SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görkemli Türkiye'yi Kuracağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:46:45
A- A+ PAYLAŞ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin geldiği tablo ortada, Türkiye’nin yaşadığı sorunları hep beraber görüyorsunuz. 2002’de sıfır terörle devraldılar, şimdi her gün şehitlerimiz geliyor. Bu tablo bizim kabul edeceğimiz bir tablo değildir” dedi. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Malatya programı kapsamında Hekimhan ilçesinin Hasançelebi beldesinde partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu, bölgenin yaşlılarınca oynanan halk oyunu gösterileriyle karşılandı. Beraberindeki genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile birlikte Hasançelebi kasabasına CHP’li belde Belediye Başkanı Şerif Yıldırım ve partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu, bir süre belediye binasına geçerek dinlendi. Hasançelebi Belediye Başkanı Şerif Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na beldenin bölgenin en zengin demir madeni yataklarına sahip olduğunu belirterek, buranın yakında ikinci bir İskenderun ve Karadeniz Ereğli gibi bir şehrin doğacağını söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, belediyenin balkonunda toplanan kalabalığa hitap ederek, “Türkiye’nin zor koşullar altında olduğunu biliyoruz. Vatandaş büyük bir kaygı içinde. Herkes soruyor biri birine, ‘Ne olacak diye bu Türkiye’nin hali’ diye. Buradan söylüyorum; Hasançelebi’den söylüyorum; CHP olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti Devleti onurlu bir şekilde varlığını sürdürecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği bin vecizenin arkasından yürüyoruz. O insanlık tarihine mal olmuş bir sözdür. Diyor ki Mustafa Kemal, ‘Yurtta da barış istiyoruz, dünyada da barış istiyoruz’. Aynı şeyi, her yerde her zaman tekrarlayacağız. Kendi coğrafyamızda da Ortadoğu’da barışın egemen olması için her türlü mücadeleyi yapmaktan korkmayacağız, çekinmeyeceğiz. CHP’ye oy vermeyen veya öyle düşünmeyen bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; Türkiye’nin geldiği tablo ortada. Türkiye’nin yaşadığı sorunları hep beraber görüyorsunuz. 2002’de sıfır terörle devraldılar, şimdi her gün şehitlerimiz geliyor. Bu tablo bizim kabul edeceğimiz bir tablo değildir. Bu tabloyu ters yüz etmek, Türkiye’de barışı egemen kılmak, hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün yurttaşlarımızı kucaklamak CHP olarak bizim görevimizdir. Ve biz bunu yapmaya kararlıyız. Bu ülkede inancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, her yurttaşı kucaklamak, hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesle beraber yürümek bizim temel görevimizdir. Çünkü bizim dedelerimizin mezarları Çanakkale’de, Çonkbayırı’nda, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da beraber yatıyorlar onlar. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele verdiler. Bizde onların çocukları olarak, onların mirasına sahip çıkacağız ve görkemli bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız” şeklinde konuştu.
 
Kendisini dinleyenlere karanfil atan Kılıçdaroğlu, belediye binasına giriş ve çıkışlarda ezilme tehlikesi geçirirken, bazı kameramanlar ise arbede esnasında kendilerini yerde buldu. Kılıçdaroğlu, daha sonra Hekimhan ilçesinin Güzelyurt beldesine gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız