SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Görevimizi Noktaladık..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor teknik direktörü Metin Yıldız ve teknik kadro istifa etti. Yıldız yardımcılarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında istifasını açıkladı. Bardağı taşıran damlanın, Yıldız'ın Belediye Başkanı Cemal Akın'dan bayram öncesi futbolcu ve personele harçlık olarak dağıtılmak üzere istediği ve sözünü aldığı 100 bin YTL paranın, oluşturulacak kayyumda yeralacak eski teknik direktörlerden Özkan Akbulut tarafından dağıtılacağının futbolculara duyurulması olduğu öne sürüldü.

Yıldız, yardımcılarıyla birlikte Orduzu Pınarbaşı'ndaki kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

"Sezona başlarken sıkıntılı başladık. Her kulüpte buna benzer sıkıntılar olduğunu biliyoruz ama Malatyaspor’un sıkıntıları diğer takımların sıkıntılarından çok daha fazla. Bizs bugüne kadar bunları iletmemiz gereken yerlere en doğru şekilde ulaştırmaya çalıştık. Lig başladı ve çok iyi bir performansla bu takım lider oldu. Lider olurken de bu ligde çok ciddi iki rakibi ile maç yaptı, birini kazandı, birinde berabere kaldı. Sporun içerisinde bunlar var. Dikkat ederseniz 20’sinden sonra bu takımda biz teknik olarak bu düşüşün olduğunu, en azından psikolojik olarak olduğunu gördük, anlatmaya çalıştık. Hem oyuncuya, hem basına, hem de ilgili görevli insanlarımıza aktarmaya çalıştık. Maalesef diyorum, çünkü bizim etki alanımızın dışına taşmaya başladı bazı olaylar. Dolayısıyla biz görevimizi yapamayacak konuma geldik. En son, özellikle bugüne kadar gelinen süre içerisinde bir takımın 8 kongre görmesi ne kadar doğru ne kadar yanlış kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum. Bu süre içerisinde bu 8 kongreyi sağlayan insanların bunun hesabını vermesi gerekir. Sonuç olarak bu noktaya geldik. Bizim görevimizi yapacağımız noktadan koparan noktada, en son Altay maçına giderken sevgili belediye başkanımızdan bir ricada bulundum. Yani bayram üstü, burada çalışan 30 oyuncu, 10-15 personel, bunlara en azından 2-3’er milyar harçlık vermemizi ve bunu da maçtan evvel yapmamızı söylemiştim. Teknik olarak benim bu takıma yapacağım bir şey kalmamıştır. Beni de azad edin dedim. Hayır böyle bir şey olmaz dediler. Ben Altay maçına gittim. Talebin maçtan önce takıma katkı sağlar diye düşündüm. Yetiştirmediler olabilir. Bu da beni üzen bir başka taraf. Biz profesyonel insanlar olarak özveriyle çalışan, Malatyaspor takımının gelecekle alakalı sıkıntılar yaşarken hiçbir destek göremememiz bizi üzmüştür. Aynı zamanda bugün girişim platformu herhalde, Özkan hocayı futbolculuk döneminde görmüşüm, çok da seviyorum kendisini. 5 aydır buradayım, bugün ilk defa gördüm, sorunları çözme adına. Kendisine teşekkür ettim. Benim bir teknik adam olarak söylemlerimin yerine getirilememesi ve bugün söylediğim olayın bu oluşum platformu tarafından gerçekleştirileceği ifade edilince ben de Özkan hocama, şunu söyledim. Hocam, beni tanırsın, siz bu parayı getirip burada bu oyunculara dağıttığınız zaman benim burada olmamam gerekiyor. Dolayısıyla, öncelikle futbolcularıma, siz basına, bugüne kadar destek sağlayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Oyuncularım ve kendi adımıza.. Biz görevimizi bugün noktalamış bulunuyoruz. Bundan sonrası için Malatyaspor’a başarılar diliyoruz. Dışarıda bulunan insanlar olarak her zaman Malatyaspor için yapabileceğimiz bir şey olursa seve seve yapacağımızı ifade etmek istiyoruz.

..Bizim beklediğimiz desteği göremedik. Dolayısıyla bu takımın belli bir süre sonra düşüş içerisine girmesi, ama nedenleri bildiğimiz halde bunu çözemememiz işimizi zorlaştırıyor. Gelecek günler hem bizim, hem Malatya adına çok sağlıklı görünmüyor. Maalesef sonuç alamıyoruz. İnşallah bundan sonrası Malatyaspor için herşey daha iyi olur. Gönlümüz, yüreğimiz bu yönde. Bizim burada bir emeğimiz var. Biz hiçbir zaman bulunduğumuz yerde bizden sonrası talan olsun, bölünsün, parçalansın diye hiçbir yerde hareket etmedik. Ama maalesef 5 aydır sürede hiçbir destek görmedik. Bu bizi üzmüştür. Yapacağımız bir şey kalmadı bizim. Onun için de görevimizi bırakıyoruz. Görevimizi bırakırken hiçbir muhatap da göremüyoruz. Kendi kendimize bugüne kadar olduğu gibi.. Yani ne yaptığımızı biz de bilemiyoruz. Bugün böyle bir karar verdik, herkesin saygı göstermesini istiyoruz. Biz herkese saygı sevgi göstermeye çalıştık. Desteği bulamadık, göremedik. Ben bütün şartları, imkanları en son noktasına kadar bunu zorladık. Ama bugün itibarıyla bakıyoruz, emeğimiz mücadelemiz, birçok şeyi biliyorsunuz. En basit örneği bu takım 4 maç sonra lider olmuş durumda. Sahiplenen olamıyorsa, destekleyen yapı oluşmuyorsa, o zaman teknik adamın takımı tek başına şampiyon yapmasının mümkün olamayacağını söylemiştim.. Sayın Valimizi, belediye başkanımızı eleştirme gibi bir haddim olamaz. Herkes her şeyi biliyor, görüyor. Ben sadece yaşadıklarımı anlatıyorum.

..Görevimi yapamaz vaziyetteyim şu an için. Dolayısıyla görevimizi bırakıyoruz. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Hatamız olduysa özür diliyoruz. Malatyaspor için biz profesyonel teknik ekibiz, futbolcularız. Bizim hak ettiklerimiz, emeklerimizin karşılığı var. Onu görüşecek bir muhatap bile bulamıyoruz.

..Takımın bugün bulunduğu durumu başarısız olarak değerlendiriyorsanız, evet bir başarısızız. Olayları bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Biz hiçbir neticeden korkmadık. Bir takım olayların gelişebilmesi için uygun bir zemin olması gerekiyor. Buraya gelirken hep ifade ettim. Biz ne valiyle, ne belediye başkanıyla anlaştık. Muhatap bulamıyoruz. Sayın valimizi, belediye başkanımızı, milletvekillerimizi eleştirmek gibi bir durumumuz yok. Yaşadığımız sıkıntıları biliyorsunuz. Benim geçmiş yönetimle de sıkıntım yoktu. Hiç kimsenin adamı olmadığımı geldiğimde de ifade ettim. Fakat bize verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. 20’sinde ödeme taahhüdü yapılan ödemeler vardı. Sağlıklı bir yorum yapılacaksa, o zaman bu takımın 20’sine kadarki ve sonraki durumunu değerlendirmek lazım. Ben yaptığımda hiçbir şey söyleyecek durumda değil. Bu konuda bir şey söylersem çatışma durumuna girerim. Futbolcularımla karşı karşıya gelmek hiç doğru değil. Bu takımın gücü tükendi. Özkan hocayla da bir problemim yok, hocalığımı yapmıştır. Ama olay hoş değil, doğru değil. Kendisine de sitem ettim. 5 aydır buradayım, bugün gelmesi doğru değildi."

FOTO: İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız