SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görme Engellilerin Protestosu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:38:58
Görme Engellilerin Protestosu
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da görme engelliler, engelliler arasında ayrımcılık yapıldığını iddia edip protesto gerçekleştirdi. Yemek programını terk eden görme engelliler, yolu da kapattılar. 
 
Engelliler Haftası nedeniyle Kervansaray Lokantası’nda Malatya Belediyesi’nin organizesi ile engellilere ve ailelerine yemek verildi.
 
Yemek programına, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başsavcı Muzaffer Sayın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, engelli dernekleri başkan ve yöneticileri ile engelliler ve aileleri katıldı.
 
Konuşmalardan sonra Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Cengiz Akın ve dernek yönetiminde bulunan görme engelliler, ortopedik ve görme engelliler arasında ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla yemeği terk ettiler. Akın ve arkadaşları yemeği terk ederken salonda bir kişinin ‘nankörler” demesine sinirlenen Cengiz Akın, bağırarak salonu terk etti. Salondan ayrıldıktan sonra Fahri Kayahan Bulvarı’nı tek taraflı olarak trafiği kapatan dernek üyelerini polis de ikna edemedi.
 
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Cengiz Akın, engelliler arasında ayrımcılık yapıldığını iddia edip, Malatya Belediyesi’nin 1 milyon 850 bin TL’ye ithal ağaçlar aldığını, ağaca verilen değer kadar görme engellilere değer verilmediğini savundu.
 
Yuhalama ve tepkilerle eylem sona erdi.
 
BİR PROTESTO DAHA..
Bu arada bir grup görme engelli de, yol yapım ve onarım inşaatlarının uzun sürmesi nedeniyle protesto eylemi yaptılar. Engelliler, belediyenin yol yapım ve onarımlarını daha kısa sürede tamamlayarak, yollardaki engelleri kaldırması gerektiğini söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız