SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görevini Devretti

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:20
Görevini Devretti
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Örgütü'nde devir teslim töreni yapıldı.  Tören sırasında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz yaptığı konuşmada, Veli Ağbaba ile Mehmet Metiner'in kavgasına değinerek, " TBMM Genel Kurulu'nda Milletvekilimiz Veli Ağbaba 4+4+4 ile ilgili bir konuşma yaparken, demokrasiyi özümseyememiş, milletvekilimizin kürsüdeki konuşmalarına dahi tahammül edemeyen AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner tarafından fiili bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı sadece bizi değil, bütün Malatya'yı derinden üzmüştür. Bunu bir kez daha kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Son günlerde Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan bu tarz saldırılar milletimizin temsilcilerine yakışmamaktadır" dedi. 
 
Törende,  Eski İlçe Başkanı Muhteşem Kartal görevi Abdulvahap Ayzabar’a devretti. CHP İl Başkanı Enver Kiraz Eski İlçe Başkanı Muhteşem Kartal’a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 
 
Abdulvahap Ayzabar, TBMM Genel Kurulu kürsüsünde Milletvekilleri Veli Ağbaba ve Mehmet Metiner arasındaki gerginliği ve gündemde olan belediyenin fidan alımı konusunda değerlendime yaparak,  "Son günlerde Malatya Belediyesi tarafından yapılan fidan alım ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı konusundaki ciddi iddiaları CHP İl Örgütü olarak biz de yakından takip etmekteyiz. Bu iddialara karşılık belediye yetkililerince yapılan savunmaları da hayretler içerisinde takip etmekteyiz. Belediye yetkilileri açıkça iddiaların gerçeği yansıttığı yönünde beyanlarda bulunmaktadırlar.
 
Kamu görevlilerinin hediye almasının yasak olduğu Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun 16 Aralık 2011 tarih 981 sayılı “ Hediye Alma Yasağı ” başlıklı genelgesi ile sabit olduğu gibi, bu durum eğer ihalelere başvuranlara bir çıkar sağlanması amaçlı yapılmış ise 5237 Sayılı Yasaya göre de suç teşkil etmektedir. Yerel Yönetimler bütçesi ve bütün muhteviyatı ile bulundukları ilin halkının malıdır. Bu noktada yüksek fiyatlara yapılan ihalelerle bazı şahıslara rant sağlanmış, 2200 adet fidanın 200 TL pahalıya satılması ile Malatya halkı toplamda yaklaşık 500.000 TL daha fakirleştirilmiştir.
 
Malatya Belediyesi yoğun yağış aldığımız kış döneminde tuz alımı yapmayarak halkın şehir içi güvenli karayolu seyahatini düşünmemiş ve belediye personellerinin beyanlarına göre Ocak ayı maaşlarını daha yeni ödeyebilmiştir. Ancak her nedense bazı firmalardan yaklaşık 500.000 TL fazla bir miktarla fidan alımı yapmaktan da çekinmemiştir.
 
Değerli basın mensupları buradan bir konuya daha değinmek istiyorum.  TBMM Genel Kurulu’nda Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba 4+4+4 ile ilgili bir konuşma yaparken , Demokrasiyi özümseyememiş, Milletvekilimizin kürsüdeki konuşmalarına dahi tahammül edemeyen AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner tarafından fiili bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı sadece bizi değil, bütün Malatya’yı derinden üzmüştür. Mecliste bir milletvekilinin konuşmasına dahi tahammül edemeyen AKP’nin vekilleri ülkeye nasıl bir demokrasi getireceklerdir. Bunu bir kez daha kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Son günlerde Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan bu tarz saldırılar milletimizin temsilcilerine yakışmamaktadır." ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız