SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görevinizde İhmale Asla Yer Yoktur"

0
Güncellendi - 2016-03-31 17:45:04
A- A+ PAYLAŞ

Vali Süleyman Kamçı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aday Öğretmenler Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yaptı. Aday öğretmenler adına konuşma yapan Taner Besli’nın ardından Vali Kamçı yaptığı konuşmasında, “İcra edilmekte olan bütün vazifeler önemli, bu mesleklerin icrasına vesile olan her fert kıymetlidir. Lakin sadece hizmetle iktifa etmeyen, bütün mesleklerin erbaplarını ve toplumu meydana getiren bütün fertleri eğitip yetiştirmeyi gaye edinen bir tek meslek vardır ki, o da öğretmenliktir.

Öğretmenlik dışında insan yetiştirmeyi doğrudan hedefleyen bir başka meslek dalı daha yoktur. Gelişen dünya ve ilerleyen teknolojiye rağmen eğitim ve öğretimin merkezi, temel öğesi öğretmendir. Öğretmen, eserinin üzerinde imzası bulunmayan yegâne sanatkârdır!

valikamçıEğer bir toplum huzurlu, anlayışlı, hoşgörülü ise rahatlıkla söyleyebiliriz ki o toplum iyi öğretmenlerin rahle-i tedrisinden geçmiştir!

Öğretmenin güzel ve doğru hasletlerle donattığı körpecik çocuklar, mazimizden aldıkları ilhamla âtimize umut, milletimize rehber, devletimize güç olacaktır. Çünkü doğru yetiştirilmiş her çocuk, kurtarılmış bir gelecek, sağlam temelli bir medeniyettir!

Hiçbir zaman unutmayınız ki, başağın yetişmesine engel olan şey zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir!

Dolayısıyla sizler, son derece hayati ve bir o kadar ehemmiyetli bir meslek seçtiniz ki, görevinizde ihmale asla yer bulunmamaktadır! Azim, gayret ve çalışmalarınızla milletimizin geleceğinde iz bırakmayı tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum! Sizler Osman Gazi’nin gönül çerâğı Edebalı, çağ açıp çağ kapayan Fatih’in mihmandarı Akşemseddin olacak ve Necip Türk Milleti'nin müstakbel nesillerinin yolunu tayin edeceksiniz. Bu kutlu ve zor görevinizde hepinize üstün başarılar diliyorum!

Bu duygu ve düşüncelerle, 'Cemiyetin düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir' diyerek sözlerimi tamamlıyor, Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimize rahmet diliyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız