SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görmemezlikten Gelindi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:31
A- A+ PAYLAŞ
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen "Dost Meclisi" toplantıları kapsamında, Malatya İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, Türk Ticaret Kanunu hakkında MÜSİAD üyelerine bilgiler verdi.
 
Dernek binasında gerçekleştirilen toplantı öncesinde bir konuşma yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, son dönemlerde çetelerin üzerine gidilmesinin kendilerini memnun ettiğini kaydederek, "Türkiye’de hukuk bir dönemler tamamen rafa kaldırılmış vaziyetteydi. Öyle ki Türkiye’de bir dönem darbeler yapıldı, görmemezlikten gelindi. Faili meçhullerin üzerine gidilmedi. Çetelerin yapmış olduğu bütün işler yanlarına kaldı. Aynı şekilde yolsuzlukların üzerine gidilmedi" dedi. 
 
"Öyle zamanlar oldu ki dışarıdan bir takım yabancılar geldiği zaman kırmızı halılarla Türkiye’de ağırlanırken; bu ülkenin gerçek insanları ve büyük bir çoğunluğu MÜSİAD üyesi olan işadamlarının işleri bozuldu" diyen Şahin, son dönemlerde çetelerden hesap sorulmasının, kendilerini memnun ettiğini söyledi.
 
Şahin’in konuşmasının ardından Prof. Dr. Kemal Şenocak, Türk Ticaret Kanunu ile ilgili MÜSİAD üyelerine bilgiler verdi. Şenocak, yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili birçok değişikliğin yapıldığını kaydederek, "En büyük değişikliklerden birisi şüphesiz ticari işletmenin devrine ilişkin olarak yapılan değişikliklerdir. Ticari işletmenin bir bütün olarak devri daha önce sözlü olarak yapılabilirken, yeni değişiklikle yazılı halde yapılacak. Yani yazılı bir sözleşmeyle ticari işletme devredilecek" ifadelerini kullandı. 
 
Şenocak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Aynı şekilde ticari işletmenin bir bankadan kredi aldığınız zaman, rehini de teminat olarak gösterdiğiniz zaman daha önce noterden düzenleme şeklinde bir sözleşme yapılıyordu. Artık ticari işletmeyi bir bütün olarak teminat olarak vermek istediğinizde sadece yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Ancak bu yazılı sözleşmenin ticari işletme siciline tescili zorunlu olacak".
 
Programın sonunda Namık Şahin, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Kemal Şenocak’a plaket takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız