SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görevlerine Tekrar Dönmeliler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:10
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde göreve başlayan, ancak Ocak ayı başında sözleşmeleri feshedilerek ücretsiz izne gönderilen 817 iş ve meslek danışmanının (İMD) sorunlarını gündeme getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "İş ve meslek danışmanlarının kaygılı bekleyişlerinin sona erdirilmesini ve tekrar görevlerine dönmelerini talep ediyorum" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda iş ve meslek danışmanlarının sorunlarını dile getirdi.

Ağbaba yaptığı konuşmada, "Türkiye İş Kurumu bünyesinde iş ve meslek danışmanlığı sınavını kazanan 2 bin 817 kişiden 2 bininin ataması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmiş, ancak Başbakan Erdoğan toplantıda; 'sizlere bir müjdem var' diyerek sınavı kazanan 2 bin 817 kişinin tamamının atandığını, konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na talimat verdiğini duyurmuştur. Bu talimat üzerine 817 kişinin ataması yapılmış, ancak Danıştay'ın vermiş olduğu kararla Temmuz ayında göreve başlayan 817 iş ve meslek danışmanı sözleşmeleri feshedilerek, 3 Ocak 2013 tarihinde ücretsiz izne çıkarılmıştır. 4/B statüsünde çalışan 817 iş ve meslek danışmanının kaygılı bekleyişleri devam etmektedir. İş ve meslek danışmanlarının kaygılı bekleyişlerinin sona erdirilmesini ve tekrar görevlerine dönmelerini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız