SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görme Engelliler İçin Satranç Kursu

0
Güncellendi - 2017-03-13 01:52:25
Görme Engelliler İçin Satranç Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübü, görme engelli bayan ve çocuklar için satranç kursu açtı.

Malatya Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübü başkanı Levent Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Malatya Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği bayan ve çocuk sporcularına yönelik Satranç kursunu başlattık. Kursumuzun antrenör hocası Türkiye Görme Engelliler Satranç turnuvasının 2017 şampiyonu Ünal Dönmez’dir. Kulübümüzün bu kursu düzenlemesindeki amaç sosyalleşmeye ihtiyacı olan görme engelli bireylerin bu sayede evlerinden çıkarak toplumla kaynaşması ve özgüveninin spor aracılığıyla üst noktalara taşımaktır” dedi.

Çelik, Battalgazi Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen kursun haftada 10 saat toplamda da 160 saat verileceğini kaydetti.

Çelik, kursun 11 yaşında hiç görmeyen 1, 3 yetişkin olmak üzere 4 engelli bayan sporcudan oluştuğunu söyledi.

Kursun eğitmeni Ünal Dönmez ise satrancın hayatın her alanında yerini aldığını ifade ederek, satrancın ofisten özel kurs merkezlerine, kamu kurumlarından evlere, kafelerden çay ocaklarına kadar her yerde oynanabildiğine dikkat çeken Dönmez, sokak satrancının da yaygınlaşmaya başladığını kaydetti.

Dönmez, satranç kurslarının önemine de dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Açılacak olan halk eğitim kurslarının da yeri ve önemi bir o kadar önemli söz konusu engelliler olunca daha da büyük önem arz etmektedir. Çünkü onların dünyası aslın da farklı değil günümüz de bu farklı algılandığı için algıladığımız gibi anlatıyoruz, hatta kabul ettiriyoruz bir nokta da şöyle bir cümleyi kabul etmezler "Onların dünyası farklı" demek aslın da en büyük ayrımcılık anlayışıdır.”

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız