SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görme Engelli Bayan Aday Adayı

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olan görme engelli bayan İnci Çatak, mecliste engellileri temsil edecek milletvekili sayısının artması gerektiğini söyledi.

TBMM'ye giren ilk görme engelli milletvekili olan Lokman Ayva'nın ardından Malatya'dan da bir görme engelli milletvekili aday adayı çıktı. Görme engelli İnci Çatak, AK Parti'den Malatya milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Çatak, görmezden gelinen engellilerin sorunlarına çözüm üretmek hedefiyle siyasete girmeye karar verdiğini söyledi.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi bölümünde doktorasını tamamlayan 38 yaşındaki evli ve iki çocuk annesi İnci Çatak, özel sektörde halkla ilişkiler müdiresi olarak görev yapıyor.

Eşi İngilizce Öğretmeni Şükrü Çatak'dan büyük destek alarak siyasete atılmaya karar verdiğini söyleyen İnci Çatak, "Doğu ve Güneydoğu'da engellilere gerekli önem büyük şehirler kadar verilmiyor. Özellikle doğuda kadın engellilerin eğitimin yaygınlaştırılmasına katkı ve engellerin sorunları ile ilgilenmek için aday adayı oldum" dedi.

Yüzde 10 gördüğünü belirten ve ev işleri de yapabilen İnci Çatak, TBMM'de her parti grubundan birkaç engelli olması gerektiğini savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız