SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Görevimizi Eksik Yaptıysak Özür Diliyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç, genel başkan Deniz Baykal'ın Cuma günü yapacağı ziyaret öncesi Malatya'ya geldiler. Malatya'nın son dönemde adını sık sık olumsuz şekilde gündeme gelmesine neden olan "kaza- bela"nın son bulması için birer kurban kestiren iki milletvekili, kurban etini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladıktan sonra, Kernek'teki Şelale Park önünde ortak açıklamada bulundular.

 

MİLLETVEKİLLERİNİN AÇIKLAMASI

CHP Malatya Milletvekilleri Aslanoğlu ve Kılıç, Şelale Park'ta yaptıkları ortak açıklamada, Malatya'nın son dönemde yaşadığı sorunlara değindiler ve özetle şöyle dediler:

 

"Son birkaç ayda Malatya'mızın Türk kamuoyunda yaşadığı olumsuzluklar hepimizi derinden yaralamıştır. Bu sorunların çözümü için hep olumlu katkılarda bulunduk. Ancak, önlemlerin zamanında ve bilimsel çevrelerin önerileri ve uyarıları doğrultusunda alınmaması nedeniyle Malatya olarak Türk Kamuoyu'nda hep olumsuz bir şekilde gündeme geldik. Ayrıca, Malatya'nın yeşil dokusu her geçen gün bozulmakta ve hava kirliliği insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaşmaktadır.

 

Dünyanın en temiz ve masrafsız su kaynağına sahip olmamıza rağmen bu suyumuzu aynı temizlikte halkımıza içiremediğimiz için halkımızın sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmış, 8 bin Malatyalı kardeşimiz ciddi sağlık sorunları yaşamıştır..

 

Yapılan uyarılara rağmen Malatya’mızın içme suyu şebekesi asbestli borularla yapılmış kanserojen madde içeren bu borularda yine halkın sağlığını tehdit etmeye devam etmektedir. Bu konuda da bilimsel veriler ışığında önlemler alınmamıştır.

 

Burada amacımız kimseyi yargılamak değil, ancak ilgililerin ve yetkililerin ve bizlerin sorunların giderilmesinde halkın sağlığı ve çocuklarımızın geleceği için bilimsel verilerin ışığı altında öncelikle çözüm bulmaktır.

 

Bu süreçte bizlere düşen bir görevi bizler eksik yerine getirdiysek, tüm Malatya halkından özür dilemeyi bir görev olarak görüyoruz. Özür dilemek bir erdemliliktir. Tüm sorunlara birlikte çözüm getirmekte hepimizin en temel görevidir.

 

Malatya halkının geleceği için bilimsel verilerin ışığında tarafımıza düşen her türlü çözümde hazır ve nazırız. Amaç, sorunu dile getirmek ve birlikte çözmektir. Bizler ilim ve bilimin ön gördüğü her çözümde birer nefer olmaya hazırız.

 

Halkımızın sağlığı için hep birlikte hava kirliliğine çözüm bulmak, asbestli ve kullanma ömrünü doldurmuş su kirliliğine sebep olan boruların yenilenmesi ve yeni bir sağlık sorunu yaratmaması için bizlerle birlikte herkesi göreve çağırıyoruz."

 

BAYKAL'IN PROGRAMI

Öte yandan CHP Genel Başkanı Baykal'ın, 9 Aralık Cuma günü özel uçakla Van'dan Malatya'ya geleceği bildirildi. Baykal'ın saat 10.00'da Erhaç Havaalanı'nda karşılanacağı, 10.30'dan itibaren sırasıyla Devlet Hastanesi, Valilik, Belediye, CHP İl Başkanlığı, İnönü Üniversitesi ziyaretlerinde bulunacağı, 14.30'da da Ankara'ya hareket edeceği öğrenildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız