SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası sona erdi. Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yemeğin ödül olduğu ve AKP tarafından düzenlenen, Malatya Öğretmenevi'nde yapılan Engelliler Bilgi Yarışması'nda Van ekibi birinci oldu.

ATLETİZM YARIŞMASI..
İnönü Stadı ve İnönü Üniversitesi sahasında 3 gün düzenlenen kulüpler arası ve ilköğretim okulları arası müsabakalara, 20 ilden 50 takım ve 250 sporcu katıldı. Görme Engelliler Fedarasyon Başkanı Mesut Dedeoğlu'nun da izlediği müsabakalar; atlama, atma ve koşu dallarında yapıldı.

Müsabakalar sonunda dereceye giren kulüplere kupa, sporculara da madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
İlk 3 dereceye girenler şunlar:

Kulüpler(Erkekler)
1. Bursa Görme Özürlüler Spor Kulübü
2. Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü
3. Ankara Altı Nokta Spor Kulübü üçüncü oldu.

Kulüpler(Bayanlar)
1. İstanbul Görmeyenler Spor Kulübü
2. Ankara Gören Eller Spor Kulübü
3. Çanakkele Angelli Spor Kulübü

İlköğretim bayanlar
1. İzmir Aşık Veysel İlköğretim Okulu
2. Gaziantep GAP İlköğretim Okulu
3. Erzurum Görme Engelli İlköğretim Okulu

İlköğretim erkekler
1. Adana Oğuz Kağan Köksal İlköğretim Okulu
2. Gaziantep GAP İlköğretim Okulu
3. İstanbul Türkan Sabancı İlköğretim Okulu

BAŞBAKANLA YEMEK ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI..
Öte yandan AKP tarafından öğretmenevinde düzenlenen bilgi yarışmasına Van, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Iğdır illerinden gelen engelliler katıldı. Birinci gelen ekibin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yemek yiyeceği bilgi yarışmasının galibi Van ekibi oldu. Yarışmada Iğdır ikinci ve Erzurum da üçüncü oldu.

Birinci olan Van ekibi engellileri önümüzdeki günlerde belirlenecek bir tarihte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yemek yiyecek.

Bilgi yarışmasına konuk olarakAKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ve yetkilileri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız