonrası görevine devam ettiğini söyledi. 

Mumcu, Kırklarelispor maçında yaşanan olaylar sonrası sessizliğini bozdu. Bir televizyon programına telefonla bağlanan Mumcu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“O DAKİKA BIRAKIP GİDERDİM”

Ertan Mumcu, Kırklarelispor maçı sonrası taraftarların yönetim aleyhine gösterdiği tepkiye çok şaşırdıklarını ve üzüldüklerini söyledi.

Maç sonrası alışkın olmadıkları bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Mumcu, “Sezonun başından buyana yaklaşık iki yıldır bu görev bize tenzih edildi. Eğer kendi iradem ile orada olmuş olsaydım, maruz kaldığımız tepkiler üzerine o dakika bırakıp giderdim. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Alışkın olduğumuz bir tablo değildi şaşırdık, üzüldük” dedi.

“MALATYASPORLU OLMAK AYRI, MALATYA SKORLU OLMAK AYRI BİR ŞEYDİR”

Yeni Malatyaspor Baikanı Ertan Mumcu, birilerinin futbolu siyasete alet etmeye çalıştığını savunarak, “Kırklarelispor maçı sonrası yaşanan hadiselerle ben ilk defa karşılaştım. Maruz kaldığımız hakaretleri hak ettiğimize ben kesinlikle inanmıyorum. Bakın bizim kutsallarımız var. Bizim annelerimiz kutsaldır. Ben ve yönetimdeki bütün arkadaşlarımızın annelerine hakaret eden bütün o taraftarın annelerinin ellerinden öpüyorum ben, ama babalarına bir çift sözüm var. Lütfen gençlerimize, çocuklarımıza sahip olalım. Onların akıllarının bir başkaları tarafından kiralanmasına müsaade etmeyelim. Futbolun bir temaşa sanatı olduğunu bir hobi olduğunu unutmayalım. Yazık değil mi o çocuklara? Orada ki üç yüz beş yüz kişidir Malatya futbolunun sahibi. Dört bine yakın taraftar vardı. Malatyasporlu olmak ayrı bir şeydir. Malatyasporlu olmak ayrı bir şeydir. Malatyaspor'u tutanlar tıpkı bizim üzüntümüze eşdeğer bir üzüntüyle o gün evlerine gitmişlerdir. Birileri sahanın dışında maalesef futbolu siyasete alet ederek, kendilerince bir takım heyelan ve heyecan oluşturma peşindeler. Bu anlamda bir düşünceleri varsa en azından futboldan elini eteğini çeksinler. Ama buradan da bir kısım medyada ki arkadaşlarımın da bir kısmının dikkatini çekmek isterim” şeklinde konuştu.

“CANLARI SAĞ OLSUN”

Kırklarelispor maçı sonrası stat dışında yaşanan olaylara da değinen Mumcu, şunları söyledi: “Gazeteciler gününde yaklaşık yirmi, yirmi beş dakika verdiğim sezon ilk yarının değerlendirilmesi kısmında cımbız ile sözümüz alınarak biz geldiğimiz noktadaki başarısızlığımızı taraftarımıza fatura etmiş gibi algı oluşturulmaya çalışıldı. Bunlar bilinçli ve kasıtlı şeyler. Biliyorsunuz bizim kamusal başka bir görevlerimiz var, bizim bir ailemiz var, bir programımız var. Stattan ayrılmak istememiz en tabii hakkımız değil midir? Dışarı çıktığımda üzülerek gördüm ki birçok taraftarımız dışarıda bizi bekliyor. Şimdi değerli arkadaşlarım korku ya da korkmak ne lügatımız da var ne fıtratımızda var. Ama ben bir şeyden korkarım incinmekten ve incitmekten korkarım. Gördüm ki emniyet mensubu arkadaşlarımız garip bir güvenlik tertibatı almış. Ben ilk defa gördüm. Yaklaşık beş metreye barikat kurulmuş, futbolcu arkadaşlar içeride, içeriye otobüs gelecek bu çocuklar ve misafir takımlar stadı terk etmek arzusundalar. Bizim taraftarımız protokol kapısının beş metre önüne kadar gelmiş. Ben beş yüz kişide olsa bin kişide olsa ben o esnada oradan çıkmak istedim. Sonuçta ne yapmışız? Karşılığı bu mu olmalıydı? Canları sağ olsun hemşerilerimin.”

“RAKAMLARI 2 KATINA ÇIKARARAK, NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?”

Maç sonrası verdiği tepkinin, bazı medya kuruluşları tarafından abartılarak kamuoyuna yansıtıldığını ileri süren Mumcu, “Benim oradaki tepki mi maalesef bir kısım medyada ki arkadaşlarımız. ‘Ertan Mumcu polisi taraftarın üzerine gitti’ basitliği ile gerçeklikten çok çok uzaklarda bir şekli ile yine bir komplo teorileri üretmeye çalıştı. Yazık ederiz, hep birlikte kaybederiz. Her zaman söylüyorum; bir kişini burnu kanayacaksa biz 3 puan almayalım, benim anlayışım bu. Eğer kavga ile gürültü ile bir birimizi inciterek, yaralayarak, hakaret ederek, aşağılayarak, küfür ederek bir yerlere geleceksek gelmeyelim. Başlamış bazı arkadaşlar 4 yılda 40 trilyon net bir şekilde bütün gazete küpürlerinde var. 40 trilyon diyen var, 50 trilyon diyen var. Arkadaşlar ne yapmak istiyorsunuz? Bakın şu anda bu kulübün 1,3 trilyon borcu var. 4 yılda ki ortalama rakam 24 milyon TL civarında yıla bölseniz 6 milyon TL’ye tekabül eder. Hesaplar orada kulübümüzden alınabilir. Şimdi rakamları iki katına çıkartarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Ben maçtan bir gün sonra belediye başkanımız ile görüştüm eğer müsaade ederseniz ben bu noktada bırakmak istiyorum dedim. Bunun Malatya futboluna, Yeni Malatyaspor'a ne getirip ne götüreceği noktasındaki istişarelerimiz sonucunda sezon sonuna kadar göreve devam etmemizi istedi” ifadelerini kullandı.

“GÖREVİ BIRAKMA KARARINI MAÇTAN SONRA ALDIM”

Kırklarelispor maçından sonra istifa etmeyi düşündüğünü kaydeden Mumcu, “Bu kararı pazar günkü maçtan sonra görevi bırakmayı düşündüm. İstenilmeyen bir yerde durmak bizim kültürümüzde yok. Kendi inisiyatifimle gelmiş biri olsaydım, pazar günü akşam kesinlikle ben müsaade isterdim” dedi. 

“BÜTÜN ÇAĞRILARA KULAK TIKANMIŞ”

Yeni Malatyaspor Başkanı Ertan Mumcu, takımın geleceğiyle ilgili de açıklamada bulunarak, şunları ifade etti:

“Bu şehir yirmi tane yüzer bin lira verecek toplamda 2 milyon TL ile ortaya çıkacak bir yönetim bulamıyor mu? Ve bu parayı sekiz ay boyunca çeklerini kesip, nakitte değil bunu kulübün kasasına koysunda demiyorum. 2,5 milyon lirayı taahhüt edecek yirmi kişilik bir ekip, Malatya Belediyesi mutlaka inanıyorum ki futbola destek olmaya devam edecektir. Eylül, Ekim ve Kasım ayları futbolcu peşinat ödemeleridir. Ben inanıyorum ki 2 milyon, 2,5 milyon da belediyemiz verir. Alın size 5 milyon TL. 1,5 milyon TL federasyonun ortalama katkısı var etti mi 6,5 milyon TL. Böyle bir oluşum ben inanıyorum ki gerek reklamlarla gerek bağışlarla gerek İstanbul ayağı ile birlikte rahatlıkla 8-9 milyon TL bir bütçe ile ortaya çıkabilir. Maalesef şuana kadar çıkmadı. Eğer bu seçenek olmaz ise ikinci bir senaryo çok arzu ettiğim bir senaryo değil ama 30 Marttan sonra süremiz bittiği için bu şekilde konuşabilirim. Muhtemeldir ki belki vites küçültüp Büyükşehir Belediyespor Kulübü adı altında kurumsal bir kimliğe de dönüştürebilir belediye. Buda bir alternatiftir. Ama bu şehir, 4 yıldır bütün çağrılara kulak tıkamış.

“SÖYLEYE SÖYLEYE DİLİMİZDE TÜY BİTTİ”

Mumcu, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını kaydederek, “Malatya futboluna kurumsal anlamda bize verilen görevi en iyi, en sağlıklı şekilde temsil etmeye çalıştık. Kulübün ne bir kuruşunu yedik, ne de bir kuruşunu yedirdik. Bütün şeffaflığımıza bütün samimiyetimizle kendimizi ifade etmeye çalıştık yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte. İki yıldır sürekli futbol kamuoyuna, iş adamlarımıza, futbol sevdalılarına şunu söyledik; ‘bu bizim işimiz değil, gelin makul bir şekilde taraftarın, spor kamuoyunun gönlünü çalabilecek birileri çıksın biz en kısa sürede bu takımı devretmeye hazır olduğumuzu’ söyleye söyleye dilimizde tüy bitti” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız