SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Görevin Gereği Yapıldı..'

A- A+ PAYLAŞ

Zabıta- seyyar satıcı kavgasının, pazar yerine gitmek istemeyen seyyar satıcıların bu konudaki uyarılara kulap asmamasından kaynaklandığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, zabıtanın yasal görevini yaptığını bildirdi.

Zabıtanın bağlı olduğu Belediye Başkan yardımcısı Bozkurt'un basın toplantısına ilişkin belediye bülteni şöyle:

"Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, düzenlediği basın toplantısında, Zabıta memurlarının kanunların vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde çalıştığını belirterek, seyyar satıcıların belirlenen kural ve yasalara uymaları çağrısında bulundu.

23 Aralık Perşembe günü Battalgazi Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında, önceki gün şehir merkezinde meydana gelen Seyyar Satıcı-Zabıta tartışmalarını nahoş hareketler olarak niteleyen Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Zabıtaların görev ve yetkilerinin gereğini yaptıklarını söyledi.

Şehir merkezinde satış yapmak isteyen seyyar satıcılara uzun zamandan beri Pazar yerlerinde veya kenar mahallelerde satış yapmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını belirten Bozkurt, “Bazı arkadaşlarımız bu karara uyarken, bazıları da uymayarak, şehir merkezinde esnaflarımızın kapısının önünde, ana caddede, meydanlarda, vatandaşların yoğun olduğu yerlerde satış yapmak istediler. Defalarca uyarmamıza rağmen, satışlarına devam ettiler” dedi.

Geçtiğimiz hafta seyyar satıcılarla görüştüklerini ve şehir merkezinde kendilerinin bulacağı bir alanı Belediye olarak düzenleyebileceklerini söylediklerini hatırlatan Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, “Ama kendilerinde yer ile ilgili bir teklif gelmedi. Bizim şu anda bunlarla ilgili 4. Pazar oluşturma çabamız devam ediyor. Ancak bu arkadaşlarımızın hiçbir tanesi pazara gitmeyi kabul etmiyor, başka bir yerde yer göstermeyi kabul etmiyor. Şehir merkezi dışında başka yere gitmeyiz diye de beyanatlarda bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

Önceki gün yaşanan olaylarda, Malatya Belediyesi’nin ve zabıta memurlarının incindiğini söyleyen Bozkurt, “Tek isteğimiz, bu arkadaşlarımızın Belediyemizin göstereceği yerde, kural ve yasalara uyarak, satış yapmalarıdır” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız