SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Görevim Orada Hazır Bulunmak..'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı seçimi oturumlarına partisinin genel tutumuna karşın katılan Anavatan Malatya milletvekili Miraç Akdoğan, "niçin katıldığına dair" yazılı bir açıklama yaptı.

367 milletvekilinin oylamanın yapılacağı oturumda hazır bulunması tartışmalarının yoğunlaştığı ve bazı muhalefet milletvekillerine "sadece oturuma katılmaları" konusunda çeşitli telkinlerde bulunulduğu ifade edilen 27 Nisan'daki 1. oylamaya Akdoğan, partisinin "katılmama" yönündeki tutumuna rağmen katılarak, yoklamada hazır bulunmuş, oyunu da kullanmıştı. Anayasa Mahkemesi'nin oylamanın başlatılabilmesi için 367 oy gerektiği yolundaki kararının ardından, 6 Mayıs Pazar günkü oylama öncesi de Akdoğan oturuma katılmıştı. Sabah Gazetesi'nde, Pazar günü 367'nin olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılan iki yoklamaya da genel kurulda hazır bulunmasına rağmen Miraç Akdoğan'ın katılmadığına ilişkin haber yeralırken, bir başka gazetede Akdoğan'ın bir yoklamaya katıldığı, diğerine katılmadığı şeklinde bilgiler aktarılmıştı.

Akdoğan, meclis oturumlarına katılma ya da hazır bulunma tavrı ile ilgili olarak Pazar günü şu açıklamayı yaptı:

"27 Nisan 2007 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. tur oylaması, Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine iptal edilmiş ve 6 Mayıs 2007 tarihinde söz konusu oylama yenilenmiştir.

Bilindiği gibi, 27 Nisan tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. tur oylamasına, 184- 367 sayısına kilitlenen tartışmaları anlamsız gördüğüm ve milletvekili olarak vazifemin TBMM Genel Kurulu'nda bulunmak olduğu inancıyla katılarak vicdani kanaatim doğrultusunda oyumu kullanmıştım. Gerek daha önce yapılan tartışmalar, gerekse de oylama sonrasında yaşanan gelişmeler, bu tutumumun, hem Türk demokrasisi hem de kendi siyaset anlayışım bakımından en doğru tavır olduğunu ortaya koymuştur.

Anayasa Mahkemesinin, Cumhurbaşkanının TBMM tarafından seçilebilmesi için Genel Kurulun 367 ile toplanması gerektiği yönündeki kararı, katılmasa da hepimizi bağlayan ve uymamız gereken sonuçlar ortaya çıkarmıştır.

İktidar partisinin, seçimlerin 4 yıla indirilmesi, TBMM Genel Kurulunun toplantı yeter sayısının her durumda 184 olarak kesinleştirilmesi, Cumhurbaşkanının halka seçtirilmesi ve görev süresinin 5 yıla indirilmesi gibi konuları içeren anayasa değişikliklerini seçimden önce çıkarabilmek için sürdürdüğü Cumhurbaşkanlığı seçimi oylamalarının tümüyle bir usul manevrasından ibaret olduğu açıktır.

Dolayısıyla, seçim kararının alınmasının ardından, gerek bugün (6 Mayıs) yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi oylaması, gerekse bundan sonra yapılacak oylamalar, bu bakımdan demokratik bir eşik olma, Türk demokrasisine katkı sağlayacak çalışmalar haline dönüşme vasfını kaybetmiştir.

Türkiye için bundan sonra önemli olan, söz konusu anayasa değişikliklerinin bir an evvel çıkartılması ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir daha parlamentoyu ve demokrasimizi kilitleyecek bir tıkanıklığa yol açmayacak hale getirilmesidir.

Bu doğrultuda, milletvekili olarak görevimin TBMM Genel Kurulu'nda hazır bulunmak olduğu inancıyla, genel kurulun açılışında salonda yerimi aldığımı da belirtmek isterim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız